• CeKe

    Vilken diet funkar egentligen?

    har inte läst andras inlägg.. Men det jag tror håller i längden är att bli medveten om hur mycket man stoppar i sig och hur mycket man gör av med. Egentligen en enkel ekvation, men lite svårare att hålla =)

    Tror det viktiga är att skapa en vana av att äta rätt på vardagar (åtminstone). Själv gick jag för 1,5 år sen ner 15 kg mha viktklubb och har sedan hållt vikten då jag under medlemstiden lärde mig att äta rätt, vad olika livsmedel innehåller i kaloriväg (på ett cirkus), hur stor en "normal" portion faktiskt är (åt aaalldeles för stora portioner innan även om jag faktiskt åt bra hemmalagad mat) etc. Går jag upp ett par kg (som under jul) vet jag exakt vad som behövs för att tappa dem igen utifrån vad jag tidigare lärt mig om, ja man kan väl säga näringslära.

    Personligen tror jag inte alls på pulverdieter i längden, eller på att tex ta bort kolhydrater etc. men däremot tror jag att olika metoder fungerar bra för olika personer. Om man som jag tränar rätt hårt, är det t.ex. inte alls bra att ta bort kolhydrater! Då blir jag illamående och får ordentlig yrsel.. men om man däremot inte alls håller igång kanske det fungerar ypperligt.

Svar på tråden Vilken diet funkar egentligen?