Inlägg från: Sebastiána |Visa alla inlägg
  • Sebastiána

    Att anhålla om hennes hand

    Kitepilot skrev 2009-12-07 16:14:42 följande:
    Jag undrar hur vanligt det är idag att fråga sin blivande svärfar om hans dotters hand?Saken är den att jag och min sambos far är ganska olika på många plan, inte så att vi tycker illa om varandra men vi har inte så mycket gemensamt och vi är inte speciellt nära varandra. Därför kan det inför mitt planerade frieri svårt att ställa en sådan fråga till honom. Vi är liksom inte "där" i vårt förhållande till varandra, han och jag. När väl frieriet har ägt rum så är det nog många som kommer att bli överraskade men knappast förvånade om ni förstår hur jag menar. Det är liksom det naturliga steget och det tror jag märks på mig och min flickvän.
    Varför ska du fråga svärfar? Det är ju inte honom du ska gifta dig med, och vad gör du om han säger nej? Respekterar du det eller kommer du att gifta dig med hans dotter ändå? I så fall är det ju onödigt att fråga.

    Som jag ser det är det två personer, man och kvinna i det här fallet, som tillsammans kommer överens om att de ska gifta sig. Vad har svärfar med saken att göra? Eller är det så att din blivande fortfarande bor hemma?
Svar på tråden Att anhålla om hennes hand