• didis

    Hur gör ni med ekonomin?

    Vi har alltid haft bara "våra" pengar och det har fungerat för oss.

    Privatekonomin sköter maken numer (jag sköter företaget) och han sätter in pengar på våra respektive konton. Tar det slut fyller vi på. Skulle det inte finnas att fylla på med (för sådana tider har funnits) så får man låta bli att handla "strunt".

    Så enkelt har det funkat för oss, det har bara känts krångligt att har "egna fickpengar".

    Men alla väljer den modell som fungerar bäst och som man trivs med, det som funkar för det ena paret fungerar inte för det andra.

  • didis

    Men om familjen har pengar vad är det som gör prylen onödig? Om prylen gör maken glad så var den väl NÖDIG?

    Visst har maken köpt musikinstrument som jag inte har någon glädje av men blir han glad av det så blir jag glad. Och så länge vi inte måste äta makaroner för att han köpt saxofon så vad spelar det för roll?

    Nästa gång är det kankse min tur att köpa något "onödigt".


    missfröken1 skrev 2009-11-05 13:34:33 följande:
    Men jag förstår inte dem som blandar alla pengar. Då kanske mannen springer och köper en i mina ögon önödig pryl till sin bil som han bara måste ha. Det är ju svårt att stoppa sådana inköp. Jag som är en kontrollmänniska skulle aldrig kunna ha ett gemensamt konto oavsett hur mycket jag älskade personen.
  • didis

    Var och en blir salig på sin fason.

    Men jag blir varken mer eller mindre en egen person för att vi har gemensam ekonomi. Och egna pengar, tja vad spelar det för roll om de ursprungligen fanns på mitt konto eller hans? Tar de slut så fyller vi på. Och skulle det inte finnas att fylla på med - ja då är det ett gemensamt problem det också. Skulle kännas märkligt om "mina" pengar tog slut och jag fick äta makaroner medan "hans" pengar fanns kvar och han käkar oxfilé.

    Men som sagt - är man bara överens om saken sinsemellan så kan man lösa ekonomin på många olika sätt, det finns knappast ett rätt eller fel (mer än för det enskilda paret).


    Emmz skrev 2009-12-16 13:11:14 följande:
    hmmm... Jag tycker att det är ett konstigt resonemang. Gammalmodigt. Jag vill ju fortsätta vara min egen person med mina egna pengar trots att jag är gift och det har ju med MIG att göra och inte att jag inte litar på min partner.
Svar på tråden Hur gör ni med ekonomin?