Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010

    jag har aldrig ens tänkt på vilken sida jag satt mig på i kyrkan, när jag varit prå bröllop. De enda jag tänkt på är att inte sätta mig för långt fram om jag inte är nära släkt, och att kanske hitta nån man känner att sitta med bara för att det är lite roligare.
    vert inte om folk är så traditionella med sidorna sådär, eller så är de det och jag är bara världens pucko som sätter mig på fel sida

    Ja, det är bara mammas sida av min släkt som är bjuden, de som bor i finland (pappas sida) har jag inte haft kontakt med sedan jag var liten, känns lite väl krystat och onödigt att bjuda dem när man inte setts på 10 år

  • KatjaB

    mrs opp: åh vad kul! grattis!! förstår att ni måste vara alldeles lyriska nu

    förresten, igår fick jag ett mail här av någon reporter som vill göra en artikel om tjejer som friat till sin kille och frågade om vi var intresserade. Lät ju lite kul, undrar om det är nån tidning man känner till. Hon skulle maila mer info till mig.

    Men ni har ju säkert en bestman eller nån värd i kyrkan som visar alla till sina platser, ibland är det ju prällen som gör det. Ni kan väl säga till den personen att ta varannan sida till alla som kommer för att få en jämn fördelning.

  • KatjaB

    ja, vi får se vad det är för något.. kanske bara en artikel till en skoltidning, vad vet jag Men hon skulle maila sen.
    Frieriet finns i min presentation eller i tråden som hon tjejen startade såg jag nyss, har du friat som tjej eller nåt sånt heter den.

    Simon har ju en bonuspappa som hans mamma var gift med i 18 år, men de skilde sig för några år sedan, så han har ju en mamma och hennes nya, pappa och hans nya och bonuspappa och hans nya.
    Vi gör så att vi har ett klassiskt honnörsbord, Simon ville ha det, och så sitter vi såhär:

    vigselförrättare, bonuspappan, vår äldsta dotter, Simons mamma, min pappa, jag, simon, min mamma, vår yngsta dotter, simons pappa, och min mormor och morfar.
    Då får båda lika "tjusig" plats i bordsplaceringen. I beskrivningen av gästerna har vi inte funderat på än vad vi ska skriva. Han kallar ju sin pappa för farsan och bonuspappan för janne, vilket han alltid gjort, så jag kan tänka mig att det är exakt vad simon vill skriva i presentationen också.
    Jag tror att bonuspappan vet hur mycket simon tycker om honom, han är ju mest farfar, svärfar och pappa och har alltid varit.

  • KatjaB

    alla nya respektive får sitta bland alla andra men inte på honnörsbordet, och de behöver inte sitta brevid varandra utan bland folk de träffat förut och som vi tror de har roligt sällskap av.

  • KatjaB

    ja, och så var jag jättenervös även fast jag visste att han skulle säga ja, hehe
    Mrs Opp skrev 2010-01-05 11:49:33 följande:


    Vilket underbart frieri, Katja B! Så genomtänkt och fint. Förstår att det måste ha varit en underbar och känsloladdad picknick.
  • KatjaB

    hehe, så imponerande kanske det inte är.. det var ju inga dyra hotell eller restauranger inblandade. Men det var väldigt mysigt

    Fick hem en katalog från contour air och blev väldigt sugna på en resa till kina som bröllopsresa. I så fall skulle vi vänta 3 månader efter bröllopet så vi får ihop det rent ekonomiskt.
    Nån som varit i kina eller rest med contour air?
    Var väldigt bra priser

  • KatjaB

    vet inte, jag brukar påbörja och sen få spel på allt som jag inte får till och simon får hjälpa till.. han är dock inte hemma nu


    CeKe skrev 2010-01-05 17:29:00 följande:
    KatjaB: Läste ngnstans att du rekommenderade publisher. Hur 17 ordnar man med sidnumreringar i det programmet? Alltså, så att det funkar i ett festprogram på en gång, om du förstår hur jag menar. Har du koll på det? Laddade precis ner publisher och håller på o sliter mitt hår!
  • KatjaB

    vilka underbara skor du hittat källerud, de var verkligen charmiga.

    vi tänkte skriva en kort rad om hur de känner oss, tex "barndomsvän till bruden. Älskar att höra sin egen röst och att äta pitepalt, tycker inte om dumheter. Gift med nr 33" osv.
    Att man skriver nåt fyndigt gillar och gillar inte om alla. Sen de som är svårare så får man hitta på andra saker, som att "mormors söndagstek säger man inte nej till" osv..

  • KatjaB

    vi kommer inte ha presentöppning som punkt på programmet, känns som en riktig partydödare. Vi kommer ha en gemensam frukost/brunch för alla som vill och kan komma på hotellet och då öppnar vi dem där. Kan tänka mig att det inte blir så stro uppslutning där och så blir det en trevlig grej dagen efter, man kan slappna av mer och prata lite om dagen före osv.
    Kommer skriva om hur vi tänkt på bröllopshemsidan också så ingen blir besviken och undrar varför vi inte öppnade presenterna

  • KatjaB

    jag tycker det är riktigt långtråkigt faktiskt med presentöppningar som punkt på programmet. Alla bröllop jag varit på så har åtminstone jag känt att jag vill se min present öppnas och resten bryr jag mig inte alls om. Att öppna presenter tar ju iallafall en timme om inte längre.
    Men man får väl vara flexibel, vill mormor att vi öppnar där och då just deras present (eller nån annan) så gör vi ju såklart det.

Svar på tråden Juli 2010