Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    "Idag stör jag mig på.."

    Idag stör jag mig på att inget händer i Sverige trots att dessa artiklar blir fler och fler.

    www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6221984.ab

    Och jag stör mig ENORMT på att folk ställer sig frågande till varför socialbidragstagarna ökat enormt i ALLA kommuner! Kan ju var för att man inte får vara sjuk längre?!

  • JustMeAndMyLove

    Har själv symptom som påminner om fibromyalgi, samt en lätt hjärnskada och ett hjärtfel. Men de kan inte sätta klara diagnoser på mig och därför måste jag jobba heltid eller studera heltid (vilket jag inte kan) trots att jag sjukskriver mig minst någon gång i veckan får jag absolut inte sjukskriva mig.

    Man måste ju älska nya reformen... *förbannad*


    nano86 skrev 2009-12-02 21:47:48 följande:
    Det där stör jag mig också på. Fine min pappa behandlas just nu för prostatacancer men den upptäcktes väldigt väldigt tidigt och kan knapt kallas för cancer (typ), han mår superbra och VILL jobba för han älsar det. Min bästa kompis mamma har fibromylalgi (stavning?) och vill också jobba men klarar inte mer än kanske runt 20% om hon ska ha en chans att orka med resten av livet MEN det är såklart inte tillåtet. Hon måste jobba 50% med resulatet att hon är total slut och inte orkar med att göra något efter hon slutat jobba. Ska man inte ha rätt att få ha nån ork kvar till att ta hand om sina barn, städa eller kanske få ha iaf lite roligt?!? Jag kan mer än gärna ta dom procenten hon inte orkar! Blir så irriterad över att man ska tvinga folk att jobba som inte orkar när det finns hur många som helst som mer är gärna gör det istl! Nu blev jag upprörd så här på kvällskvisten, var du tvungen att starta en sån här tråd ts
  • JustMeAndMyLove

    Fy fan va sjukt. Men varför protesterar ingen? De här sjuka människorna kan inte alla gå ut på gatorna och visa att de fått nog, vi andra som kan måste göra det. Varför inte samla alla fall där FK beslutat de här sjuka sakerna och svart på vitt samla alla namn på de som inte tänker tollerera det?
    En reform behövdes men det här har gått åt helt fel håll! Man straffar svenska medborgare kollektivt för att det funnits fall där folk ljugit och levt på bidrag och jsukpengar när de egentligen mått bra. Det är inte okej!


    nano86 skrev 2009-12-02 21:56:39 följande:
    Gha, tycker lite synd om dig, får jag det? Nej jag fattar verkligen inte varför de som är sjuka måste jobba för vi har ju inte direkt ont om folk som vill och kan jobba istl *suck* Som mannen som hade något fel på hjärtat vilket gjorde att han svimmade (hjärtat rusade typ eller nåt liknade) så fort han lyfte armarna högra än till midjan men det gick inte att ställa nån diagnos alltså skulle han jobba heltid. Spelade ingen roll att flera läkare skrev att det vore livsfarligt för honom att jobba. Han hade nämligen redan åkt in akut flera gånger och vart nära att dö alla de gångerna. De paret var nu tvunga att sälja sitt hus (som de planerade att bo i efter pensionen eftersom de var strax över 60 år båda två) för att sen söka socbidrag.
  • JustMeAndMyLove

    Idag störde jag mig enormt på en kärring som stod framför mig i kassakön på ICA!!!!

    Jag ville slå henne i huvet med min påse med fryst broccoli och då är jag inte våldsam av mig i vanliga fall!

    Hon pratade så länge om sitt SEXLIV med tanten framför henne i kön att när tanten framför betalat och packat ihop sitt stod hon länge, länge kvar med sin överfulla vagn och schabblade på UTAN att packa upp skiten på bandet.
    Kassörskan fick säga åt henne att börja packa ur sin vagn och då tog hon lååång tid på sig för att inte kläderna och böckerna hon köpt skulle bli skitig. Hon la dem långsamt och noggrant på plastpåsar och när hon täckt alla påsar tvingade hon kassörskan att blippa av streckkåderna utan att varorna nuddade bandet.

    AAAAAAHHHHHH!!!!!!!!!!

  • JustMeAndMyLove

    Idag är jag rasande på kriminalvården. De "glömde" berätta att mannen som knivhotade mig har permission. Och att han släpps nästa vecka då han fått förkortat straff. DESSUTOM har jag flyttat 5 MIL för att slippa stöta på honom. Men var tror ni han flyttar?! TILL SAMMA BY!!!! Igår såg jag honom på bussen. Trodde jag skulle svimma eller kräkas eller att jag hallicunerade.
    Kriminalvården ber om ursäkt men "det är sånt som händer"

    (och han viste ju inte att jag flyttat hit förstås men obehaglig jävla slump i vilket fall)

  • JustMeAndMyLove

    Ja, tydligen är det ju "sånt som händer". Kan avslöja att jag klev av bussen på nästa hållplats och gick hem och tog bilen istället:/


    Chris24 skrev 2009-12-08 06:55:09 följande:
    MEN VA??? Hur GLÖMMER man något sånt?! Jävla idioter rent ut sagt ja!Förstår verkligen din känsla på bussen, shit alltså..Hoppas det löser sig!
  • JustMeAndMyLove

    Herre Gud... ska man gråta eller skratta. Vilket jävla samhälle.

    Hoppas det går bra för din kompis!


    Chris24 skrev 2009-12-08 08:32:39 följande:
    Men herregud, man blir ju mörkrädd! vad är det för fel på människor, som JOBBAR INOM det också? Sånt ska inte förekomma helt enkelt!Min kompis blev nedslagen i helgen av några fulla ungdomar, vi ringde polisen och fick i besked " det har skett ett mord i Malmö inatt så vi har inga ambulanser och skicka ut eller poliser alls"Vi åker till akuten och fick bemöta världens rasist, obs! hon var polska själv! och hamnade i bråk med henne och hennes chef pga hennes rasistiska kommentarer mot oss, mot MIG!!! Sverige är ju för fan MITT land, jag är lika mycket svensk som dig om inte mer sa jag till henne, hon bröt och hela kitet också och kallade mig för typ "nyinvandrare som inte följde SVERIGAS regler" åååh!! Så arg jag blev!!Men DÅ, när dem självklart ringde polisen, inom 3min, var dem på plats.. Förlåt men kom på hur arg jag var för den situationen egentligen ifrån helgen, min kompis ligger medvetslös fortfarande på intensiven pga misshandlen liksom.
  • JustMeAndMyLove

    Jisses, fattar de inte hur man reagerar på en sån sak?
    Jag är skakad än.. livrädd att stöta på honom här utanför så jag håller mig inne. De å kriminalvården jobbar varge dag med kriminella, men vi "vanliga" människor BLIR faktiskt skakade in i själen av att bli hotade, eller rånade, eller misshandlade. Det är fan ett viktigt ansvar att sköta kontakten med offren även om det ur deras synpunkt kanske inte kännas så allvarligt att glömma nått brev eller så då och då..


    Heloise skrev 2009-12-08 20:43:30 följande:
    Samma sak hände mig, jag hade begärt att få veta när kille som rånade mig släpptes ut, men jag fick brevet 1 jävla vecka senare, då hade han redan hunnit sitta bakom mig på bussen hem, skitkul att ha den flåtokiga fan bakom mig sent på kvällen på väg hem ifrån jobbet, som tur var klev han itne av på samma ställe som mig.
  • JustMeAndMyLove

    Haha, nu stör jag mig på min dåliga allmänbildning och googlar "gregorianska kalendern".. ;)


    didis skrev 2009-12-08 21:11:26 följande:
    Jag stör mig på det som JustMeAndMyLove och Heloise berättade... förjäkligt att inte få veta, som brottsoffer.Men Heloise - när övergick vi egentligen till den gregorianska kalendern? Jag vet att oktoberrevolutionen i Ryssland 1917 enligt den gregorianska egentligen var i november men när sjutton gick Sverige över?? Det måste ha varit tidigare för tsarryssland var ett av de sista länderna.
  • JustMeAndMyLove

    Du, nu har jag läst massor med text om gregorianska, julianska och svenska (faktiskt intressant) kalendern men jag fattar inte nått alls. Känner mig inte ett dugg smartare och mer allmänbildad, hahaha
    sv.wikipedia.org/wiki/Julianska_kalendern

    Ni kan säkert leta fram svaren på era frågor här :)


    Sonja68 skrev 2009-12-08 21:13:48 följande:
    Följer ryssarna den julianska, jag som trodde det var den gregorianska...?? Upplys mig, tack! De firar ju allt två veckor senare än oss. Och så är de ju 75 år efter oss i övrig utveckling såsom demokrati och annat... OBS: Ironi!!! (jag är gift med en ryss för er som inte vet)
Svar på tråden "Idag stör jag mig på.."