Inlägg från: varelse |Visa alla inlägg
  • varelse

    Ni med färgtema vinrött, vitt, silver!

    @20110820: Supersmarta kort! Jag gör en helt annan typ av kort. Men jag har bara gjort prototypen än så länge, för jag väntar på pappersleverans från USA som kommer ta drygt en månad till eftersom den skickas via land och inte flyg (det var dubbelt så dyrt att skicka med flyg, så ja valde land eftersom vi inte heller gifter oss förrän 2011).

    Jag förstår att du längtar och väntar. Jag gör samma sak! Min BM är inte ens hälften så entusiastisk just nu, för han tycker att det fortfarande är för långt kvar, medan jag tycker att ju mer vi kan göra redan nu - desto bättre för då blir det mindre stressigt sen. Men det argumentet verkar han inte vilja köpa riktigt. Dock har vi bestämt färgtema: svart, vitt, silver och vinrött. Och jag kommer göra alla trycksaker, för jag älskar att sitta och scrappa medan BM inte är det minsta intresserad av det. Hehe.

    Jag kan säga till när jag fått pappersvarorna och tillverkat trycksakerna som riktiga prototyper, dvs med rätt färger på band och papper etc. Så kan jag maila dig bilderna. Vill inte lägga upp i galleriet, eftersom folk kan råka se i förväg då.

    Jag försöker också tappa några extrakilon som jag lagt på mig den senaste tiden. Hittills har jag tappat 5kg på 2,5 månad och mitt mål är att tappa minst 8kg till. Helst 10kg. Eller motsvarande i mått då. Men det klarar du! -peppar-

  • varelse

    @20110820: Ja, det är jättespännande! Jag kommer också skriva ut själva infon (insidan av inbjudningskorten och insidan på festprogrammen) på dator, men själva "basen" gör jag själv med papper och verktyg och stämplar och grejer. Jag kombinerar festprogram och placeringskort, så det blir två-i-en liksom. Sen ska jag be min syster att skriva namnen på festprogrammen i den lilla "rutan" som utgör placeringskortsdelen eller hur man ska säga. Hon är sjukt duktig på kalligrafi.

    Förstår att du inte ville beställa från Calligraphen med tanke på fraktkostnaden! Huva! Du får Googla vidare där, helt enkelt och se om du hittar någon som har billigare frakt!

  • varelse

    @fialotta82: Jadu, det är inte lätt det där att få med karlarna på tråden också! Men jag knyter mitt allra starkaste hopp till att han kommer "haka på" mer när det inte är lika lång tid kvar. Hehe.

    Det låter jättefint med murgröna och rosor som genomgående tema!

  • varelse

    Ja, han har ju varit med och planerat lite grejer ändå. Det är bara det att han inte är så "på" ännu. Han tycker att det är för långt kvar. Och kanske har han rätt, men jag blir stressad eftersom jag söker jobb till hösten (tar min examen i juni) och vet att om jag får ett jobb (vilket jag verkligen hoppas) så kommer det att toksluka min tid åtminstone under det första året och jag vill ju kunna balansera tiden väl mellan jobb, bröllopsplanering OCH att umgås och bara vara vi.

  • varelse

    @asfaltsblomman: vilken jättefin klänning i ditt galleri! är det den du väntar på ska komma in i butik? ska du ha den med röda broderier, eller varför fick ni annars dra mer åt det mörkröda hållet pga klänningen? -nyfiken-

  • varelse

    @asfaltsblomman: Jag tror klänningen kommer att bli kanonfin med röda broderier! Och jag tror absolut att det funkar med en röd bukett till. Min kompis, som gifte sig i höstas, hade en klänning med lite röda detaljer och en bukett av röda rosor, lite grönt och sedan sådana där små blomsterkristaller i mitten av vissa utav rosorna. Det var superfint!

  • varelse
    ALLIMA skrev 2010-02-27 13:13:09 följande:
    Vi ska oxå ha vitt , silver och rött. Vilken röd nyans det blir är inte helt spikat ännu. Funderar dock på att endast ha det röda i blommorna och allt annat i vitt och silver. Kläder, trycksaker och dukning. Är det tråkigt? Är vinterbröllop så jag tänker det passar fint ihop med snön.
    Det är ju en smaksak om det är "tråkigt" eller inte. Rött bryter ju av väldigt fint mot snö, så jag tror det blir jättefint med röda blommor. Och samtidigt, som du själv skriver, så passar ju vitt och silver ihop fint med snön också.

    Vi har ju ungefär samma färgtema. Våra trycksaker (jag gör dem) har svart, lite vitt, grått (en väldigt fin grå nyans som symboliserar silver eftersom vi inte ville ha så "blänkiga" kort), silver (liquid pearls) och rött i form av ett band som vi knyter runt korten, så att säga. Det låter kanske ganska rörigt, men de är jättefina. Vill dock inte lägga upp något än eftersom det är långt kvar och vill inte att någon gäst eller så ska råka se korten i förväg.

    Min poäng är att det kan vara fint att slänga in lite färg i allt det vita och silvriga. Exempelvis i form av ett rött band på inbjudningskort, röda blommor (som du skriver själv också) både i buketten och kanske i små dekorationer på borden. Så att det blir lite mer "liv" i dukning och trycksaker, om du förstår vad jag menar? Men det är ju såklart min personliga åsikt.
  • varelse

    @Bellis77: Det låter jättefint! Och du/ni tycks ha kommit en bra bit på vägen i hur ni vill ha det. Skönt! När är det ni gifter er?

  • varelse
    blacknwhite skrev 2010-02-28 16:00:56 följande:
    hade rött vitt och guld, men kolla gärna för lite inspiration , och lycka till med era bröllop!
    Vad fina ni var!! Som alltid fastnar man för olika detaljer. Jag är väldigt nyfiken på vem som gjorde ditt hår, uppsättningen var verkligen jättefin!
  • varelse
    Bellis77 skrev 2010-03-01 21:41:39 följande:
    Vi gifter oss 11 september, är mammaledig så just nu finns ju tiden att spana på nätet :)
    11e september i år, förmodar jag? Skönt att ha tiden! Jag är nog mer så att jag tar mig tid än att jag egentligen har tid. När mina ögon inte orkar med mera kurslitteratur tar jag en liten bröllopsraid på nätet som paus. Hihi.
  • varelse

    @Bellis77: Ååh, då har ni inte alls lika långt kvar som vi har! Men din M2B låter som om han har samma inställning som min. -skrattar- Fast jag hoppas att min kommer att komma igång mer när vi kommer närmare. Just nu är det ju mer än 1,5 år kvar... hehe.

    Ebay är helt underbart, där går att hitta det mesta och ofta till riktigt bra priser också.

Svar på tråden Ni med färgtema vinrött, vitt, silver!