Inlägg från: AnnaMartin |Visa alla inlägg
  • AnnaMartin

    Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)

    Hej,

    Jag hakar på här! Vi ska också ha våran fest på Osaby. Sockerr hur planerar ni att sitta? Vi ska också bara sitta i det ena rummet och skall dit på lördag och provmöblera. Kan vara bra med lite tips och idéer!

    Vart tar ni eran catering ifrån? Vilket hotell ska ni bo på? Vore jättebra om vi kunde utbyta andra tips, idéer och tankar!

  • AnnaMartin

    Sockerr: Tack så jättemycket för förklaringen, förstår precis! Tänkte dock på långhonnörsbordet, sätter ni fyra i rad bredvid brudparet åt ett håll och fem åt de andra håller eller sätter ni två på kortendan? Förstår du vad jag menar?

    Catering kommer vi med största sannolikhet ta från Caféboden, de verkar himla omtyckta och duktiga.

    Har ett par kompisar som ska sjunga i kyrkan och till festen är inget klart än, men de lutar åt att de blir en kompis band, de är väldigt duktiga men också väldigt uppbokade...

    Hotell har vi inte bestämt än...men de blir nog Statt eller Cardinal tror jag.

    Vart är ni i era förberedelser?

  • AnnaMartin

    Var på Osaby och tittade igen (längtar så). Och precis som du sa blir de ju helt klart bäst att sitta som du förklarade.

    Just nu är de 64 på gästlistan så de ska nog gå bra.

    Prisförslaget från Caféboden var ungefär 400 kr/pers men då har vi valt bort tårta & kaffe samt valt en "billigare" huvudrätt. Själv, något prisförslag?

    Tror vi ligger ganska bra i tid också. Håller som sagt på med inbjudningskorten nu. Hur långt innan ska ni ha osa?

  • AnnaMartin

    Har inte riktigt tänkt på vart vi ska vi ska dricka kaffe, men både både kaffe och tårta ska vi i alla fall ha. Ni också?

    Ja, ni får gärna säga (om de blir Caféboden) vad ni hamnade på. Porslin finns ju på Osaby så de borde man kunna räkna bort. Caféboden har jag bara hört positivt om. De verkar verkligen kunna ordna allt.

    Vi håller på att göra inbjudningskorten nu, kommer väl skicka ut dem i mitten av februari (gifter oss 3/7). Osa blir nog 6-8 veckor innan tror ja.

    Har en kompis som ska fotografera oss. Blir väl ffa innan bröllopet (är rädd för att jag gråtit sönder sminket efter) så då kommer vi fotograferas vid kyrkan i Gårdsby (och tillika mina föräldrars hem).

    Blommor är jag mer fundersam på... Har varken bestämt bröllopsbukett eller dekoration. Själv då? Några speciella blommor du/ni ska ha?

    Musik blir nog en blanding av Spotify och levande band (om de bandet som vi vill kan ställa upp). Hur har ni tänkt?

  • AnnaMartin

    Vi hyr det från fredag - söndag och då kostar det 10 000 kr. Men då får du också tillgång till hela huset och allt där i så att säga. Finns 9 bäddar i huset och man kan vara upp till 100 personer (om man vill dela på sällskapet). Allt porslin/glas/bestick ingår, och dukar kan man hyra om man vill. Finns också ett vandrahem i anslutning till Osaby som man också kan "hyra/boka" med ca 40 bäddar. Hoppas du blev något klokare.

  • AnnaMartin

    Vi tänkte också ha tårta (dock inga bakelser)...lutar åt att göra den själv (min brors sambo har jobbat på bageri) alt köpa den någonstans.

    Blommor har jag heller ingen aning om...håller med om att liljekonvalj hade varit fint, men jag misstänker att de är för sent i början på juli. Blir något vitt i alla fall.

    Såg att ni också ska ha nattamat, har ni bestämt vad ni ska ha?

  • AnnaMartin

    Kapad? De är väl bra att de diskuteras (om allt mellan himmel och jord)? =)

    Jag ska gifta mig i Gårdsby kyrka. Jag gillar den, men de är mest av personliga skäl. (Dessutom ligger den "fel" i förhållande till Osaby). De andra kyrkorna vet jag inget om eftersom jag inte bor i Växjö...

  • AnnaMartin

    Vad fick ni ge för sviten på Statt?

    Oj, stråkkvartett, vad vackert!

  • AnnaMartin

    Att tråden är kapad betyder att andra har börjat diskutera andra saker än vad som den som skapade tråden ville ha den till. Om du förstår?

    Omgivningarna runt Osaby är väldigt vackra så visst finns det möjliget för en vigsel utomhus. Vi preliminärbokade 1 år innan ungefär, mest för att vara riktigt säker på att vi fick de datumet vi ville ha. Bättre att boka för tidigt än för sent!

  • AnnaMartin

    Sockerr: Vad blev de för tårta och vad fick ni ge för de? Vi hade också tänkt beställa ifrån Broqvists.

  • AnnaMartin

    Åh, låter underbart! Måste verkligen se till att komma dit så man får provsmaka =)

Svar på tråden Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)