Inlägg från: aikidoaasa |Visa alla inlägg
  • aikidoaasa

    Bonderomantiskt bröllop à la 20-talet - tips?

    Höst bröllop låter väldigt romantiskt.
    Jag tror att jag vet vad du är ute efter, men vissa av orden låter inte helt "rätt" i mina öron men det kan vara jag som har en felaktig tolkning av vad du menar.

    Här är en del olika tips som jag kommer på just nu om saker att ha till:

    Ljuslyktor i alla möjliga olika former. Ta olika glasburkar och pynta dem på olika sätt. Ställ ut och häng upp med ståltråd lite här och där. Inte ordnat enligt något speciellt mönster.

    Omaka serviser. På landet är det ju känslan av att man tar det man har. Det kan vara hur mysigt som helst. Finns det dessutom inslag av gammalt porslin i det så blir det ännu mysigare.

    Buffe med rätter som är vanliga på hösten. Bland annat massor av pajer.

    Spetsprydda saker. När jag tänker landet och 20-talet så kommer min farmors spets upp som hon hade överallt i stugan på landet (och som mycket av det fortfarande finns där.) Spets i klänningen ser jag också som något som skulle passa in.

    Höstlöv som får pryda bord och andra tänkbara platser. Kanske ni kunde byta ut ris/ rosblad/ bubblor mot fina röda höslöv som kastas på er efter vigseln.

    En öppen eld antingen utomhus eller om det finns en eldstad inne i lokalen som ni är i. Se bara till att det finns någon som kan hjälpa till att vakta den.

    Filtar i fina höstfärger som kan finnas till hands som man kan mysa ner i om det blir lite kyligare eller senare på eftermiddagen/ kvällen när temperaturen sjunker.

    Om ni har råd och hittar kan det vara trevligt också att skaffa fram lite som logdans med spelmän som spelar lite mer traditionell musik på dragspel, fiol etc. Sedan kan man ju övergå till mer modernt om man vill.

    Det var lite ideér från mig. Hoppas att ni hittar just de saker som passar er.

Svar på tråden Bonderomantiskt bröllop à la 20-talet - tips?