• MASS

    Bindesstreck eller inte?

    Jag ska lägga till min blivandes efternamn efter mitt eget efternamn. Hur ska jag göra då, lägga till ett bindesstreck mellan eller bara ha mellanrum mellan namnen? Vad blir det för skillnad, någon som vet?

  • Svar på tråden Bindesstreck eller inte?
  • MASS

    Okey. Men om jag inte har bindesstreck blir väl inte mitt eget efternamn (som står först) etter efternamn? Blir det inte som ett mellannamn då? Eller vad är skillnaden?

  • MASS
    fiffi1985 skrev 2009-11-22 21:19:12 följande:
    man kan inte ha två efternamn. om ditt gamla namn står först är räknas det som mellannamn. men på körkort och alla kontokort står båda namnen som efternamn, men i folkbokföringen står det som mellannamn.man kan alltså inte ha ett bindestreck mellan namnen, men som sagt; om du själv skriver det så är det ju ingen som kommer och bötfäller dig
    Nej, det får vi hoppas att ingen gör. Men då kanske jag egentligen ska ha mitt eget efternamn sist och ta hans som mellannamn? Om jag liksom tycker att mitt är lite "viktigare" =)
  • MASS

    Herregud, detta var mer komplicerat än jag hade kunnat tro. Så då kanske jag ska ha mitt eget namn sist och ta hans namn som mellannamn så att jag har möjligheten att ge våra barn mitt efternamn, eller bådas!? Och ett nytt efternamn med bindesstreck emellan är inte tillåtet? Har jag förstått det hela rätt?

  • MASS

    Ja, men då kan jag ju om jag skulle vilja ändå döpa våra barn till mitt namn, men motiveringen att det var mitt namn som ogift. Så då tar jag nog hans efternamn sist, det klingar bäst så=)

    Någon som vet om dessa namnändringsblanketter måste fyllas i innan bröllopet, eller kan man göra det efteråt?

Svar på tråden Bindesstreck eller inte?