Inlägg från: förhoppningsis |Visa alla inlägg
  • förhoppningsis

    Konfettiregn

    God Jul på er! och grattis på födelsedagen i efteskott Gemma.

    Julen har varit skiftande för min del, men det har varit fantastiskt med all snö. Jobbade hårt på julkänslan före jul med Nötknäpparen på operan, julbord i skärgården, julfest på jobbet, mängder med glöggfester/mingel/coctails, julpyssel och julmusik i mängder men känslan kom inte riktigt. Min man är en riktig antijulfirare, tror vi har bråkat om allt från julpynt, julgran, julbak osv...

    Åt middag med min bror och hans sambo i förrgår på en liten mysig Cubansk restaurang, inte lätt att hitta något som är öppet och inte serverar julbord. Igår var jag på namnsdagscoctail hos en kompis som är jättesjuk i cancer. Vi var ett par stycken som drack hinkvis med champagne, skojar inte, idag fick jag veta att vi tydligen hade snittat på 1 liter Pol Roger per person...

    Idag blir det att jobba lite, har precis ätit mysfrukost i soffan med mannen framför sista avsnittet av scrubs.

    Kul med resor både till Thailand och NY! Ser fram emot att få höra era berättelser sen. Var i Thailandgår resan??

  • förhoppningsis

    Lapinette
    Din framkrikemiddag lät väldigt fantastisk!

  • förhoppningsis

    Kul att se dig Stålis! Har sett på BT att du planerar bröllop nu...

    Ledighetetn går åt till att träffa vänner och vända dygnet åt fel håll... Kommer sällan i säng före 1-2 och sover till 10.30 eller så.

    Nyår firas tilsammans med massor med goda vänner och vi kommer äta en lång middag, förra gången var det 7 rätter, och dricka massa goda viner. Efter nyår var jag bjuden till Skåne på jakt på min kompis föräldrars gods ett par dagar, men av olika orsaker valde jag att tacka nej till det.

    Ha en riktig trevlig nyårskväll!!

    Gott Nytt År

  • förhoppningsis

    Gott nytt år!

    Nyår firades med massor med vänner högst upp i kollegans kontor med utsikt över stan och en stoor terass som var perfekt för 12 slaget. Utsikten var fantastisk och vi kunde se alla andras fyverkerier och dricka champagne utan att riskera att någon sprängde bort sina egna fingrar. Jag var hemma vid 5.30 efter massor med god mat, vin och trevligt sällskap.

    Gårdagen tillbringades lite mer stillsamt, brunch/fika i stan med tjejerna. Inte det lättaste att hitta öppna ställen så det var tur att vi hade rekat innan, sen hem och resten av kvällen spenderades i tv soffan.

    Idag har det blivit promenad i kylan och snart är det utgång, ska se några yngrekursare till mig som spelar på Mosebacke. Har ingen aning om vad de spelar men det blir nog kul ändå, om inte annat för att det är annorlunda, bortsett från en slabbig brunch har jag inte varit där på väldigt många år.

    Har ni gett några nyårslöften?

    Happy, vad ska ni se på teatern?

  • förhoppningsis

    Dewi Sri
    Grattis till bröllopet och frutiteln! Ser fram emot en längre version av ert bröllop att gotta mig åt senare.

    Mlle M
    Trevligt att kunna följa med din man runt när han jobbar. Gillade Venedig, har iof bara varit där en gång, och det var dessutom många år sedan. Kommer ihåg att det var fruktansvärt hett och mycket turister men att jag gillade arkitekturen och känslan. Skulle gärna åka tillbaka.

    Tycker att det är jättekul att Gemma och Fru Fräken faktiskt umgås "på riktigt" och inte bara via tråden, låter som att ni har så mysiga playdates.

    Gemma
    Försöker förtvivlat komma på vad stället du bor på heter men det är kört. Barnflicka är vanligare än du tror, i vart fall i Sthlm och när barnen blir lite större. Jobbade på 6-års verksamhet under 1 termin efter gymnasiet, visserligen i ett bättre område men ändå. Väldigt många barn där hade barnflickor som hämtade dem, ingen tyckte att det var konstigt! Finns sidvis med annonser om att "barnflicka sökes" om man tittar på jobbannonser på AF osv.
    En mamma som får lite tid för sig själv blir nog en mer harmonisk mamma och det gynnar ju alla!
    Instämmer dessutom med Izunia, du som krystar borde i vart fall få en extra röst när det gäller barnets namn.

    Sitter och äter frukost framför datorn som vanligt. Mjukstartade minst sagt på jobbet i torsdags-fredags genom att jobba hemifrån och ta låga promenader och dricka te. Snart ska jag med mannen till Kohlswa Herrgård, fick det i julklapp av honom. Jag har inte hört om stället alls innan och deras hemsida är inte så upplysande så det blir mycket som blir en överraskning. Mitt champagneintag har legat på 0 sen nyår tyvärr, känns lite konstigt och måste snart åtgärdas. Min väninna skämtade om att PR snart kommer ringa och undra om jag mår bra eller så...
    Mina naglar är just nu riktigt miserabla, tog bort nagellacket före frukost och har fortfarande färg kvar mot nagelbädden i kanterna, ser riktigt illa ut! Naglarna brukar jag måla i olika röda nyanser från oktober-mars därefter mer åt det rosa hållet.
    I julklapp fick jag en flaska Revlon som var mörkrödlila som jag har haft senaste dagarna men nu blir det nog Maybelline Forever strong i färgen Rouge Volcanique. Blir alltid lika imponerad av deras lack, sitter som berget, täcker jättebra så ett lager räcker, torkar jättefort och kostar verkligen inte något alls nästan. Att penseln är lättarbetad gör inte saken sämre direkt. Synd att det ska sluta tillverkas bara.

    Låter som att alla har haft en bra jul och nyår men bra julklappar och god mat.

    Trevlig helg på er!

  • förhoppningsis

    Hej igen!
    Åter i Stockholm efter ett besök uppåt Köping. -21 grader, strålande sol och snö som knirrade under fötterna, helt fantstiskt vackert. På tok för kallt för promenader bara tyvärr men utsikten avnjöts med besked genom fönstret. Haft en väldigt mysig trip med god mat, massage, vin, total avkoppling i någon av herrgårdens alla salonger, sovit under enorma dunbolster i riktigt stora sovrum i klassisk Herrgårdsstil. Vi behövde verkligen komma bort lite och umgås med varandra...

    Hur har er helg varit?

  • förhoppningsis

    Lapinette
    Å vad kul med dykningen, gillade du det? jag dyker så ofta jag kommer åt när det är varmare i vattnet och något att se, dvs inte i Sthlm. Dykningen ger ytterligare en dimension till semestern hävdar jag bestämt.

    På tal om semester, de senaste åren till valborg har jag, mannen, min bror och hans sambo åkt på semester tillsammans. Förra året var vi på Island tex. I år åker vi på Kristi himmelsfärdshelgen istället för den ligger så bra ur ett ledighetsperspektiv. Var på middag där igår och pratade resmål, efter allt regn, snö och kyla på Island förra året så var vi eniga om att något varmt var att föredra. Vi pratade Rom, Nice, Lissabon osv men hamnade slutligen i - Dubai! Lite otippat faktiskt. Sååå tips och goda ideer på vad man kan se, göra, äta osv i Dubai emottages mycket tacksamt.

    Nu blir det att masa mig iväg till jobbet, dunderförkyld.

  • förhoppningsis

    Lapinette
    såg att de skrev om både Dubai och New York i gårdagens metro
    tänkte på dig då...
    Kul att vara toastmadame, har aldrig toastat 50 års fester men kommer jag på något så lovar jag att berätta det.

    Gemma, verkar som att det manliga monstret är på väg nu då, så kul att din man gav efter för din stavning.

    Happy/Mlle M
    Tar som sagt gärna emot Dubaitips

    Izunia
    Härligt att inskolningen går så bra för Miss J, så viktigt att de trivs, kan inte vara lätt för ett mammahjärta att lämna ett vilt gråtande barn.

    Angående skor är jag verkligen inte rätt person att fråga, jag envisas med högklackade stövlar så länge det bara går, om jag verkligen måste så har jag ett par platta pälsfodrade stövlar i svart mocka, inte så pratiskt det heller men varmt.

    Nu ska jag strax till stallet, trevlig kväll

  • förhoppningsis

    Gemma
    Lycka till! Då kanske det är klart i morgon till frukost när jag slår på datorn nästa gång.

    Happy
    Tackar, lägger till det på listan!

  • förhoppningsis

    Hippo, skickar kramar till dig, både för dina vänner och kollegor på Haiti och för det du och din man går igenom! Du ska veta att jag tänker på er...

Svar på tråden Konfettiregn