Inlägg från: JollyO |Visa alla inlägg
  • JollyO

    Hur känner ni inför vigselprogrammet, evigheten etc?

    Jag kallar mig för kristen och går i kyrkan varje vecka, men ändå tror jag inte "automatiskt" på allt som anses kristet. Men jag går till kyrkan och träffar vänner på andra platser som också tror på Gud och diskuterar om vem Gud är, vad han vill och hur vi nu ska leva om nu Gud finns. Och vad vi gör i kyrkan som är helt onödigt och vad vi gör som vi i våra hjärtan känner är helt nödvändigt!

    En pastor som heter Rob Bell tycker jag är väldigt bra på att gå bortanför alla gamla sletna kulturella traditioner och se mer av verkligheten. Han har gjort några filmer som är riktigt bra.




    Att lova detta inför Gud och min blivande ser jag som en otrolig styrka. Gud är inte någon översittartyp som sitter uppe i himlen och tittar ned på mig med ett varnande finger, Gud älskar redan både mig och min blivande man, och som en mamma vill Gud oss bara väl. Jag tror att Gud faktiskt kommer att hjälpa oss att hålla detta. Inte som någon biljett till framgång, utan mer som ett extra kitt som vi båda får finna ro och stöd av.

    Rob Bell utifrån Höga visan om kärleken mellan en kvinna och en man. Denna måste du bara se!



Svar på tråden Hur känner ni inför vigselprogrammet, evigheten etc?