Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Har tillbringat ca 2 timmar i storsnack med sonens båda fröknar. Sedan avrapporterat till far i huset som såklart undrar vad som händer. *hes*

    Kan ju sammanfattas med att min son fick nog och lite mer än så idag och bestämde sig för att spöa skiten ur alla jävlar för att sedan DRA från den förbannade skitskolan. Typ.

    Nu blev det ju inte riktigt så, men det blev alldeles tillräckligt dramatiskt för att det skulle stå klart bortom allt tvivel för hela klassen att det nu var allvar och jättehemskt.

    Alltså pratades det hela resten av den dagen och min son har fått personliga uttalanden av alla i klassen där de i enrum men med fröken med har sagt till honom vad de känner och tycker.

    Nämligen att de är ledsna att han inte känt sig välkommen och att de vill ha honom i klassen och tycker om honom. de som varit taskiga har bett om förlåtelse och nu är nog luften rensd, saken utredd och både sonen, en och annan av de andra, och jag är helt slut. Men nu kan vi gå vidare.

    Nu är det ju inte idealt att han gick till handgripligheter, men jag måste säga att jag är väldigt glad att han har visat självbevarelsedrift och att han har gränser man inte kan kränka hur som helst. Han valde att prata och försöka gå undan och alla andra sätt utan frmgång. Nu blev det så här långt det gick innan de andra hajjade.

    Det känns otroligt skönt att det är bra personal som jag kan ha en sund dialog med. Då kan det förmodligen bli jättebra i förlängningen.

    Så, nu ska jag sluta älta om den här saken.

  • passionsblomman
    Tinga skrev 2010-01-28 13:00:34 följande:
    PB ? vad STARKT du agerat i samband med din sons problem i skolan. Jag tycker verkligen att du tagit tag i allt på ett föredömligt sätt. Skönt att det verkar som att det hjälper också. Stor kram!
    TACK söta!

    Jag sa faktiskt til min sambo igårkväll att jag känner mig rätt stolt över hur jag hanterat saken.
    Men just nu är nog min son lite arg och besviken på sin mamma. För han är lite småförkyld och han har ju av förklarliga skäl inte velat gå till skolan senaste tiden. Igår sa han redan på kvällen att han minsann var sjuk och INTE hittade på.
    ja bäddade ner och sa att vi får prata imorgon.
    Så imorse hade han ont precis överallt. När jag faktiskt inte lät honom stanna hemma så blev han inte precis något solsken. Stampade iväg och sa "jaha, då går jag väl ut i snön och kylan FAST jag är SJUK och GÅR till skolan"

    Jag tror emellertid att en dag iskolan MED lite förkylning är bättre just nu, då han nog behöver möta gruppen efter den där urladdningen. Annars kan det bli lite konstigt tror jag.

    Har lovat att grädda våfflor nu när han kommer hem. Hoppas det hjälper lite mot allt det onda.
  • passionsblomman

    Åh vad min energi tog slut! Jag har försökt göra lite sådana där småsaker som gör det trevligt för alla. Typ att köra en tvätt med underkläder för att sambon ska på kurs imorgon och kanske behövde rent,
    skotta garageuppfarten så det skulle vara nice att komma hem oc ingen snövall att ta sig igenom med bilen.
    Och fixa kalops med potatis åt honom eftersom han inte gillar våfflor. Och så våfflor åt sonen för att han önskat det.
    Fixat deal med grannen omlite påfyllning på vårt vedförråd och ja, sådana där saker.

    Sambon kom hem och såg ut som ett åskmoln.
    Jag frågade om han sagt upp sig i vredesmod.
    Det hade han inte men nästan.
    han har haft en skitdag och är på riktigt jävla skituselt humör.

    Innan dess ville jag resonera med sonen om han verkligen skulle på innebandyträning nu när han är lite snuvig. Fick värsta tonårsattityden och suckar och stön till svar.
    Så då höjde jag rösten och sa ifrån på skarpen att jag vet att hans liv varit kämpigt på sista tiden men att mitt heller inte blir så himla kul om han ska vara sur som en ättika.

    Och sedan kom alltså solstrålen nummer ett hem.

    Usch vad trist allt blev!
    Jag som tänkt mig ett glas vin och lite ost och kex nu ikväll vid Robinson eftersom han åker imorgon.

  • passionsblomman

    Exakt!

    Och att det vore trevligt som omväxling att få frågan "hur har DIN dag varit" istället för att bara översköljas av svallvågorna av alla andras upplevelser.

    OH ja! Muffins!


    Ore skrev 2010-01-28 18:27:55 följande:
    PB: KRAM!!! Och jag kan tänka mig att du känner dig som den "sista utposten" som ska hålla alla andra på humör, men som själv inte "får" klaga... Ännu mer KRAM!Kanske EA kan bjuda på litet nybakade muffins, du verkar behöva det...?
  • passionsblomman

    Här i byn där vi bor är de fenomenala på att ploga måste jag säga! Även gångbanorna och den ideellt skötta skridskobanan. Och nu när jag var ute ochskottade kom en SKOTER förbibrassnde! I SMÅLAND!!! Jag har inte sett skotrar på gatorna sedna jag lämnade Jämtland.
    Det var gubben som fixar skidspåren i elljusspåret sa grannen. Han så sååå lycklig ut där han körde.

  • passionsblomman

    fru AM skrev 2010-01-28 19:28:03 följande:


    Puss på dig PB! Du verkar vara en så otroligt bra mamma. Ville bara säga det!
    Puss på dig själv du!

    Det var väldigt snällt sagt *blir lite gråtmild*

    Jag suger åt mig komplimangen som en svamp *schluuuurp*

    Och nu ska jag gå och hälla upp ett glas vin och bre mig några vitlöksostkex (oj vad konstigt det ordet såg ut), kolla nyheterna lite och sedan Robinson.
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge