Tack för förklaringen. Tror att jag kommer prova LCHF efter julhelgen och se. Då kikar jag in här...Jag mådde väldigt bra när jag åt mycket fett och skippade kolhydraterna. Problemet är dock att när man börjar äta lite smått med kolhydrater igen, får man så sjukt ont i magen. Vi som ska gifta oss i Italien lär inte hitta så mycket lååångsamma kolhydrater där...:)
Ha en skön helg!
MissInko skrev 2009-11-27 16:29:32 följande:
GI och LCHF är inte riktigt samma eftersom GI inte förespråkar så mycket fett som LCHF gör. Det är i stort sett enda skillnaden. Kolhydrater tas bort för att ersättas men naturliga och rena fetter. Som mest drack jag 5 dl ren vispgrädde om dagen och då gick jag ner som mest. GI fokuserar på mat med lågt glymeiskt index, GI-värdet på maten. Desto lägre värde desto bättre för kroppen. LCHF fokuserar endast på fett och kolhydrater som två näringsdelar inga tabbeller eller siffror bra mat så mycket du orkar äta. LCHF "byter" energi källa, medan GI har i stortsett samma källa fast i annan form. Det som funkar bra är att man går tillbaka till att äta rena produkter, i båda fallen, istället för light med suklaroser, konstgjorde ämnen och tillsatser. Som stenåldersdiet fast mer anpassat till våran tid.Så de liknar varandra och de funkar i stortsett på samma sätt när det kommer till blodsockret men LCHF byter energikälla medan GI har du kvar samma enetgikälla.Det är liten lätt variant av hur man ska förklara, kan gå ner till minsta atom men jag tror inte någon här är intrserad av det :Phihi