• Kitepilot

    Att anhålla om hennes hand

    Jag undrar hur vanligt det är idag att fråga sin blivande svärfar om hans dotters hand?
    Saken är den att jag och min sambos far är ganska olika på många plan, inte så att vi tycker illa om varandra men vi har inte så mycket gemensamt och vi är inte speciellt nära varandra. Därför kan det inför mitt planerade frieri svårt att ställa en sådan fråga till honom. Vi är liksom inte "där" i vårt förhållande till varandra, han och jag. När väl frieriet har ägt rum så är det nog många som kommer att bli överraskade men knappast förvånade om ni förstår hur jag menar. Det är liksom det naturliga steget och det tror jag märks på mig och min flickvän.

  • Svar på tråden Att anhålla om hennes hand
  • Kitepilot

    Ja, tack alla för era svar. Jag kände att tonen blev lite hetsig ;) men jag håller med er alla, märk väl det, till punkt och pricka. Det har ju ingenting med at göra huruvida min flickvän bestämmer över sitt liv eller ej, eller "är en handelsvara" tan jag undrade mest om själva traditionen var bruklig än idag och om hur ofta den i så fall tillämpades.

    Min flickvän har väl antytt någon gång att det möjligtvis var en fin grej att fråga en sådan sak men jag ser precis som ni andra inte det fina i att ingå någon slags underkastelse och fråga honom om en sak som han egentligen inte, enligt mig, har något att säga till om.

    Men nu är jag stärkt i min uppfattning och har befäst mitt beslut om att köra på min ursprungslinje; att lämna alla utom min flickvän utanför denna vetskap om förlovning. :)

    TACK för supporten!

Svar på tråden Att anhålla om hennes hand