Inlägg från: Fårävvör |Visa alla inlägg
  • Fårävvör

    Hur gör ni med ekonomin?

    Ursäkta att det blev så långt...

    Min sambo tjänar efter skatt nästan dubbelt så mycket som mig, mycket pga att han är 8 år äldre än mig och har jobbat längre. När jag pluggade hade vi ännu större skillnad i inkomst och betalar sen dess procentuellt utifrån våra inkomster.

    Nu har vi ett gemensamt konto där vi sätter in pengar varje månad (procentuellt) och betalar räkningarna. Vi har också varsitt kort till det kontot som vi betalar mat, gemensamma middagar, biobesök mm med. Dessutom har vi varsitt konto som vi betalar egna utgifter och sparande med. För någon månad sen skaffade vi också ett gemensamt sparkonto inför flytt och bröllop mm.

    Jag räknar med att vi mer och mer kommer dra pengar från det gemensamma kontot och att vi till slut troligen ändrar till att sätta in lönen på gemensamma kontot och föra över fickpengar till varsitt konto. Jag tror att vi gärna vill ha lite "egna" pengar, även om jag kan förstå att det egentligen är onödigt. Men samtidigt innebär det också att vi sprider ut summorna på tre konton istället för ett, vilket känns tryggt pga skimming mm.

Svar på tråden Hur gör ni med ekonomin?