• PHE
  Äldre 19 Jan 20:31
  8565 visningar
  36 svar
  36
  8565

  Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)

  Hej!

  Någon som kan leverera ett tips på relativt stor kyrka i närheten av Osaby (Osaby säteri)?

  Alternativt kommentera någon av följande kyrkor avseende interiör och känsla:

  -Växjö domkyrka

  - Bergunda

  - Tävelsås

  - Nöbbele

  - Ingelstad

  - Kalvsvik

  - Teleborg

  - Vederslöv

  - Jäts nya

  - Uråsa

  - Öjaby

  - Teleborg

  - Hammesjö

  - Öjaby

  - Härlöv

  Stort tack du som tar dig tid för detta!!!

 • Svar på tråden Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)
 • socker­r
  Äldre 19 Jan 21:12
  #1

  Vi ska ha festen på Osaby och vigseln i vederslövs kyrka, den är jättestor!! :)

 • PHE
  Äldre 19 Jan 21:18
  #2

  Socker - när gifter ni er? Kommer du från Växjö? Vore kul med lite synkning. Vi gifter oss i juni i år.

 • socker­r
  Äldre 19 Jan 21:25
  #3

  Det blir bröllop i maj så vi håller tummarna för att jag har bra erfarenheter från osaby till det blir dags för er då! :) Men det blir det säkert, har haft väldigt bra kontakt med dem hittills! Skoj! :) Har ni kollat på catering?

 • PHE
  Äldre 19 Jan 21:39
  #4

  Sockerr - kul! Vi har två egna kockar som kommer hålla igång med start från fredag em sent in på lördagen.

  Vi har bokat domkyrkan (har dock ej sett den inifrån). Såg en tv-sänd adventskonsert därifrån och den kändes inte så mysig. Viktigt är dock att det är en stor kyrka men det ska vara rätta känslan.

  HAr varit på fest på Osaby säteri 1 gång och det var helt perfekt. Synd bara att matsalen har två rum. Vi blir ca 80 pers. Hur många blir ni?

  Har du några andra sköna tips? Hur transporterar ni er från kyrkan?

  Allt är välkommet.

  Hörs snart.

  PH

 • socker­r
  Äldre 19 Jan 21:59
  #5

  Lyxigt med egen kock, kommer säkert att bli kanon!

  Domkyrkan är kanske inte en kyrka som jag skulle klassa som mysig, däremot är det väldigt fin! Väldigt ljus, öppen, fin glaskonst både vid altaret och runtomkring i resten av kyrkan med. Känns högtidligt i den, och sen gillar jag att det är så lång altargång med. Men ni får väl ta en dag och åka runt och kika på några av förslagen ovan? Det gjorde vi, det är ju alltid lättast att se och avgöra själv.

  Vi har inte planerat så mycket kring dekoration, musik, fotografering etc ännu... Förmodligen löser vi transport med en privat bil av äldre modell (typ jaguar) till osaby efter vigseln, det är ju bara 3 km från vederslöv. Man kan ro över sjön också...

  Spännande att höra hur nån annan tänker som ska va på samma ställe! :)

 • PHE
  Äldre 19 Jan 22:43
  #6

  Hur många blir ni? Kör ni liveband? Hur tänker ni administrera bjudningen? Har ni valt sånger?
  Det är mycket nu.

 • socker­r
  Äldre 20 Jan 15:48
  #7

  Vi blir 66 st, det är exakt så många som får plats i det innersta rummet där uppe. Vi har provmöblerat... Jag tycker det är skönt att alla kan sitta på samma ställe och det funkar ju nu! Upplägget blir klassiskt med brudskål, 3 rätters, dans, tårta, fri bar, nattamat osv. Och sen sover ju alla över så det blir brunch på söndagen med. Blir nog kanon!! Och vi har dj hela kvällen... Inga sånger/präst/kantor etc är klart ännu, men vi tar det när de lagt schemat för vår kyrka nu i februari..

  Själva, hur har ni planerat??

 • PHE
  Äldre 20 Jan 23:34
  #8

  Kul! Vi kör samma upplägg. Dock inte bröllopstårta utan cup-cakes. Håller på att lägger inte grymma danshits från förr i Spotify så vi har en helvetes massa godingar och nya till festen. Vi har bokat domkyrkan och prellat Kalvsvik. Vi åker ner till Växjö om några helger och kollar hur känslan i kyrkan är. Prästen har vi inte pratat med, kantor ej klar. Däremot solosångare är ordnat.

  Ett frågetecken är transport från kyrkan. Häst och vagn är uteslutet. Limousine hade varit perfekt. utbudet av den service är dock begränsad.

  Ska boka svit också när vi är nere. Vi tänkte sova på Osaby på lördagen (eller egentligen söndagen) och ta in på hotellsvit på söndagen. Det känns som ett bra upplägg.

  Det är mycket detaljer som återstår. Vi ska skicka ut save-the-date-kort inom kort. Bröllopsinbjudningar är under making.

  Vad är ert största issue?

 • AnnaMa­rtin
  Äldre 21 Jan 08:50
  #9

  Hej,

  Jag hakar på här! Vi ska också ha våran fest på Osaby. Sockerr hur planerar ni att sitta? Vi ska också bara sitta i det ena rummet och skall dit på lördag och provmöblera. Kan vara bra med lite tips och idéer!

  Vart tar ni eran catering ifrån? Vilket hotell ska ni bo på? Vore jättebra om vi kunde utbyta andra tips, idéer och tankar!

 • socker­r
  Äldre 21 Jan 12:45
  #10

  PHE, hahaha vad lika vi tänker! Vi ska med ha cupcakes, bo på Osaby lör-sön och sen ta in på hotell sön-mån. Inte klart vilket dock. Vår största grej just nu är vart vi ska ta bakelserna och cateringen från, samt solist till kyrkan. Men inbjudningarna är skickade så det är skönt!

  AnnaMartin: Ok, vad kul! Det finns bara ett sätt att duka på om man ska få in 66 pers. Ett långhonnörsbord med 20 pers längs den högra väggen (om man står i dörren) där man sitter runt båda sidorna på bordet, fast fritt framför brudparet då. Och sen 4 st bord (12+12+10+12)som går ut från väggen med den öppna spisen på. Trångt, men det funkar!

  Så, tips på catering, hotell och solist mottages tacksamt!

Svar på tråden Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)