Inlägg från: My big fat Las Vegas wedding |Visa alla inlägg
  • My big fat Las Vegas wedding

    Bindesstreck eller inte?

    Hemlig2009 skrev 2009-11-23 15:45:50 följande:
    Helt riktigt, de kan inte heta Persson eller Persson Andersson.Om du däremot väljer att heta Andersson Persson, dvs ni har olika efternamn så bör ju rimligtvis barnen också kunna få efternamn efter er båda. Och då också heta Andersson Persson. Någon som protesterar mot det?
    Inte alls riktigt! De kan visst heta Persson Andersson, men de kommer inte heta det automatiskt utan man får specificera mellannamnet (Persson) på samma blanket som man anmäler förnamnen som man skickar in till skatteverket efter att man fått barn.
  • My big fat Las Vegas wedding

    Mycket konstigt för jag har en sån blankett här och där står att man bara måste skriva vilken anknytning man har till namnet t ex förälders namn som ogift.

  • My big fat Las Vegas wedding

    Mellannamnet i sig kan inte föras vidare, men de kan få mellannamnet med anknytningen att det var morderns namn som ogift, sen om modern (du) har tagit sitt flicknamn som mellannamn är ju en helt annan sak i sig.

    Alltså du kan inte föra ditt mellannamn vidare till dina barn enbart baserat på att det är ditt mellannamn, men du kan ge dem samma mellannamn med anknytning till att det var ditt efternamn som ogift.

    Ok nu sa jag samma sak två gånger men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

  • My big fat Las Vegas wedding
    Sundance skrev 2009-11-24 10:40:03 följande:
    Men förresten... Min mamma heter ju B:son K:son i efternamn. Hur kommer det sig då att jag heter M. B:son men inget K:son någonstans? Är det bara för att jag döptes innan de gifte sig?
    Alla barn till ogifta föräldrar får moderns efternamn automatiskt. Vill man att barnet ska ha faderns efternamn får man ange det på namnblanketten och då kan man också sätta moderns namn som mellannamn om man vill det.
Svar på tråden Bindesstreck eller inte?