• love luna
    Äldre 21 Oct 07:01
    43280 visningar
    31 svar
    31
    43280

    Min hy har KOLLAPSAT! Hjälp snälla!!!!

    Snälla hjälp mig, jag har panikångest över detta! Jag är en 20årig tjej som lider av min jävliga hy. I perioder är den okej, det går iaf att leva med den. Men här i veckan exploderade den totalt! jag började äta MSM/Svavel, ett pulver som bland annat ska vara bra mot akne! men det står också att det har en utrensande effekt, och kan ge mer finnar i början.

    jag har använt jan marinis syrarengöring ett tag men den är för stark för min känsliga hy. så den har jag nu iaf slutat med. sen anvönde jag rasullera över hela ansiktet i 20 min samma dag jag började med svavel och min hy efteråt var så sjukt TORR!

    det började med att jag såg en finne på kinden, jag använde zeno på den (en värmeapparat för akne som ska döda bakterierna), klämde den och sen alkohol för att desinfectera, och sen tog jag på en rasullera som sägs vara bra för akne.

    Nästa morgon vaknar jag upp av att finnen nu blivit en stor böld/sår!! helt Rött, irriterat, hemskt, och fjälligt!! jag ville bara gråta. över 1 * 1 cm var den... :S ://

    jag fick panik och la på mer rasullera på den, använde zeno igen och alkohol. dagen efter la jag på aloe vera för att lugna svedan, irritationen, finnen, fjällandet och rödheten. Men under en stressad situation då jag ska träffa någon som bryr sig mkt om utseendet för jag panik för att den fjällar och river bort det = ett större sår.

    Men nu har även en annan finne dykt upp nära den förra. Så jag använder zeno på den med, tre gånger under 24 timmar (som man ska). Min hy är otroligt känslig, och fet så jag vet egentligen att zeno är för stark för min hy i kombinationen med alkohol som man måste ha för att desinfectera den...
    Nästa dag vaknar jag upp med en röd rund ring runt finnen...!!! zenonen är rund så det är ett avtryck av den. som en brännskada...!

    Tar på aloe vera på båda dessa och hoppas på det bästa. Smörjer dagligen flera gånger med aloe vera och stressar mig själv/huden genom att många ggr per dag få panik över hur hemskt det ser ut... :((
    började sedan blanda i svavel i aloe veran som det stod att man kunde, vet inte om det hjälper egentligen. det ser fortfarande förjävligt ut...

    men nästa dag har det bara blivit värre. Jag har använt aloe vera (en gel med 99% aloe vera) och huden runt hakan, näsan är nu ILLRÖD, fjällande, så stram, kliande och helt förjävlig rent ut sagt. tror att jag ska svimma när jag ser detta. behöver jag ens nämna att jag isolerat mig under hela denna tid (flera dagar).
    nästa dag vaknar jag upp med en NY finne bredvid en av de andra på kinden! vill bara gråta när jag upptäcker detta. jag använder zeno på den med (lär mig aldrig...) och sen rasullera igen.

    Nästa dag är den finnen ÄNNU större (ENORM) och på andra kinden har en ny jävla finne dykt upp!! I pannan har det blivit massa småfinnar och en stor finne där med. Brukar aldrig få såhär stora finnar (kan dock få innebrännare på hakan ibland, hemska..) utan mest småknottror. Men detta är det värsta jag sett...

    Nu har den ena finnen på kinden blivit en jävla böld! ALDRIG haft en böld på kinden förut. Känsliga varnas, men den var fylld av var och blod. enorm, röd, svullen, och allt detta fick mig att bryta ihop i ren panikångest. grät och grät, mitt liv kändes förstört (kan inte göra nåt och isolerar mig och mår dåligt varje sekund).

    Har gnidit papper mot huden ibland för att ta på produkterna och för att få bort flagnor. kanske är jag allergisk mot de ämnena som pappret innehåller?

    Jag har bråkat väldigt mkt med mitt livs stora kärlek på sistonde och vi har varit oerhört nära att göra slut. så det har stressat mig otroligt mkt så kanske är detta en reaktion av alla olika hudvårdspreparat jag använt och stressen/hur dåligt jag mått?

    så nu har jag alltså en enorm böld på kinden, en finne på andra kinden, en finne i pannan, ett eksemsår på 1 * 1 cm på ena kinden, en röd ring bredvid (börjar blekna bort som tur är), småfinnar vid hårfästet/sidan av pannan, eksem (fjällande, kliande, svidande, rödd, irriterat) runt ena sidan av munnen och bredvid näsan! JAG BRYTER IHOP!

    Snälla hjälp mig...! skulle uppskatta alla tips enormt mycket! vad ska jag göra?!

  • Svar på tråden Min hy har KOLLAPSAT! Hjälp snälla!!!!
  • KatjaB
    Äldre 21 Oct 08:32
    #1

    Nu vet jag ingenting om de produkter som du använder dig utav, men jag tycker du ska sluta använda dem. Om du aldrig brukar få såna problem så borde det ju vara ett tecken på att det här inte funkar för dig.
    Gå till en hudläkare så de kan hjälpa dig, tror att exprimenterande med nya saker bara gör det hela värre.

  • sms å fotbol­l
    Äldre 21 Oct 08:35
    #2

    Instämmer med föregående, hudläkare låter som det enda vettiga. Efter min erfarenheter av läkare så hade jag nog dessutom försökt att gå till en "riktig" hudläkare, alltså inte till vårdcentralen och allmän läkare.

  • lecaro­line
    Äldre 21 Oct 10:20
    #3

    Sedan när man stressar så får många finnar...
    Själv är jag känslig mot en jävla massa prudukter och de ger mig bölder som man inte ska röra.

  • JollyO
    Äldre 21 Oct 10:46
    #4

    Varför har du inte gått till läkare tidigare? Man kan oftast beställa läkartid på ungdomsmottagningen gratis. Och snabbt.

    Allmänläkare kan skriva ut recept på flera olika slags acnemediciner och fungerar inte de kan du få remiss till en hudläkare. Oftast är det väl inte bara att traska in till specialistläkare direkt.
    Det första jag tycker att du ska göra är att sluta äta svavlet och återgå till att använda de produkter du gjorde för...

    Jag har testat mängder av olika receptbelagda preparat och alla gjorde acnen bättre. P-piller mot acne tex Diane eller antibiotika i kapslar som heter Tetralysal. När du testat dessa och om de inte ger önskat resultat kan du få ett väldigt stark medicin som heter Roaccutan av hudläkare där 2/3 av alla blir helt bra i huden efter bara en kur. Du kan läsa om medicinerna på läkemedelsverkets hemsida men gå till läkare och få hjälp!

  • MammaM­iaa
    Äldre 21 Oct 11:25
    #5

    Min syster är super torr hud. Hon va ett exsem barn. Hon har fortfarande exsem. Men hon har testat Kanebo finns prover att få där de säljer Kanebo. Dom hjälper dig med vilken som kan bli bäst för dig. Hennes hud har blivit mycket mjukare och slätare. Än va den va tidigare. Då hennes hud va som sandpapper. Jag tycker du ska sluta med de produkterna du har.

    Lycka till.

  • elsi
    Äldre 21 Oct 11:37
    #6

    Jag har varit där.. jag vet 1cm bölder i ansiktet, stora nästa lila dunkade bölder,
    A) hud läkarare eller allman läkare för antibiotika BUMS!!!!
    och svamp medel tabletten för underlivet, för du få nog svamp
    av antibiotikan.
    B) klipp en liten rund toa pappers bit, lägg på finnan, tejpa fast
    med micropore hudfärgade tejp,igen klipp en cirkel som presis täcka finnan.,
    Dutta på smink och pudra, prova dig fram.oftast behöver man mörkare inte ljusare. Prova att lägga lite grön ögonskugga (utan glitter) på först, Då bli det brunt (röd och grön bli brunt eller hur!) Den gröna dämpa den röda. På det här sättet kan du täcka finnan utan att få smink på den. TROR MIG!!! jag fick har scen smink flera dagar i veckan när jag led av detta...och under dagen visst jag att det var ialla fall snyggt täckte.

    C) Använd inga flera starka greja på ansiktet tills du ha fått råd-

    Roaccutan är mycket mycket stark. Ja det funkar på de flesta men vissa lida av fruktansvärter biverkningar. PROVA ALLT ANNAT FÖRST

    Det som fixade min hy till slut var Exuviance. Det var efter den initiala infektionen var läkte.

    Mitt hjärta gå ut till dig. bara de som har haft detta vet hur det känns... och jag vet,
    kram...

  • Äldre 21 Oct 12:25
    #7

    Jag har också problem med min hy emellanåt. Båda mina föräldrar också. Mamma har Rosacea också så hon har enorma problem med sin. Både hon och jag använder ett märke som heter Exuviance (rengöring, ansiktsvatten, dag- och nattcreme och ögoncreme) och det är det enda som funkar på oss. Sedan dricker vi båda enorma mängder grönt te (minst 6 koppar/dag). Lyssnar man på experterna i Topmodel t ex så alltid om en modell har dålig hy så rekommendera de massor av grönt te. Aloe Vera, som du använder, är också jättebra. Du kan faktiskt badda finnar och dåliga områden med en bomullstuss som du dränkt in i grönt te också. Vi använder iofs också läkemedel. Mamma är enormt påläst och duktig vad gäller läkemedel och biverkningar och skulle aldrig använda något som kan skada kroppen eller göra aknen värre och hon använder Dalacin och Finacea. Funkar jättebra. Be din läkare att få testa dessa.

    Lycka till!

  • elsi
    Äldre 21 Oct 12:34
    #8

    Sundance Exuvience rocks!!!

  • Äldre 21 Oct 14:10
    #9

    Eller hur?!?! Det bästa!

  • Tausen
    Äldre 21 Oct 18:57
    #10

    Jag vet hur det känns..min hud har exploderat i finnar i verierande storlek över hela ansiktet. Jag har äntligen tagit itu med problemet och bokat tid hos läkare. Fick tipset att äta diane (p-piller) som måste skrivas ut av läkare. Får se vad han säger..men jag är nervös att han inte kommer vilja göra nåt och för att behöva ge mig ut på stan osminkad för att ta mig dit.
    jag har fått lite olika tips av folk i en tråd som heter finnar och skit. Du kan ju kika där om du vill.

Svar på tråden Min hy har KOLLAPSAT! Hjälp snälla!!!!