• kjhty

    Bröstförstoringstråden 15

    Äntligen hittade jag ett forum som är aktivt! Jag har funderat nu sedan jag var 16 år på en operation. Jag fick veta att brösten slutar utvecklas kring 22 år. Om detta stämmer eller ej vet jag inte, men mina har då inte vuxit på 4 år. Har vägt 12 mer och brösten blev då inte större. Jag har ganska stor muskelmassa och ganska lite fett.

    Jag har inte ens en A kupa. Jag är i behov av 80 och inte 75a. 75a gräver sig in i huden och ger mig fettvalkar och trycker alldeles för hårt. Trots att jag har 75a så fylls ändå inte kupan helt=(

    Min fråga är då om någon råkade veta hur vanligt det är med bristningar? Jag vill göra en lite förstorning till en A-kupa, eller en B. Jag skulle välja hallongele implantat, eftersom det verkar mer naturligt? Eller har jag fel? Kan man på något sätt "töja" ut skinnet så det inte ser alldeles stenhårt ut? Jag skulle hellst vela lägga in implantatet genom armhålan, men blev nu fundersam uti att det verkar vara mer komplicerat.

    Hade blivit jätteglad om någon kan bidra med kunskap eller erfarenhet.

  • kjhty
    Jojjo82 skrev 2009-10-14 13:03:18 följande:
    Har inte en aning om hur vanligt det är med bristningar faktiskt... Jag lade in lite större implantat och fick inga bristningar, men det kanske beror på att jag lade implantaten under bröstmuskeln, så uttöjningen av skinnet gick inte direkt rasande fort Du kan testa att smörja in huden med lotion eller olja så att du blir mjukare i skinnet, men jag vet inte om det har någon effekt.Gelehallonimplantat är i regel hårdare än t.ex. koksalt, så de känns och uppför sig mindre naturligt än t.ex. koksalt. Däremot kan du få geleimplantat i anatomisk (droppformad) form och de ser ju mer naturliga ut än runda implantat.Själv har jag anatomiska gelehallonimplantat och jag tycker att de ser väldigt naturliga ut.
    Jo det blir nog under muskeln och genom armhålan. Har tid för besök nu i november så får hoppas kirurgen kan svara ang bristningar..Får jag fråga hur stora du la in på en gång? Dom rekommenderar att använda en sportopp och ris, vad för sort sporttopp? Jag har en Champion som sitter åt väldigt tight.
  • kjhty
    Jojjo82 skrev 2009-10-14 13:52:24 följande:
    Jag lade in 400cc till mina fjuttiga 90cc. Det låter ju ofantligt stort, men jag har kompisar med naturlig D-kupa och mina tuttar ser mycket mindre ut än deras Att rekommendera är en sporttop med bra stöd, exvis breda axelband. Brösten är väldigt fombara under läkningstiden, så därför bör man undvika bygelbh. Dessutom sitter tuttarna "under hakan" från början och de behöver tryckas ned. Men varje kirurg verkar rekommendera olika bh:ar, så prata med henne/honom.
    wow det lät stort. Jag får se vad han säger..Funderar bara på om jag valt rätt klinkik..svårt när det inte finns så mýcket allternativ. Stod på en sida att det ingick kapselförstärkning, tror ej det ingår här.
  • kjhty

    Det verkar som att allt är indviduellt helt enkelt. Har mina önskningar sen får Liss helt enkelt rekommendera utifrån sina kunskaper och erfarenheter. Är lite svårt att veta när jag inte heller känt på alternativen. Ändrade du dig när du fick känna på de olika implantaten?


    Brudaug2010 skrev 2009-10-14 14:10:23 följande:
    jag håller inte riktigt med där men det är ju så olika! Jag har lagt bakom och har koksalt. De är verkligen jättemjuka och jag har lurat killar att tro att de är naturliga. Känns precis som om de vore helt naturliga..
  • kjhty

    Ahaa..Jag är inte direkt ute efter sora bröst heller utan att kroppen bli propotionerlig. Och vilken dam gillar inte underkläder...En skillnad på 250 och 400cc =D
    Bilderna som finns på internet ser olika ut trots samma storlek före och efter..Vad var reaktionen från din make? Blev han förvånad över ditt beslut? Min pojkvän håller inte riktigt med mig..


    Jojjo82 skrev 2009-10-14 14:15:57 följande:
    Och då är min kirurg "känd" för att han hellre lägger in för lite än för mycket Jag blev rätt chockad när jag var där på konsultationen och han rekommenderade mig 400cc. Jag var inställd på ~250cc... Jag är en rätt stor tjej, lång med breda axlar och mycket rumpa och lår, så 400cc smälter in bra på mig.Jag är otroligt nöjd med storleken!
  • kjhty

    Jo är orolig över att operationen misslyckas..Får hoppas på att Anders Liss gör ett bra jobb och hjälper mig att välja rätt..
    Hittade en klinik nere vid västkusten tror jag men minns fasiken inte vad den heter..


    Jojjo82 skrev 2009-10-14 14:50:09 följande:
    Min man var inte direkt stormförtjust när jag bestämde mig, men han märkte hur mycket jag ville detta och har stöttat mig till 100% hela tiden, världens underbaraste är han
  • kjhty

    Då var det operation på måndag:D WIehoo! äntligen kan jag äga en BH! Är bara så satans orolig över smärtan..voivoi..
    Hur tog ni er hem efter operationen?

  • kjhty

    Tjo! Fick information från kliniken att man ska måtta brösten! Alla har ju olika mått. Sedan efter du måttat så ska du fylla rätt mängd ris och sedan lalla runt hemma och (upptäcka hur mycket dom står i vägen:P) göra dagliga sysslor.

    Vi (pojkvännen) måttade mina bröst. Måtten blev 12,5 cm i diameter. Vi gick efter en tabell och såg då att det som skulle passa efter mina mått var 325 cc! Jag hade tänkt mig max 200 cc. Denna tabell visar då även vilket projektion du ska ha. (höjd) Jag ska ha 4 cm. (Jag har mellanprofil men ville ha låg, men skulle se knas ut.) Detta betydde att jag skulle fylla en rispåse som är 12,5 cm i diameter och den ska vara 4 cm tjock. Detta var inte lätt:P

    Åkte till kliniken och kirurgen gjorde den rätta mätningen, men våran mätning var inte så fel. Han plocka fram implantaten och jag blev chockad! Shit vad stora men han sa att dessa implantat är enligt dina mått:) för att få en snygg klyfta och slippa kanter som sticker ut vid ytterdelen av bröstet. Provade implanteten med bh och topp och allt kändes så jäklar rätt:D

    ris is the shit!


    Hej123456789 skrev 2009-10-22 07:16:50 följande:
    Jag testade med ris hemma en stund, men inte hade du ris i bh:n dygnet runt, på jobbet, när du sov? tänkte om det finns inlägg man kunde köpa. Men kanske inte då?
  • kjhty

    Ah 60 mil..Var det jobbigt med alla gupp och allt gasande och b romsande? Jag ska åka tåg tillbaka dagen efter, tror du jag kommer att överleva? Är inte lika mycket gas, broms och kurver:P

    Jo! du råkar inte ha hört något om mandelolja? Vet du någon som använt detta under graviditeten? Tänkte om det är värt att smörja in brösten så jag slipper bristningar...har jäätelite nu men vill inte få mer!


    Jojjo82 skrev 2009-10-22 20:20:22 följande:
    Min älskade man körde 60 mil enkel resa med bilen och hämtade mig dagen efter operationen! Dock stannade vi i Stockholm (där jag gjorde operationen) i ett par dagar, så jag fick vila upp mig lite innan resan hem. En massa lycka till!!KRAM
  • kjhty

    Aoo, får springa förbi apoteket imorn då:) Hur länge ska man ha kvar tejpen? ska den bytas? Jobbigt att duscha?

  • kjhty

    Operationen är hos Citadellkliniken i Landskrona. Ska bli opererad av Jörg Bohn. Åker heeela vägen från Luleå:P kommer nog bli en jobbig resa upp sen=/

    Ah undra hur det bli när jag är arbetslös då..fast kanske inte behöver sjukskriva mig. Är ledig från allt till november så lär ha återhämtat mig någorlunda, eller? Ah, får hoppas jag pallar med smärtan:D

    Fick nu även reda på att min fotledsoperation bli i november..tror inte det kommer funka så bra med kryckor då, eller någon som vet?

    Finns så trevligt folk här:D guldvärda!

  • kjhty

    ah som jag anade. typiskt.. Men imorgon är det dags att åka söderut!

  • kjhty

    har du kollar på www.qvinna.info ? en bra sida


    Hej123456789 skrev 2009-10-24 11:38:07 följande:
    Lycka till!Angående Örjan Gribbe så står det på Proforma att han är med i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, men han finns inte listad i deras medlemsregister. HmmSen är det lite konstigt om han har arbetat på Victoriakliniken som är så känd, men man hör bara talas om Charles Randquist.Är det ingen här som har opererats av Dr Gribbe?Man hittar ingen som har opererats av honom när man googlar runt heller...
  • kjhty

    Nu är jag opererad:) har ont som fasiken och dålig känsel och ganska lila..Hoppas då det försvinner. Är dock orolig för infektion vid armhålan..=/ Alla kirurger är nog bra, annars skulle dom nog inte jobba som det:)

  • kjhty
    Farwyn skrev 2009-10-29 09:39:48 följande:
    Så glad för din skull!!!De ringde mig från kliniken igår och jag ska vara inne kl. 9:15 nästa onsdag.. Mår jätte illa nu för jag är så nervös. Jag sa till min syster som ska med att hon kunde gå när de rullat in mig men nu har jag ändrat mig :p Jag vill hellre att någon jag känner är där när jag vaknar.. Eller är man helt borta när man vaknar?Men som sagt.. är skit nervös
    Jag hade med min väninna ner som hjälp. Hon gick då kirurgen tog mig till operationssalen. Hon tänkte stanna men de sa att jag kan sova i flera timmar, så jag sa till henne att jag ringer när jag är någorlunda vaken. Ha mobilen nära dig och ha nummret inmatat på telefonen så du bara behöver trycka på 1 knapp, skippa knapplås:P Hon gick direkt från hotellet när jag ringde, minns inte ens om jag sa något eller om jag bara la på då hon svarade:P
    Jag var inte alls groggy när jag vaknade till helt. Fick så oerhört mycket skakningar vid uppvakningen. Skakade så mycket! Fick extra täcken och sen rulla dom in mig i rummet:) Jag slutade att skaka iallafall:)

    Tro mig! Du kommer inte orka bära alla dina saker själv, så ta med sällskap. Jättesvårt att få på kläder och sockar mm.

    Jag var inte det minsta nervös:) Min väninna var så nervös så det inte var sant! Hon kunde inte sitta still och pratade konstant! Det kommer gå jättebra. Det jag är orolig över är ju "biverkningarna". Är så oerhört lila just nu=/ och känseln borta.
  • kjhty

    Jo just det jag var rädd för var ju att jag skulle välja fel val. kändes jättebra när kirurgen precis förstod vad jag ville och inte ville:) Läkaren jag träffade var ju också ärlig och sa vad han tyckte, vilket betydde mycket för mig.
    Valet är ju ett som jag ska leva med resten utav livet..Fast man måste ju även räkna med riskerna=/ Alla operationer har ju risker.. Får hoppas på det bästa.


    Hej123456789 skrev 2009-10-28 22:21:42 följande:
    du har säkert rätt att man oroar sig för mycket i onödan - alla plastikkirurger är nog bra. men man är ju lite nojjig inför någo så viktigt beslut och ett så stort ingrepp som kommer ha stor påverkan på ens liv ett halvår framöver.
  • kjhty

    Hörru Jojjo82!
    Har du masserat dina bröst något? Undvikit att motionera och göra små sysslor hemma? Är så orolig över att jag överanstränger mig=/

  • kjhty

    Okey, som jag ana... men det är ju så svårt att inte kunna göra något själv..speciellt just det där med håret! har inte borstat mitt hår på flera dagar..kommer göra ont sen. Mina är nog också på plats och har börjat ta form:D


    Jojjo82 skrev 2009-10-30 11:01:35 följande:
    Nä, någon massage behövde jag inte göra, för mina bröst hoppade tidigt på plats Motionera kan du göra i form av att gå ut och gå. Det är bra för läkningen att hålla igång blodcirkulationen. Men gör ingenting som gör ont och lyft inte tyngre grejer för då kan du skada dig. Småsysslor som att diska och dammsuga var inga problem, så mitt råd är att lyssna på din kropp. Är du trött så lägg dig ner och vila. Låt din sambo hjälpa dig med att t.ex. tvätta håret om du känner att det är obehagligt eller gör ont att lyfta armarna. Det är en stor operation du gått igenom, så då måste man vara lite egoistisk och kräva hjälp av andra
  • kjhty

    haha det där lät soft! varför ananas? Känns så ovanligt att ha ett oar bröst när jag är ute:P Måste som pressa upp dom med armarna:P ser ganska dumt ut. Fast trapporna är ändå värst! Får bli korta sträckor nu..


    shakynose skrev 2009-10-30 11:06:50 följande:
    Grattis! Jag sov halvsittandes i soffan i typ två veckor och gjorde inte ett jota förutom att dricka ananasjuice och titta på teve. Promenader är dock bra att komma ut på så fort som möjligt, men man kan som sagt bli yr så gå inte för långt hemifrån!
  • kjhty

    jaha där ser man, visste jag inte. Opererar foten min i mitten av nästa månad så blir nog att ligga i soffan..ska pröva ananans sen om det behövs:) Men ja, så härligt att äntligen ha former. Tar nog ett tag innan jag vänjer mig bara. Hur länge har du haft dina?

Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15