• furillen

    Fruar - sommarbröllop 2008

    wohoo!
    jag hade räknat fel. mindes det som att man räknade från sista mensens sista dag men det är ju från den första. dvs, jag är ju i vecka 7 inte 6. varje dag extra som man gått känns ju fantastisk!

    haha.. jag har verkligen inläggs-bombat tråden...

  • furillen

    hus? eh.. slott! gud vilket galet ställe! helt enormt. och pool?! och typ hundra sovrum. och lika många kakelugnar. fin trädgård. (men kanske en städerska att ta hand om allt det. och en butler )

    förstår vad du menar med renoveringsobjekt. men säkert ljust och fint. (dock den mest märkligt placerade toa-stol nånsin?)

    åh, superfint! verkligen mysigt och lantligt och så vackert. känns som ett hem.

    också fint. känns som jag ser ett tema av röda trähus med vita verandor med balkong ovanpå

    vad mysigt att leta hus! ni kommer säkert hitta en pärla!

  • furillen

    ja, det är klart det alltid är värt att prova att buda under. kan ju inte skada!
    3:an var nog min favvis. som sagt, läget!

    kanske lite läskigt med pool med småbarn bara. fast man får väl fixa nån säkerhet.

    har ni sett nåt av husen på riktigt?

  • furillen

    låter som en perfekt liten jul-utflykt!
    var ju verkligen fina hus allihopa! mer eller mindre renoveringsjobb förstås. skulle ni göra det själva eller bara anlita nån innan ni flyttar in?

  • furillen

    ja, det är nog väldigt olika. jag hann gå upp en hel del förra gången. typ 4 kg. det var ju inte så att allt försvann sen heller utan hade en plufsig mage som bonus efter alltihopa.
    vissa blir ju rätt stora medan det knappt syns förrän slutet på andra. tror knappast du behöver oroa dig.

  • furillen

    Anja,
    känner tyvärr ingen dagmamma från skåne, eller nån annanstans heller för den delen. men hittade lite statistik..
    vet inte om barnskötare är samma yrke? (gick iaf att kolla skåne) i så fall: www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Barnskotare-1183

    här fanns dagbarnvårdare med (fast vet ju inte vad du kommer ha för arbetsgivare dock.. detta är inom kommunen)
    kommunal.se/Medlem/Lon-och-ekonomi/Lonestatistik/2008/Kommun/Skol--och-barnomsorgsarbete/

    håller med om frågor, snorsvårt..
    kanske vad du har för tidigare erfarenheter som du kan ha nytta av? och i så fall på vilket sätt?
    var du ser dig själv om 10 år? (är väl en klassiker)

    idétorka... en bra sak är väl att fundera ut några frågor för dig att ställa till dem också?

  • furillen

    hej!
    idag var jag äntligen på mvc och allt ser bra ut! så OTROLIGT skönt. självklart inga garantier och jag är ju bara i vecka 8-9 men bara att veta att det står rätt till nu. att det finns en liten därinne med ett hjärtslag! förra gången hade det ju gått fel redan vid det här laget. känns som jag kan andas igen. har varit så galet nervös, drömt mardrömmar varannan - var tredje natt och vaknat helt svettig och så vet man inte om man drömmer eller om det är på riktigt. usch, har varit en pina. var också toknervös när jag satt i väntrummet, ville nästan springa därifrån. men så skönt att få veta.

    annars är det mest bara illamående hela tiden. en konstant känsla att jag nog borde springa till toaletten inom en minut.. driver mig lite till vansinne. vet att det är bra och allt det där men shit vad tokig man blir av det. kräks inte varje dag men det spelar liksom ingen roll. lite nojigt att börja nytt jobb på måndag. vet inte hur jag ska ta mig igenom det när jag mår såhär. hoppas ju på att det ska hinna bli bättre till januari med veckorna som går men man vet ju inte.. usch. bara ta en dag i taget helt enkelt.

    apropå detta härliga samtalsämne, hur är det med dig Pumpkin? mår du bättre? hoppas det.

    nu ska jag lättad krypa ner i sängen för att imorgon barnvakta minsta brorsdottern hela dagen, 11 månader och tokmysig!

  • furillen

    Myran, tack. oj det låter tufft med sjukdomen. men väldigt starkt gjort av dig att gå ner så mycket. kan inte varit lätt. kanske syskondrömmen kan vara en morot

    Anja, hoppas du får jobbet! tror på dig!

    Pumpkin, frågade förresten min barnmorska på Mama Mia om svininfluensavaccin. hon lämnade drop in -tider. när jag frågade sa hon att de inte fått någon annan info än att vaccinera är bra, dvs inga begränsningar i hur tidigt. konstigt att din BM sa annorlunda? men efter vad jag läst mig till själv vill jag ändå vänta till efter nyår. (dvs v 13)

  • furillen

    Pumpkin, åh vad skönt att du mår bättre! längtar själv efter den dagen... kör åksjuketabletter och seaband men vet inte om det direkt hjälper. dock inte spytt på 2 dagar.
    vad mysigt att du känner den lilla i magen! och spännande med UL.
    ja, jag fick göra ett UL. man kunde se att det fanns ett barn i "rätt" storlek med hjärtslag. så skönt. men önskar jag bara kunde snabbspola fram några veckor nu till när man kan känna sig något tryggare. (och att må lite bättre vore också väldigt skönt) jag fick min tid för stora UL i slutet på februari, känns som evigheter tills dess.
    ja, det var väl säkert såklart så som du säger med vaccinet. de kanske inte hade tillräckligt för alla i början. så du ska inte ta alls? fattade inte det, trodde du bara skulle vänta lite. jag ska nog ta efter nyår. fast känns ju lite nervöst. men jag vet att det är massa folk på jobbet jag ska börja som haft svininfluensa så det har nog cirklat runt i huset där. samtidigt så känns det som det lugnat sig allmänt med smittspridningen nu. martin har tagit. det känns iaf bra.

    Anja, när får du veta om du gått vidare till nästa "del" i jobbsökningen?

  • furillen

    Pumpkin, åh vad roligt att ditt UL gick bra! grattis!

    Anja, håller tummarna för att du får jobbet! så nära nu. om du känner att det här med att du ska distansplugga pedagogik kan vara en avgörande bit så kan du ju faktiskt ringa och säga det!

    idag har vi sprungit runt som galningar på stan och filmat julrushande folk i snöfall. inte en lugn sekund. hann inte med nåt småätande alls men det gick ändå okej. nu mår jag dock tokilla... blä.

  • furillen

    Snitte,
    hej! kul att se dig här! och tack! känns härligt och nervöst. men nu har jag börjat ta mig in i vecka 11 iaf.

    Englali,
    länge sen man såg dig här. undrar så hur ni har det? tänker på dig. har blivit en del bebis-snack här. hoppas det inte avskräcker dig från tråden.

  • furillen

    Englali, åh nej vad tråkigt! han som nyss var klar med penicillinkuren. är det något som han känner av och mår dåligt av också? eller är det ett fysiskt problem som inte märks utåt? (förutom att det gör er ledsna såklart) låter väl klokt att kolla alternativ parallelt. håller ändå tummarna för att kuren ska verka och ni kan få bli gravida snart.
    hoppas ni som du säger ändå kan koppla av i jul och ha det bra.

    jag sitter och väntar på att barnvakta mitt minsta lilla syskonbarn igen. brorsan ska lämna henne hos mig och åka och jobba några timmar. ska bli mysigt.
    förutom att jag mår skit. hela tiden. blir liksom inte bättre heller. nytt personrekord igår, spydde 4 ggr på en dag... ibland känns det som jag håller på att bli tokig. hoppas ni inte tycker jag är otacksam nu. jag är så otroligt lycklig över knytet i magen, det är allt jag önskar mig. men illamående liksom äter sig igenom allt. går inte att blockera bort på samma sätt som andra saker när man mår dåligt. (speciellt inte när man måste hålla koll på närmaste toan hela tiden) jaja, dags att koncentrera sig på lilltjejen

  • furillen

    låter askul men lite svårt att få ihop kanske, vi är väl rätt utspridda i landet?

  • furillen

    åh fantastiska nyheter Englali!!! så glad för er skull!

  • furillen

    Englali,
    härligt att du är så positiv och ser framåt! ja äntligen får ni försöka med oddsen på er sida som du säger. ett halvår får man nog räkna med, för många uppåt ett år utan att något för den saken skull är "fel". fast det skulle inte förvåna mig om ni plussar med en gång ja, mina tummar hålls hårt iaf!

    jag gick precis in i vecka 16. mår fortfarande rätt kasst faktiskt. det är bättre än det var innan v 13-14 dock. j-lar vad jag spydde där ett tag. typ mellan 1- 3 ggr om dagen och sen några hundra falsklarm på det. nu har jag inte spytt på en vecka vilket är skönt. (fast man kan fortfarande hitta mig sittandes på toagolvet och vänta..) dagarna är hanterbara, kvällarna utan undantag mår jag tokdåligt. förutom illamåendet har det smällt till och blivit en kula på magen här sista veckorna. och tidigare ikväll hade jag ett riktigt hormon breakdown. slog huvudet i en skåplucka i köket och började grina (?)och sen kunde jag bara inte sluta på typ 20 min... men har en tålmodig man rent känslomässigt har jag nerräkning till ultraljudet, behöver bara höra att det ser bra ut. känns som jag kommer våga tillåta mig själv att bli lycklig efter det.

  • furillen
    Englali skrev 2010-01-22 22:39:39 följande:
    Jajamän, nu kör vi eller "hem och skjut vilt" hade läkaren rekomnenderat... haha!! Han är störtskön
    hahaha vilken rolig läkare
  • furillen

    Pumpkin, jaha? det inger ju lite hopp! de flesta verkar ju sluta må illa kring v 11-13 så när mitt bara fortsatt har jag sakta blivit mer och mer rädd att det kommer vara såhär hela graviditeten.. hade vart så fantastiskt att må bra igen. nästan så man glömt hur det känns att faktiskt vilja göra något på kvällen. att inte hela dagarna bara mala illamående. har ju inte direkt hjälpt att jag haft huudvärk och migrän i stort sett alla januaris dagar heller. men som sagt, dök upp en strimma hopp där

    Englali, tack

  • furillen

    ja, det vore också ett uppsving blir inte så mycket romantik eller action när man är spyfärdig hela tiden...

Svar på tråden Fruar - sommarbröllop 2008