Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Snaily - krya på dig. Attans vilken otur du hade!

    telis - krya på dig med. Nu räcker det med besvär - fram för en lättare vardag. vet inte om du fick svar på frågan om sovpåse. vi använder i alla fall bara body under påsen, och har lite öppet fönster så att det känns lite svalt utan att vara kallt. är det kallt inne, som i föräldrarnas hus, kan hon ha pyjamas under. nackdelen med påse är att jag sällan får se min lilla älskling i pyjamas som är så bedårande sött.

    EA - hur har det gått med huset???

    Smint - välkommen!

    Själv har jag ägnat två dagar åt att skapa strategier instängd med ledningsgruppen. Intressant med rörigt. De andra är inte direkt samkörda eller tycker om varandra. Och jag känner mig mest som en nykomling utan erfarenhet.

    Magen min är fortsatt enorm, och det mesta är bökigt just nu. Hallå - det är 6 veckor kvar! måste fråga BM om hon verkligen menar att denna bebis ligger på medelkurva. Är oroligt trots hennes tidigare bedyranden. Sen verkar inte tarmproblemen lösa sig heller - och har fått öka på medicineringen. Suck - det är fullt nog där inne utan gaser och konstigheter.

    Nåja, Mindre ska få gå till dagmamma i morgon, och mormor och morfar som skött ruljansen de sista fyra vardagarna, sköter hämtning även i morgon. Underbart! De är värda allra minst flaskan Bin 28 de fick idag (favorit även här). Ska nog skaka fram lite bensinpengar med.

    Nu - lite yogadags och sen välta mig i säng.

    Tjing!

  • Liten med Mindre

    Heja PB - bra rutet i skolan!

    Cicci - måste ju säga att även om helgen blev hemsk, så måste det varit grymt skönt att ha din mamma här, och inte vara själv med barnen! Tur i oturen! Krya och pigga på er!

    Ni som sitter med jobbmotivation - förstår inte hur det går till??? Just nu vill jag bara krypa hem o stoppa huvudet i sanden (eller kanske under kudden) och låtsas som att allt på jobbet har löst sig och jag kan få vara hemma i min egen lilla bubbla. Blä för att behöva organisera och driva saker just nu. Inte hjälper det med förkylning, stor bökig mage och sömnbrist heller. Och varför tycks alltid män bli sjukare än kvinnor när de är förkylda? Eller märker jag inte hur gnällig jag själv är?

    Tjing - ska stoppa i mig en frukt o läsa post!

  • Liten med Mindre

    MSW - det går i vågor, men oftast plockar vi ihop leksaker varje kväll. I övrigt känns det som om vi inte hinner skräpa ner så. Det är de eländiga dammråttorna som tornar upp sig, men de är så äckliga att vi tar ett dammsugarvarv i veckan. När vi har påsar hemma. För givetvis är det jättesvårt att få tag i vår påssort nu när den sista vi hade blev full...

    kanske får ni något knep på flylady.com . Deras trick att städa diskbänk och ho varje kväll är rätt bra för ren-känslan.
    Sen har väl alla vissa ytor som blir mer belamrade än andra. Ibland får man investera i bra förvaring för att gömma skräpet.

    koko - passa så att du inte för ögoninflammationsbakterierna! För mig blev det ju grym förkylning och bihåleinflammation av dem i höstas. _

  • Liten med Mindre

    AM - nej, inte medlem. Hämtar inspiration ibland när jag behöver en kick. Som det där med att inte gå och såsa i pyjamas/myskläder när man behöver få något gjort. Enkelt knep som funkar på mig.

    koko - angående jobbet, mitt största problem just nu är total avsaknad av stresstålighet, och att jag har en massa saker som jag inte har kontroll på hur jag ska lösa på ett bra sätt. En del grejor är ju egentligen inte mitt problem, men svårt att släppa sina gamla områden vind för våg för andra att lösa...

  • Liten med Mindre

    BS - kan han inte få en låda att ha allt i? Maken är expert på att lägga högar med små pinaler på hyllor o skrivbord. Eftersom skrivbordet står vid matplatsen ser det trist ut. Mitt senaste motdrag är att dumpa allt i snyggare lådor eller påsar, typ pappåsar från NK. Bättre än röriga pryl-högar.

    Ego:
    Sitter nu med den märkliga känslan att Grynet fått sin första hicka i v 34. Undrade om jag höll på att få ett hick-fritt barn, men det "löste" sig.

  • Liten med Mindre

    BS - hickar Astrid nu då?

    Det där med viktiga saker-lådor är nog många som har.

  • Liten med Mindre

    Hej hej!
    Hemma sjuk, dag 2. Eller var egentligen inte så illa därann igår, men ville slippa stressa mellan jobb o vårdcentral och BM, så jag tog ledigt. Förkylningen blev tyvärr sämre ändå, och inatt blev det inte mycket sömn - och rösten försvann. Ska krypa i sängen snart, och hoppas det är skönare nu än i natt då jag gav upp och halvlåg i soffan.

    (Porchez - kanske nåt som går här med heshet, för Mindre var hes förra veckan. Du kanske fick det på flygplatsen?)

    Muggles - trist med minus igen. KRAM!

    Telis - vi har köpt våra grobags på iob-butiken (nätet). Har funkat fint.

    Restaurang i Stockholm - vi gillar ju Mancini för lite finare mat. Inte så annorlunda dock. Får tyvärr säga att Capri Due inte imponerade förra veckan. Knökfullt, fick vänta länge trots att vi bokat bord, lååååångsam service som glömde bröd o annat, samt medioker mat. Går inte dit igen.

    Snaily - hoppas att magen kryat på sig nu. Hur lång tid ska det ta att blir bättre?

    För egen del tror jag nya medicineringen funkar bättre. Hoppas hoppas! Är trött på att stoppa piller här o där. Tog dessutom en kur mot svamp i härligheten igår kväll då det kliat en del, så jag kände mig extra underbar i natt när jag snorade och harklade slem i halsen. Blä!

    Snö - vi hade våra äventyr vi med igår. Maken fastnade med bilen utanför garaget, och höll på 1 h med att skotta in den igen, samt hjälpa en granne iväg. Jag fick bära Mindre till bussen istället och åka till dagmamman, så hon blev ju bara glad. Åka mammas "asklar" (=axlar) och dessutom buss. Sen blev det pulka vid hämtningen. För ni tror väl inte att man kan ploga en hel gångväg när man ändå plogar? Bäst att börja i varje ända, och sen sluta en bit före mitten så att alla tror det är fritt fram...

    Nåja, mot sjuksängen. Ha en kalasfredag! Tur att det går att tjattra här utan att bli sämre.

  • Liten med Mindre

    Godmorgon!

    Vickan - lycka till idag! Grynet hade vänt sig huvud ner i förra veckan, men i helgen känns det om om aktiviteten varit rejäl, så säkert har busfröt vänt sig igen. Hoppas du har tur!

    GoreTex - vi brukar tvätta i Techwash-medel från sportaffären om vi har, och vid behov avsluta med en omgång flytade impregnering från samma affär samt torktumling. Men där emellan blir det nog vanligt tvättmedel och tumling.

    Mugginstönt - photoshop - pröva att använda background eraser (ett av suddgumminen) på de delar/färger du inte vill ha. Sen kan hända att du måste spara som gif eller nåt för att det ska synas, och klicka i behållen transparens. Längesen jag gjorde, men nåt ditåt är det. Alternativt är markera med lasso det som ska bort och sen ta bort det. Svårt att förklara så här kanske.

    Ego - har haft en gräslig helg. Ingen röst sen i torsdagskväll, några kraxanden ibland. Och grymt förkyld o hängig. Maken ungefär lika illa med med lite mer röst och mycket mer huvudvärk. Hur skoj tror ni det varit att vara frisk 2-åring i vår familj i helgen?? Stackars Mindre. Tur att mormor o morfar kom i fredags, och sen har jag tvingat mig ut i snön i helgen. Jobbigt att inte kunna prata, även om hon förstått att "mamma hes - mamma inte prata". Det glöms ju dock mellan varven, och man märker frustrationen i större andel utdelade kängor och smockor...

    Sitter nu på jobbet utan röst, med grymt ont i struphuvudet fortfarande, och funderar på hur jag bäst lämnar över alla mina gamla manualer till en amerikan som kommer idag och har 2 veckor på sig att förstå allt, plus den stackars kvalitets-vikarien som blev lämnad vind för våg förra veckan.

    Lär få skriva så fingararna glöder... Blä! *ynk ynk*

    Sweet - lycka till idag! Håll dig på rätt sida fönster och kajer!

  • Liten med Mindre

    Vickan - kan du hålla i maken?
    KRAM! Det fixar sig på nåt vis. Och - ni kommer som de flesta andra nyblivna föräldrar säkert undra när de riktiga föräldrarna kommer o plockar upp paketet ni råkat få med er hem...

    Själv hittade jag nog inte riktigt rätt i mamma-säkerheten förrän jag blivit drillad/peppad av AW o co när Mindre var 7 månader. Så det kan ta ett tag att hitta hem ibland.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge