Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010

    det kan ju vara bra att beställa innan, ofta så har de inte så långa rankor i butikerna, det kan ju vara skönt att slippa leta som en galning veckan innan.

    Kallor kan man få tag på året om, det skiljer i pris beroende på hur stora du ska ha, men räkna med 35-55 kr per styck.

  • KatjaB

    de på din pres. är ganska stora, så 55-65 kr kanske. kan förstås bli dyrare än så, beror ju på vart du köper dem. det lönar sig att jämföra priser. Eftersom det inte är en väldigt avancerad bukett så måste du inte heller välja den dyraste butiken i stan.


    Kärleken9 skrev 2010-01-03 14:44:30 följande:
    KatjaB: Okej, skönt att veta. De ska ju så klart beställas i förväg. Men du menar att de är så "billiga" då? Jag trodde man fick räkna med en 100 ring per st. Om man tex ska ha en bukett som jag har som pres.bild.
  • KatjaB

    vi har barn själva men kommer förmodligen bara ha våra barn och mina syskonbarn och ett kusinbarn på bröllopet, samt ammande såklart. Där känner vi att det blir tillräckligt med barn och med risk för att låta hemsk så älskar jag våra barn och de barn vi har en relation till. Vissa barn är faktiskt inte små änglar och jag kan inte påstå att jag är helt överförtjust i allas barn. Vissa är ju rätt jobbiga faktiskt

    Sen får vi väl se, är det så att det är nån som verkligen inte kan fixa barnvakt så får vi ju göra ett undantag, men vi ska försöka att minimera antalet barn.

  • KatjaB

    så tänker vi med, att det om det strular ihop sig med barnvakter mm, så får barnen komma men i första hand så vill vi fira utan alldeles för många barn.. redan nu är det 8 barn som vi vet kommer.

    Vi skriver såhär på vår bröllopshemsida:
    En lång middag med förhoppningsvis många vackra och roliga tal är oftast inte barnens förstahandsval. Därför tror vi att barnen har roligare hemma hos barnvakten.

  • KatjaB

    vet inte om man måste informera om att våra barn och mina syskonbarn är välkomna så ingen blir sur.. eller är det bara onödigt övertydligt?

  • KatjaB

    vi kommer inte bjuda arbetskamrater. Bara 2 fd kollegor till mig, den ena är en nära vän till mig, och den andra är dj på vårt bröllop, sen är det en par som vi umgås med annars, som jag numer även jobbar med. Men alla dessa är ju vänner i privatlivet så jag räknar inte dem som arbetskamrater på det sättet. Tycker det är lite jobbigt när folk på jobbet frågar om de kan komma och när de blir bjudna lite skämtsamt.. visst, de kanske inte menar så allvarligt men jag tycker det är lite pinsamt att be om inbjudan på det sättet till ett bröllop. (har jobbat där i 4 månader bara)

    Nu har vi ett nytt "problem" om vi ska vara i ruinen som vi tänkt så kan jag inte bjuda en del av släkten för att det redan är fullt, visst kan jag leva med att inte ha dem där, men det känns tråkigt och framförallt är det svårt att veta var man drar gränsen.
    Om vi däremot byter plats för vigsel så får vi plats med alla vi tänkt. Simon säger att det är mina släktingar och jag som är mest kär i ruinen så jag får bestämma själv

  • KatjaB

    kärleken9: nej, jag vet.. och det är väl inte så att han inte bryr sig, det är bara det att vi ville ha ett utomhusbröllop som är borgerligt och jag var väldigt på att vi skulle gifta oss i/vid någon gammal ruin. Så jag var överlycklig när vi hittade denna. Simon tycker den är jättefin men han känner att han kan gifta sig på en annan fin plats också om det är bättre.
    Så det är upp till mig, om jag ska släppa ruinen eller bjuda färre

  • KatjaB

    grejen är att ruinen har väggar runtom, och med bänkar utställda (en rar vaktmästare ställer upp med dem gratis) så blir det sittplatser till 60 personer, om man då räknar bort brudföljet och solister och småbarn som sitter i knät så fattas det ändå platser till 10 pers
    Alternativet är att alla får stå upp men jag inbillar mig att ingen ser nåt och att det blir lite jobbigt för de äldre och yngre gästerna.

    Om vi inte tar ruinen (vilket jag egentligen vill) så blir det antagligen i trädgården vid herrgården vi är vid. Då måste vi hyra in bänkar så att folk kan sitta, och det ska väl inte vara några problem men det fattas ju en ruin


    Kärleken9 skrev 2010-01-04 14:10:44 följande:
    KatjaB: Okej men kan ni inte stå utanför ruinen då så kan alla få plats runt om eller har ni tänkt att placera ut stolar då? Vi har kompisar som gifte sig borgerligt ute i somras. Jättefint var det. Men de stod vid ett bord, i hamnen, och vi närvarande stod runt om. Funkade fint. Källrud: Slit inte för hårt bara tänk på att håret är viktigt nu. Skämt å sido, hoppas du kommer fram till något som känns bra.Igår gjorde jag i ordning mitt lilla skrivbord i källaren så jag kan köra igång med inbjudningskorten på riktigt när jag vill. *Kliar i fingrarna* Ska bli skoj! Hur stora bröllop ska ni alla ha? Vad går hela kalaset på?
  • KatjaB

    jo, visst kan man ha utan sittplatser men de tillhanda håller ju med det och så ser det ju lite tjusigare ut med långa bänkrader.
    Nu till nästa problem med ruinen. Simon bara skrattade när jag tyckte att stråkkvartetten behövde bra mycker mer yta än de futtiga 3 kvadratmeter som jag tyckte att de kunde ha, hehe..
    Vilket skit, det här går ju inte. Vi får antingen skära ner rejält eller stå ut med att alla inte kan sitta och inte ha kvartetten, eller gifta oss i trädgården utanför herrgården men då utan ruinen.
    Visserligen så behöver man ju inte känna att man valde bort tjusig transport eftersom det inte blir något avstånd till festlokalen.

    Fortfarande har vi ju ingen backut vid regn iallafall.. känner att jag måste skicka iväg ett mail till ägarna och kolla med dem om de har några förslag vid eventuellt regn. har ingen större lust att hyra stora tält från rentatent eller liknande för "bara" vigseln.. de kostar ju en slant

  • KatjaB

    ja, det är svårt det där med vilka man ska bjuda, bland vännerna så har ju vi många gemensamma vänner, framförallt på S sida, som har blivit gemensamma bekanta. Sen har jag däremot enorm släkt jämfört med hans. På hans sida har vi bjudit alla släktingar. På min sida har vi bjudit knappt hälften, ändå så är de långt fler än på hans sida

Svar på tråden Juli 2010