• Aleta

    Ni som redan gift er; fotades ni innan eller efter vigseln? Bra eller dåligt?

    Jag har varit gift förut och har provat båda varianterna.
    Första gången jag gifte mig var det ett traditionellt kyrkbröllop med allt man kan tänka sig och vi valde att fotografera oss innan.
    Fördelarna med det var att man inte behövde oroa sig för kläder, smink eller hår, allt sådant var perfekt. Dessutom fick man lite tid tillsammans att bara vara och ladda upp inför vigseln. Det tredje som var bra med det var att det var avklarat och att man efter vigseln kunde gå upp helt i allas lyckönskningar och mingla och festa utan att behöva gå iväg.

    Andra gången jag gifte mig så var det i och för sig ett stort bröllop, men lite mer avslappnat. Vi valde att fotografera oss efter vigseln, men på samma plats som både vigsel och mingel var. Jag bestämde redan innan att det fick ta max 20 minuter (för då blir det en halvtimme i praktiken) och om vi inte lyckades se fina ut på en enda bild fick vi skylla oss själva.
    Dessutom fick gästerna en chans att fota oss lite med.
    Men trots detta var det tråkigt att gå iväg, jag hade hellre minglat med gästerna, dessutom så var det en sak till som måste hinnas med innan man kunde slappna av helt.

    Efter vigseln så drack vi alltså bubbel med gästerna, skålade och blev omkramade, sedan tog vi fotograferingen medan alla drack upp och sedan var det direkt in till middagen.

    Jag har varit gäst på drygt 30 bröllop, därför så visste jag precis hur jag ville att festen skulle flyta på. För mig var det viktigare att alla gäster hade så trevligt som möjligt och kanske (om vi hade tur) skulle minnas vårt bröllop som en av de roligaste fester de varit på. Viktigare än några snygga bilder.
    Jag har varit på bröllop där man väntar och väntar och väntar och det är inte kul, men det säger man ju inte till brudparet så klart.

  • Aleta

    Smart tänkt!


    Hemlig2009 skrev 2009-11-23 10:37:42 följande:
    Jag tänkte som så att fotograferingen är inte INNAN eller EFTER vigseln utan UNDER vår bröllopsdag, vad är då mest praktiskt? Så för att tidsschemat skulle bli så bra som möjligt (inga väntande gäster) och vi skulle bli så fina som möjligt så fotades vi innan vigseln. Var inte ett dugg konstigt att fotas på vår bröllopsdag, oavsett om vi i praktiken var gifta eller inte.
Svar på tråden Ni som redan gift er; fotades ni innan eller efter vigseln? Bra eller dåligt?