Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Det är förresten rätt intressant att se hur olika vi ala reagerar när vanor bryts.
    För många år sedan reste jag och 4 andra tjejer till Grekland som en extra examensfest kan man säga.
    Vi hade bara umgåtts på skolan där det ju var bestämda tider för lunch etc.

    En eftermiddag när vi stod utanför vår lägnhet och fipplade med låset som var extremt krångligt SKREK plötsligt den ena -vanligtvis mycket lågmalda tjejej rätt ut : "men öppna förihelvette dörrjäveeeeeeln!!!"
    Alla vrider på huvudet och tittar stumt på henne...

    ..."ja jag vet jag blir lite grinig när jag inte får mat regelbundet"

    Eh! Jooootack vi märker det!

    Tänk er alla oss på en Robinson-ö, undra hur det skulle bli?
    Myggbitna, utsvultna och med riktigt usel sömn...

  • passionsblomman

    Här snöar det mer än någonsin.
    Jag kråglar med vår vedpanna och svär och förbannar över att det är något jag inte får till så det aldrig svischar till och blir VARMT nån jäkla gång!

    Jag tror vi ska byta till pelletseldning istället. Fördelarna är att man bara behöver elda ngn gång/vecka och dessutom får en jämn värme. Jag gillar inte alls att vakna och det är kallt och ruskigt utanför täcket.
    Och så vill vi sätta in en vedspis i köket som det såklart var förr. Då kan man myselda och stödelda i den när andan faller på eller det är svinkallt.

    Dessutom vill vi ju få ut det gamla oljepannehärket som står nere i källaren och som gör att ena kakelugnen inte får eldas i eftersom de går på samma pipa. Den dagen det är gjort kan vi sitta framför brasa i biblioteket. Dvs det nedre tornrummet. (som just nu är fullt av böcker i kartonger och en gammal dubbelsäng som de förra ägarna fick lämna. Alltså mer ett gästrum nu än bibliotek med öronlappsfåtöljer, plädar och platsbygda bokhyllor med glasade dörrar.)

    *går ner i pannrummet och checkar statusen*

  • passionsblomman

    Parnassia, be inte om ursäkt för att du är hjälpsam!
    Nu har vi inga sådana där ackar, men planen är att vi ska skaffa när vi byter system och då är det ju väldigt bra att veta!

    Herregud, när vi kom hit fattade vi inte ens att cirkulationspumpen inte var på. Väldigt konstigt att elementen aldrig blev varma!

  • passionsblomman

    Ganska stor skillnad när allt kommer omkring.

    Instämmer med Parnassis här, jag har flera gånger anmält i efterhand. Senast nu i flyttkarusellen då jag helt enkelt glömde bort det, för jag tjorvad så med nya arbetsförmedlingen, hitta rätt nummer till skolan etc.
    Jag klickade dessutom i fel dagar när jag väl anmälde. Allt var helt kejko.

    Det ringde en mycket trevlig kvinna och sedan var saken biff.
    Telis skrev 2010-02-02 12:30:02 följande:
    Parnassia, ja jag vet inte riktigt vad jag menar - anmäla eller begära, hur stor skillnad kan det vara?
  • passionsblomman

    Nenne, "fjös" Hahah!

    Låter som att din blomma kanske skulle behöva beskäras och plantteras om. Kan du inte köra vattensprutemetoden på Nancy förresten?
    Vår ena kisse har kommit på att om hon sätter sig på fönsterblecket utanför köksfönstret kan hon gnugga ansiktet mot detsamma så det gnisslar. Och hon har gnussat ner hela ena fönstret med sin lilla nos. Dumma katt.

    Telis, Parnassia harhelt rätt med f-kassan sida.

    Och nej ha jag sagt! Våra tornrum ser intet ut för världen än. De är bara gästrum och har varsin dubbelsng plus min gamla barnsäng i det ena. Vare sig lampor gardinstänger eller tapeter, mattor or anything är fixat där.
    Resten av vårt hus är för närvarande en enda stor röra för jag har verkligen struntat i att städa nå´t vidare. Det ligger papper i hela kontoret, kläder och prylar överallt. Det skiter jag i just nu. Det kan gott ligga kvar. Jag kan kliva över alltihop nå´n dag till.
    Allmänt så är det så att det här är ett hus man kan göra till en dröm, men har man en begränsad ekonomi så får man ha lite drömmar i huvudet och så bor man så länge.
    Själv är jag rätt tillfreds bara med att kunna gå runt och ha plats. 40 m2 i tio år var jäkligt mycket för litet. Nu kan jag dansa runt i hela huset.

    Då blir man ju varm iallafall...

  • passionsblomman

    Nenne och Telis, när vi flyttade upp till Jämtland för hundra år seda jobbade min småländska mamma i hemtjänsten. det blev för henne nödvändigt att lära sig skillnaden på fjös och fjås eftersom de gamla annars tyckte hon var mer än lovligt korkad.

    Utt på fjöse bor kynnran, men fjåsen tyck nog he é mer arttut om han får sova in mellom lakana i storsänga hos storsan sin.

    Hihi!

  • passionsblomman

    HA!

    Mena r du att jag ska gå UT och fota och hålla på.

    Istappar, jojo! Det hänger några som verkligen är värsta svärden på ett ställe!

    Huset var väldigt fint och stämningsfullt utifrån i julas när jag hade stjärnor och slingor överallt. Men det gick inte att fota så det syntes bra.


    Parnassia skrev 2010-02-02 13:09:39 följande:
    Men PB en bild utifrån då? Snääääla?! På fasad och själva huset menar jag, så kan vi också drömma lite och skapa egna bilder av hur det ser ut på insidan?Nu med all snö måste det ju vara jättefint, med istappar från tornet och snö som döljer en ev skräpig trädgård. *försöker övertala*
  • passionsblomman

    Haha, nä det ska jag inte. Middagen är fixad och står redo i-gå-in-i skafferiet och bilen har min sambo och sonen går själv till sin träning. Men skotta måste jag vis
    st ser jag.

    Kynnran är kreaturen och fjås är fästman. Storsa eller om man ska stava stoscha kanske? är allmänt för flicka men används även som "Den Särskilda Tjejen" precis som ordet tjej.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge