• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Jag hade inte bara stora bokstäver på allt! Bara på det första ordet, men sen bestämde BT att jag inte ens fick ha stora bokstäver till smileysarna så då blev det ju inga smileysar...
    Men men, jag ska försöka komma över det nu.

  • Parnassia

    Vad trist BS! Men jag undrar också om det inte går att hitta något annat ställe som kan ta hennes försäkring?

    Min syster hade svårt att få försäkring för sina tvillingar som föddes för tidigt, men efter en viss tid och de hade varit friska så gick det bra. Tinga kanske kan komma med mer input i den här frågan?

  • Parnassia

    Nu ska jag parkera i soffan och se Famlijen Annorlunda, Uppsalafamiljen ska visst få sin nr 9 (?) idag.
    Kram på er!

  • Parnassia

    Vickan - Om du har skickat in moderskapsintyg och de vet din inkomst borde ditt ärenden ju ha kommit en bit i deras rullor. Du kan ju logga in på försäkringskassan och titta på dina sidor om det finns nåt registrerat (kräver någon typ av bank-id, men det fixar du ju snabbt om du inte redan har det). Om det inte finns nåt registrerat är det nog bäst du sätter dig i telefonen idag.

    Ang att söka pengar för barn som ännu "inte finns"... Jag har för mig att det fanns ett alternativ att klicka på som hette nåt i stil med "barn som beräknas födas 2010-02-17"

    Snorkis och Liten! Ta hand om er och ta det lugnt! Kram!

  • Parnassia

    Lappis! Jag håller tummarna så att knogarna vitnar!

    Snorkis igen. Vilken v är du i nu?

    Själv gå jag in i v 32 idag och känner att det närmar sig med stormsteg. Ringde och bokade en TENS-apparat idag, det var så bra sist tyckte jag. Men de hade typ tredubblat priset för hyran... Hoppas den hjälper lika bra den här gången nu då!

  • Parnassia

    Lappis - oj, det blir en lång dag utan mat! Får du inte dricka nåt med lite näring i ens?

    Krya på dig Nenne!
    Jag är också hängig idag, snorig, ont i halsen, och seeeeeg. Kan det ha smittat via tråden? Det är ju många som varit dåliga nu.
    Jag ska nog gå och lägga mig med en bok en stund alt sova.

  • Parnassia

    Och jag har tagit tag i ett ångestprojekt... Sitter i telefonkö till facket för att reda ut varför min inkomst inte ändrats sedan jag slutade på ett jobb i mars 2009. För någon vecka sedan fick jag en avisering om vad min avgift kommer att vara 2010 och den baseras på den gamla mycket högre lönen... Surt som f-n! Mao har jag ju betalat för mycket större delen av 2009 oxå!
    Vi får se vad de säger...
    Funderar på att gå ur nu när jag ändå är arbetslös och ska vara mammaledig. Vad säger ni om det? Är ju förstås kvar som medlem i akassan...

  • Parnassia

    Telis. Menar du anmälan eller begäran om FP? Jag har också varit tokig på det där men kommit fram till detta:

    Anmäla måste man samma dag som "behovet" uppstår, tex att ett barn föds eller blir sjukt. Men det går att göra i efterhand, men då får man också ange en orsak till varför man inte anmälde samma dag. Tex "vi var på BB", "vi fick åka akut till sjukhset med barnet". Jag har också skrivit att jag helt enkelt inte hade fattat hur man skulle göra ett par gånger. När jag gjort det två gånger ringde en trevlig (!) dam från FK och ville höra hur det var och ville förklara. Anledningen till att de vill ha anmälan samma dag sa hon var för att de ska kunna göra hembesök för att kontrollera att man tex verkligen är hemma med sjukt barn.

    Begära pengarna kan man göra senare. Det är ingen panik för deras del, det hänger ju mer på att ju snabbare man kan göra det, desto snabbare kan man få pengar.

  • Parnassia

    PB- har du ack.tankar till pannan? OM du har det och vill ha det varmt snabbt, kan man stänga av alla utom en när man tänder. För om den första blir varmt fort och fylls kan den börja köra ut vatten till elementen snabbare, sen när den första är full, då kör man igång de andra igen.
    Fast det kanske du visste. Förlåt om jag föreläser, vill bara hjälpa.
    Vi har iaf gjort så många gången den här vintern när det varit extra kallt. Men vi får sätta en klocka så vi inte glömmer köra igång övriga tankar efter en stund.

  • Parnassia

    Fru E är det ett nytt hus på gång nu!? Eller är det något av de som ni varit intresserade av innan?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge