• PHE

    Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)

    Hej!

    Någon som kan leverera ett tips på relativt stor kyrka i närheten av Osaby (Osaby säteri)?

    Alternativt kommentera någon av följande kyrkor avseende interiör och känsla:

    -Växjö domkyrka

    - Bergunda

    - Tävelsås

    - Nöbbele

    - Ingelstad

    - Kalvsvik

    - Teleborg

    - Vederslöv

    - Jäts nya

    - Uråsa

    - Öjaby

    - Teleborg

    - Hammesjö

    - Öjaby

    - Härlöv

    Stort tack du som tar dig tid för detta!!!

  • Svar på tråden Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)
  • AnnaMartin

    Sockerr: Tack så jättemycket för förklaringen, förstår precis! Tänkte dock på långhonnörsbordet, sätter ni fyra i rad bredvid brudparet åt ett håll och fem åt de andra håller eller sätter ni två på kortendan? Förstår du vad jag menar?

    Catering kommer vi med största sannolikhet ta från Caféboden, de verkar himla omtyckta och duktiga.

    Har ett par kompisar som ska sjunga i kyrkan och till festen är inget klart än, men de lutar åt att de blir en kompis band, de är väldigt duktiga men också väldigt uppbokade...

    Hotell har vi inte bestämt än...men de blir nog Statt eller Cardinal tror jag.

    Vart är ni i era förberedelser?

  • sockerr

    AnnaMArtin: Vi kommer att sitta med ryggen mot fönstret i mitten, så vi har 5 par till höger och 4 par till vänster som sitter mittemot varandra då. Så ingen på kortändan, det gör inget att vi inte sitter precis i mitten och föräldrarna kan ju sitta "som man ska" ändå.

    Har också kikat på caféboden, det verkar bra! Har ni fått prisförslag därifrån ännu?

    Vi ligger bra till tycker jag! Har faktiskt bara dukning, blommor, catering, musik i kyrka och bröllopsnatten kvar. Tror jag hittills iallafal...

  • AnnaMartin

    Var på Osaby och tittade igen (längtar så). Och precis som du sa blir de ju helt klart bäst att sitta som du förklarade.

    Just nu är de 64 på gästlistan så de ska nog gå bra.

    Prisförslaget från Caféboden var ungefär 400 kr/pers men då har vi valt bort tårta & kaffe samt valt en "billigare" huvudrätt. Själv, något prisförslag?

    Tror vi ligger ganska bra i tid också. Håller som sagt på med inbjudningskorten nu. Hur långt innan ska ni ha osa?

  • sockerr

    Vad kul att det funkar! Ska ni dricka kaffe i biblioteket då eller ska ni vara där nere?? Eller skippar ni tårta helt förresten?

    Vi fick också ca 400 kr från caféboden, utan kaffe & tårta då. Men man borde kunna pruta lite till där tycker jag.... Annars har vi fått förslag från kvarnhagskällan där det kommer att kosta ca 310 kr för 3-rätters och servering + personal hela kvällen. Ett mycket bra pris men har hört lite olika om kvalitén på maten... Hmm, svårt det där..

    Inbjudningskorten är redan skickade, kunde inte hålla oss eftersom vi skulle träffa så många under julen. Vi har osa 2 månader innan vigseldatumet, känns rätt lagom.

    Hur har ni tänkt med fotografering, blommor och musik om ni ska ha det?

  • AnnaMartin

    Har inte riktigt tänkt på vart vi ska vi ska dricka kaffe, men både både kaffe och tårta ska vi i alla fall ha. Ni också?

    Ja, ni får gärna säga (om de blir Caféboden) vad ni hamnade på. Porslin finns ju på Osaby så de borde man kunna räkna bort. Caféboden har jag bara hört positivt om. De verkar verkligen kunna ordna allt.

    Vi håller på att göra inbjudningskorten nu, kommer väl skicka ut dem i mitten av februari (gifter oss 3/7). Osa blir nog 6-8 veckor innan tror ja.

    Har en kompis som ska fotografera oss. Blir väl ffa innan bröllopet (är rädd för att jag gråtit sönder sminket efter) så då kommer vi fotograferas vid kyrkan i Gårdsby (och tillika mina föräldrars hem).

    Blommor är jag mer fundersam på... Har varken bestämt bröllopsbukett eller dekoration. Själv då? Några speciella blommor du/ni ska ha?

    Musik blir nog en blanding av Spotify och levande band (om de bandet som vi vill kan ställa upp). Hur har ni tänkt?

  • anzana

    Hej! Här är en till i närheten av växjö, vi har inget datum ännu och bröllopet blir inte fören 2011. Men Jag har ändå lite frågor. Hur mycket kostade osaby säteri att hyra, vad ingår då? Tack! =)

  • AnnaMartin

    Vi hyr det från fredag - söndag och då kostar det 10 000 kr. Men då får du också tillgång till hela huset och allt där i så att säga. Finns 9 bäddar i huset och man kan vara upp till 100 personer (om man vill dela på sällskapet). Allt porslin/glas/bestick ingår, och dukar kan man hyra om man vill. Finns också ett vandrahem i anslutning till Osaby som man också kan "hyra/boka" med ca 40 bäddar. Hoppas du blev något klokare.

  • sockerr

    Tårta (eller egentligen en liten tårta bara till oss och bakelser till gästerna) och kaffe ska vi ha, har kikat på Toftastrand och de gör ju himla fina bakelser! Blir nog därifrån, tror de kostar från 35 kr st. Musik blir en DJ som spelar från kl 21 och tills vi slutar nångång vi 04-tiden misstänker jag... Blommor har jag ingen aning om, hade gärna haft liljekonvalj men misstänker att början på maj är lite tidigt för det...

  • AnnaMartin

    Vi tänkte också ha tårta (dock inga bakelser)...lutar åt att göra den själv (min brors sambo har jobbat på bageri) alt köpa den någonstans.

    Blommor har jag heller ingen aning om...håller med om att liljekonvalj hade varit fint, men jag misstänker att de är för sent i början på juli. Blir något vitt i alla fall.

    Såg att ni också ska ha nattamat, har ni bestämt vad ni ska ha?

Svar på tråden Kyrka i Växjö (i närheten av Osaby)