• Ore

    Vi fortsätter blanda och ge

    I över tre år har det diskuterats i denna tråden (och de allra flesta har alltså hunnit gifta sig och även fira några bröllopsdagar). Mycket har vi hunnit prata om, men vi är långt ifrån klara, och en del ämnen återkommer vi ständigt till.

    En stor del av tråden handlar om barn, vi väntar med spänning på de barn som ska födas, och vi hoppas på många flera plus eller andra former av barnbesked

    Men även om barn är en helt underbar del i livet, så är de inte allt. Vi är även duktiga på inredning, alkoholhaltiga och icke alkoholhaltiga drycker, bakning, blommor, husdjur, resor, fäktning, shopping, blygdläppsklämmor, nypåhittade svordomar, kontorsstolsrace och mycket annat. Så här gäller det att vara beredd på det mesta, från högt till lågt, och allt som oftast i ett rasande tempo!

    Även om vi är ett väl sammansvetsat gäng, som gärna träffas även IRL, så finns det alltid plats för fler. Den obligatoriska presentationen som vi "kräver" är skostorlek, favoritchoklad, ungefär var i landet man bor och hur det står till på barnfronten (antal barn man har, hur långt gången man är i graviditet eller hur länge man försökt bli gravid).

    Förra tråden landade på över 10 000 inlägg, så nu satsar vi mot 11 000 eller mer!

    Skål för våra fortsatta diskussioner

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-26 18:45
    Förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3582689.html

  • Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge
  • Ore

    Läser ikapp...

    Finns det några smygläsande skåningar så borde de kliva fram direkt med det flotta erbjudandet att EA bjuder på muffins!!!

    MSW: Anledningen till att det inte var helt oväntat, är att min syster har bott där under en del lov och helger, och nu under jullovet tyckte hon att de blev osams om precis allt. Och med det i bakhuvudet, så har jag själv sett hur de varit när jag träffat dem. Man hoppades ju att de skulle inse att "nej men oj, vi kanske borde ta tag i detta och söka hjälp utifrån". Men när jag pratade med pappa, så har jag förstått att de stött på en fråga där de tycker så olika att ingen av dem skulle vara nöjda med en kompromiss. Mamma har sin idé om hur hon vill bo i framtiden, och helst förr. Lägenhet "centralt" i hålan, med gångavstånd till allt och cykelavstånd till jobbet. Pappa skulle gå under av att bo i lägenhet för det första, och han insåg när det blev prat om att min syster skulle köpa vårt föräldrahem, att han dels inte ville flytta än på ett decennium eller så, och dels så ville han aldrig bo inne i samhället.

    Så den frågan ansåg de vara olösbar, och således går de skilda vägar...

    Sorry för långt egoinlägg...

  • Ore

    Koko: Grattis till era nio år! Menyn lät supergod

    Och förresten har jag nog inte tackat för tipset om amnings-BH på Twilfit. De hade minsann 70C, och även 70D om jag hade velat ha det (vilket kändes som så extremt långt fram i alfabetet för mina små bröst, så det vågade jag inte ens prova, vilket jag kanske borde gjort). Hur som helst så var de grymt sköna, och jag slog till och köpte två direkt!

    MSW: Visst går andras graviditeter jättesnabbt, mycket snabbare än vad min gjorde iaf, är jag helt övertygad om

    Tack för allt beröm för trådstarten *rodnar*. Tycker att ni andra har gjort det myyycket bättre dock

  • Ore

    Cicci: Jobbigt med magsjuk liten tjej... Hoppas att hon är friskare nu!

    Vänner: Kul att du hittade en bra kofta. Fördelen med att inte köpa speciella gravidkläder är ju att man kanske kan ha dem efteråt också. Och dessutom känner man sig väldigt smal i kläderna, som man köpte när man var gravid (iaf fungerar jag så...)

  • Ore

    Mitt närminne är som en guldfisks ungefär, måste läsa en sida och kommentera, för går jag vidare en sida har jag glömt vad jag skulle kommentera på förra sidan

    Snökaoset har inte blivit så mycket av här, tycker jag inte... Litet flingor som yr runt i luften litet mer än vanligt. Tur att lillkillen sov när jag skulle ta honom till och från bilen tidigare idag, så att jag kunde lägga en filt litet löst över honom utan att han fick panik Så slapp han snö som virvlade i ansiktet på honom...

    Angående ordning och reda så har jag tidigare alltid fått bra effekt av att plocka litet då och då... Jag och maken har tidigare (innan lillkillens ankomst) ofta ägnat kvällarna åt att slötitta på TV, prata med varandra, någon av oss kanske sitter med datorn, eller så pysslar jag med något av mina projekt... Att då resa på sig och röja under reklampauser har varit väldigt effektivt, faktiskt.

    Annars har det där med städning varit litet av ett trätoämne här, och är väl litet fortfarande. Maken tycker att det är onödigt att städa, röja och skapa rutiner för ordning för "vi ska ju ändå flytta snart". Å andra sidan så verkar det ju ta ett bra tag, men han tycker ändå att det är onödigt, vilket jag får litet bryt över med jämna mellanrum

  • Ore

    Lisa: Välkommen hit!

    Tinga: Trist att de legat stilla i vikt, dina små gossar...

    AM: Vill minnas att lila och guld var Kokos färgtema...

  • Ore

    BS: Det är väl inte så mycket Iris i sig själv, som hennes extrema trotsande som är skönt att slippa ett litet tag...

    AM: Helt sant angående mina föräldrar, det är inte så att de hade ett perfekt förhållande och så föll det på den här frågan, men jag tror faktiskt att OM de hade kunnat hitta en lösning på den här frågan, så skulle mycket av problemen de grälar om försvinna... För ett stort problem för dem är att de inte hinner med att ha den ordning som ffa pappa vill ha, huset är för stort och tungrott för det. Stor trädgård m.m.

    Pappa ska bo kvar i huset, de ska nog t.o.m. fortsätta äga skogen ihop, alternativt ska de successivt skriva över den på oss. De ska få till något avtal där pappa löser ut mamma ur huset i omgångar.

    Något annat hade inte varit aktuellt, mamma skulle aldrig tvingat pappa att sälja huset för att hon ska få ut pengar direkt (så osams verkar de inte vara ) Det är byggt på mark som han har fått från sin pappa, han har byggt huset själv från att han huggt ner träden som huset är byggt av...

    PB: Hoppas det löser sig för sonen, tur att du håller ett vakande öga över det. Det betyder ju att det kommer att lösa sig förr eller senare, men förhoppningsvis kanske du slipper gå in och peka med hela handen...?

    Hmm, undrar om lillkillen är på väg att vakna nu, eller om han tänker låta litet och somna om?

  • Ore

    EA: Fasiken att det inte blev något med huset. Meeen, om du känner dig litet lättad så kanske det var lika bra. Förhoppningsvis dyker det upp ett annat hus som är bättre för er

  • Ore

    Gaaah, nu har jag letat igenom typ hela FB känns det som, men jag hittar inte hur det var man gjorde för att skriva till någon annan FB-användare??? Någon som kan tänka sig att förklara detta???

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge