• Imma

    Hjälp mot uppblåst/svullen mage?

    Jag känner igen mig i det du skriver. IBS tror jag egentligen bara är ett samlingsnamn och när man inte kan hitta någon annan orsak till magproblemen blir man diagnostiserad IBS. Mina problem blev lite bättre efter att jag opererats akut för gallsten och inflammerad galla, men det var främst de akuta gallstensanfallen jag blev av med, uppblåstheten och min lösa mage fick jag behålla.

    Fundera över om du mår bättre ibland och sämre ibland. För mig är stress på jobbet en klassiker när det gäller att få mig att må sämre. Likadant mår jag sämre när jag tränar dåligt eller äter fet mat. Skriv upp hur du mår efter måltiden och vad måltiden bestod av. Hittar inte läkarna någon diagnos av typen laktos- eller glutenintolerans tror jag att man måste vara lite sin egen läkare och själv utreda vad man mår bra av att äta.

    Kiselgel har jag f.ö. också blivit hjälpt av de gånger som jag har haft riktiga tokbesvär. Fördelen är också att man får fint hår och naglar.

    Lycka till!

  • Imma

    Det låter bra och logiskt på något sätt. När jag gjorde min utredning var min läkare tydlig med att "hittar vi ingenting speciellt, brukar vi ställa diagnosen IBS". Det var därför jag trodde att det var så. Nu fick jag ju inte direkt någon hjälp av den här läkaren, så jag vet inte riktigt varför jag har trott att hans ord har varit lag.


    Aleta skrev 2009-10-22 14:06:40 följande:
    Det kan hända att vissa diagnostiserar så när de är osäkra. Förhoppningsvis kommer man då till en specialist som kan hjälpa en. Jag har en kompis som har forskat på just IBS så det finns verkligen.
Svar på tråden Hjälp mot uppblåst/svullen mage?