• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Vännerfan

    Det är oroväckande tyst på nedervåningen. Måste gå ner och se vad Prinsen har för sig! Vi har för övrigt nyss spelat ett spel som jag kan rekommendera till alla 3-åringar och där omkring (står 3-5 år på kartongen). Ballongjakten heter det. Kul och lite lärorikt med färger och barnet kan vinna över den vuxne likaväl som tvärtom.

  • passionsblomman

    Hejja Vickan håll i särken, andas djupt och följ MED värken!
    Lyssna noga lilla Troll, UTÅT är ditt rätta håll!
    Bortom väntan bortom smärta väntar nu ett annat hjärta
    Fyllt till bredden, nästan rämnat - velan, nojjor, allt är lämnat!

    GOVICKAN GOVICKAN GOVICKAN!!!!!!!

    *viftar med pom poms för allt jag är värd*

    Pass nu upp, häng med i tråden,
    ställ er upp nu gör vi vågen:

    WIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    GOTROLLET GOTROLLET GOTROLLET

  • MuffinsTönt

    PB
    Jättebra ramsa! *viftar med pom pom jag med*

    WIIIIEEEIIIIIEEEE

  • Parnassia

    Bra ramsa PB! Jag visste att du kunde!

    Heja Vickan och Trollet!

  • Liten med Mindre

    O vilken fin ramsa - tårögd blir blödiga jag.

    Mer action till Vickan - heja heja heja!

    Nyklippt och snart söndersnuten näsa igen. Skönt att slippa oroa sig över ett jobb som måste göras när man är förkyld i alla fall.

    Maken har visst gått och blivit förtjust i dubbelvagnen iCandy Pear efter allt vårt velande. undrar om det var den vagnen som Ciccis kompis inte gillade. Får väl surfa fram lite kommentarer på FL eller annat forum.

    Ore - näsfrida funkar fint, men Mindre gillar den inte. Fast en gång fick jag hjälpa till med den idag. Hon har fortfarande inte koll på att blåsa ut genom näsan. Undrar när det kommer?

    OS - är totalt frånvarande. Underlättas ju inte av att det mesta går kvälls o nattetid.

    Nu ska jag surfa vagn igen. Lagom när vi bestämt oss för enkelvagn + sjal/ bärryggsäck.

  • passionsblomman


    Jag måste ju peppa lite så här sent omsider. Såg din rams-uppmaning först nu för jag sov en stund på dan idag. Eftersom det blev väldigt OS-sent inatt och sjunga för födelsedagsbarn-tidigt i morse.
    Parnassia skrev 2010-02-17 19:21:24 följande:
    Bra ramsa PB! Jag visste att du kunde! Heja Vickan och Trollet!
  • _koko_

    lappis - Glömde tala om vad vaselinet var till för, inboxar!

    Grym ramsa, PB! Heja vickan!

    vänner - Antecknar speltipset, tack!

    porchez - Trist att soffan inte fick plats, för som sagt: men rätt kuddar etc hade det säkert blivit jättefint.

    AM - Jag har till och med sovit i den! Tycker den var väldigt stabil. Vi ska bara mäta en gång till så den får plats, sen beställer vi, så om du inte har bråttom kan du ju komma hit och klämma lite när vi fått vår.

    BS - Har inte heller jag hört ramsan.

    Jag är också ett fan av näsfrida, fast den här gången FICK vi en annan snorsug i en av babybagarna man får på (vissa) bb, och den gillar jag ännu bättre (den är mjuk och lite smalare den delen man stoppar i näsborren). Men där köper man till engångsgrejjer som är jättedyra, så det faller lite på det. Otribaby heter den.

    snaily - Kallelsen till cellprovtagning gäller ju i ett år, men det är kanske bättre att göra det under nedreglering än när man är gravid? Jag fick en när Lillebror var nyfödd, måste ta tag i det snart.

    oms - Hej! Och vad JÄTTEjobbigt med dottern!! Hoppas ni kan få bra stöd och hjälp från läkarna.

    liten - Jag kikade ju på iCandy Pear i somras, då hade den precis kommit till sverige och det var svårt att hitta några omdömen. På internationella sajter hittade jag dock både positivt och negativt, de verkade ha haft rätt mycket produktionsproblem. Det är en skitdyr vagn i sverige och gick iaf då inte att beställa på nätet från t ex england där den är mycket billigare. Jag gillar verkligen idén att kunna bygga om vagnen efter det behov man har just då, vi tyckte dock att kvalité kontra pris var ett för stort frågetecken för att slå till.

  • Liten med Mindre

    koko - maken fick pris på 10000 kr för en pear, vilket är ungefär vad nya phil and ted eller mountain buggy kostar.
    hittar också, som vanligt, bra och dåliga betyg.

    Samtidigt är pengar just inte ett problem för tillfället - innan vi hittar hus i alla fall. Men det är ju retsamt att sälja begagnat med några tusen i förlust för att man inte gillar den... Vi får åka och prova vang med Mindre igen i helgen - kan hända finns den i Sickla så vi slipper åka så långt. Trivs verkligen inte i bil nu förtiden.

    Oms - krya på lilltjejen. Öroninflammation är inte skoj, och kan säkert bidra till att förvärra ev andra problem.

    Nåja, jag ska ta min förkylning och vältra mig isäng.
    Godnatt!
    Heja Vickan igen!

  • _koko_

    Fråga till alla lite mer erfarna barnfilmstittare:
    Jag efterlyser någon barnfilm som visar lite bra pappa-barn-relationer!! Conny har tittat en del på puhs film om heffaklumpen på sistone, och han har för första gången i sitt liv blivit mammig!! Tittar man på filmen ser man ju hur oerhört viktig mamma är för ru och klumpen, och det verkar ha gjort avtryck på conny.
    Därför skulle jag vilja väga upp med lite PAPPA, för just nu är det nästan synd om pappa här hemma...

    Tips någon?

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge