• bröllo­p 101009
    Äldre 28 Oct 06:51
    16625 visningar
    36 svar
    36
    16625

    Borlänge 2010

    Hejsan!
    Finns det någon mer där ute som planerar bröllop i borlängetrakten? Vi gifter oss i Stora Tuna kyrka i oktober 2010 och det skulle vara roligt att ha någon att bolla tankar och idéer med.
    Roligt att höra vad ni väljer för florist, catering, lokal etc.

  • Svar på tråden Borlänge 2010
  • Mrs Opp
    Äldre 2 Nov 13:55
    #11

    Tack för alla tips JuliaAmalia! Som tur är har jag varit "hemma" på P&L en hel del sedan jag flyttade ner till götet, så jag vet hur galet allt är. Min mamma jobbar inom muskibranchen och ordnar brancheventet som pågår under P&L. Hotellrum finns det inga alls i Borlänge, P&L har stående bokningar på alla rum i stan plus en hel del i Falun. Crazy! Jag hade dock inte tänkt på hur Systemet och butiker brukar vara proppfulla också, så tack!

    Man kan ju undra varför vi inte bara byter datum, men jag kan inte förklara det...det bara känns så otroligt bra med det datumet. Det är den enda punkten jag tillåter mig sig att bli lite Bridezilla över!

  • JuliaA­malia
    Äldre 2 Nov 14:07
    #12

    Jamen eller hur, det är ju helt galet här då. Och tänk på om några av gästerna ska ta sig hit med tåg, de är alltid smockfulla hela veckan!

    Haha, jag förstår. Vissa datum känns bara rätt, och jag tror det är kul att ha bröllopet under P&L då det är lite liv och rörelse i staden, till skillnad från i vanliga fall (kikar ut genom fönstret från vår lägenhet och stan och det är... dött. ).

  • JuliaA­malia
    Äldre 2 Nov 14:07
    #13

    "...från vår lägenhet i stan..."

    Skulle det ju stå.

  • JuliaA­malia
    Äldre 2 Nov 14:14
    #14

    Förresten, vad väljer ni för florist? Själv tror jag att det blir Marias blommor i Kvarnsveden. De är himla duktiga! På Gustafssons blommor är de också jätteduktiga och gör riktigt fina buketter, men jag tycker att de är så himla otrevliga så nej.

    De florister jag kan komma på i Borlänge är:

    Centrumblomman (Stationsgatan)
    Blomsterriket (Kupolen)
    Marias blommor (Kvarnsvedens Centrum)
    Jax blommor (Sveatorget)
    Blomsterlandet (Norra Backa)
    Anitas blommor (Forssa Centrum)
    Gustafssons blommor (Bro)

  • Mrs Opp
    Äldre 2 Nov 14:15
    #15

    Hjälp, tågen har jag ju inte ens tänkt på! Gaaaaahhhhh! 15 av våra gäster kommer att flyga in till Arlanda och behöver ta sig dit och tillbaka. Jaja, vi får väl vara ute i god tid och boka biljetter åt dem och i värsta fall får det bli hyrbilar.

    Undrar vad sambon säger när jag nämner detta? Jag misstänker att vi kommer ha en ny byta datum diskussion ikväll...

  • JuliaA­malia
    Äldre 2 Nov 14:17
    #16

    Haha jadu. Jag har själv jobbat med servering på tåg de senaste åren under P&L och jag kan lova dig att de resorna är allt annat än behagliga. Så fruktansvärt mycket folk på varenda avgång. Det står folk packade i gångarna och allt bagage svämmar över. Även alla långfärdsbussar brukar vara överfulla.

  • bröllo­p 101009
    Äldre 2 Nov 18:08
    #17

    Hej JuliaAmalia, välkommen till tråden!

    Vad roligt med fler bröllop i Borlänge! När under 2011 planerar ni ert bröllop. Vi gifter oss ju inte förrän i oktober nästa år så det är ju nästan 2011 :)

    Om ni ska gifta er i Amsberg så kan jag tipsa om bygdegården i Gimsbärke. Vi tittade lite på den när vi funderade på lokal. Vi hittade några bilder på nätet som såg helt ok ut, det verkar vara ganska nyrenoverat. För oss som ska vara i Stora Tuna blir det lite fel sida av stan men för er kanske det blir jättebra.

    Angående blommorna så tänker jag nog binda bukett själv. Då spelar det nog inte så jättestor roll vilken florist jag går till. Eller vad tror ni? Jag kommer nog nöja mig med en hel del rosor från ICA till dekorationer.

    Jag känner att jag måste göra ett litet erkännande här. Jag har aldrig varit på P&L... Lite pinsamt då hela släkten bor i borlänge men det har aldrig riktigt passat.
    Vad säger ni? Är festivalen värd ett besök?

  • bröllo­p 101009
    Äldre 2 Nov 18:18
    #18

    Jösses vilken fin klänning du har hittat Mrs Opp!

    Själv måste jag dock fösöka hitta en kort klänning som inte är axelbandslös då klänningar utan axelband inte är någon favorit hos min blivande man. Och eftersom att jag inte vill ha tunna axelband är urvalet ganska begränsat. Så tankarna om att sy själv har inte enbart ekonomisk grund.

    Nu har jag däremot hittat till matildasfest.se som jag funderar på att låta sy upp en klänning efter mina önskemål. Tänkte nog skaffa skor därifrån också. Har ni några erfarenheter av dem?

  • jofman­ytalen­ts
    Äldre 2 Nov 18:54
    #19

    Hej! Jag är en till Borlängebrud som gifter sig 25/9 2010 i Torsångs kyrka! Just nu håller mina barn på att döda varandra så jag får skriva till mer sen...

  • JuliaA­malia
    Äldre 2 Nov 20:18
    #20

    Bröllop 101009

    Vi planerar för juli 2011, dock inget datum spikat än. Så det är ett tag kvar, men jag vill börja planer nuuu!

    Aha okej! Ja, det är ju åt rätt håll så att säga. Annars så tycker vi att allt mellan Gagnef och typ Gustafs känns okej. Nästan hälften av alla gäster bor i Dalarna. Men det ska jag kolla upp. Tack för tipset!

    Absolut, P&L är helt klart värt ett besök! I år blev det Sveriges mest besökta festival med 40 000 besökare. Oftast jättebra band och artister bokade med stor variation, superskönt att festivalen är i stan (speciellt när man bor på 3 min avstånd ) och bra stämning! Är dock ingen flitig festivalbesökare på andra festivaler, men P&L är riktigt roligt och åldern på besökarna är otroligt blandad, alltifrån barnfamiljer och ungdomar till medelålders och en del pensionärer också. Dock är det ruskigt dyrt... 1300 kr tror jag 3-dagarspassen gick på i år. Tror det annars är 700 kr för en dag.

    jofmanytales

    Haha, härligt med fler! Var blir festen? (Desperat jakt på festlokalstips. )

Svar på tråden Borlänge 2010