• Tinga

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ore - trevlig trådstart!

    Snigeln - usch, stackars dig som åkte på en överstimulering, mitt i det andra eländet. Du förtjänar verkligen att få ligga på soffan och ta hand om dig själv. Jag undrar också hur du kollade med UL på dig själv, och vad säger FK:s läkare om att en veterinär diagnosticerat?

    PB - heja dig! Bra att fröken får en chans först att reda ut det hela, men att ni har en plan B om det skulle behövas.

    Cicci - usch, magsjuka är ingen hit. Vad tråkigt att det förstörde din och din mammas mysiga helg, men det kanske ändå var tur i oturen att du inte var själv med båda barnen? Kram!

    Här är det fortfarande sjukstuga, men de är feberfria hittills idag, så jag hoppas att det blir dagis imorgon. Tror att både de och jag behöver det.

    Igår var vi hos dietisten för vägning, och det var ingen rolig historia. Båda två har legat helt stilla i vikt den senaste månaden, så nu är de nere under -3-kurvan igen. Vi ska prova att öka på Piffs matransoner här hemma, för att slippa sondning på dagis. För Puffs del hoppas vi att ätandet på dagis ska bli bättre och bättre. Om en månad är det dags för ny koll. Båda hade iallafall vuxit 1.5 cm på längden, så det går på rätt håll där, åtminstone. Men de är verkligen sparrisar, för de ligger på knappt -1.5 kurva i längd, medan under -3 i vikt.

  • Tinga

    Snigeln - tur att det var vanligt UL! T o m här i Skåne snöar det; börjar nog närma sig 5 friska cm ovanpå den gamla snön. Fast det blåser också, så det är skönt att hålla sig inne.

    EA - ja, hur går det med budgivningen?

  • Tinga

    Snigeln igen - vi vill ju helst slippa klödda med sond på daigs, för att signalera att här sitter vi vid bordet och äter som alla andra barn. Därför kom vi överens med dietisten om att ha is i magen i en månad till, så att vi ser vad som händer. Två veckor på dagis känns som att det är för kort tid för att hinna dra några slutsatser.

  • Tinga

    Sådärja, nu har jag gjort av med ytterligare en del pengar på POP:s rea. Deras byxor i Slim-modell passar sparrisarna i den här familjen, så det blev varsitt par marinblå chinos och varsitt par gråa jeans till Piff & Puff, lämpligt nog på rea och e-butiken har dessutom fraktfritt nu.

  • Tinga

    BS - Piff drog ut sin son mycket oftare när han var bebis än vad han gör nu. Faktum är att han aldrig pillar på den, och det gör faktiskt inte de andra barnen på dagis heller. När de är bebisar gör de ju mer okontrollerade rörelser, och då är risken större att ett litet finger kommer in emellan sonden och näsan.

    Vad gäller kläder vill jag inte säga att vi har problem, för de kan ha det mesta, men alltför pösiga modeller går bort, eftersom de är så smala. Jag köper alltså hellre Slim än Regular, om valet finns.

  • Tinga

    Det brukar bli en svacka kring lunch, tycker jag. Folk är väl på annat håll då.

  • Tinga

    Snaily - bra, du sköter dig! (Både med soffan och läkaren! )

  • Tinga

    Själv ska jag plocka upp Piff & Puff ur deras sängar efter middagsluren, och efter mellanmål blir det bad för dem.

  • Tinga
    _koko_ skrev 2010-01-27 19:38:57 följande:
    Det blev dock mer soppa än mos av det, så igår ska jag skärpa till mig och göra lite mer rätt.
    Hur gör man när man ska skärpa till sig igår?
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge