• Frujj

    Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 14!

    Usch vad knäppa dom är på Ws dagis. På de två senaste föräldra- och föräldrarådsmötena så har frågan om cykelhjälmar tagits upp. Barnen åker nämligen runt som galningar (ja och där är en backe) på stora trehjulingar, (inte den där vanliga sorten man har hemma utan en större variant) en del av den är dessutom tvåsitsiga, (en unge bakom den andra, den kan ju inte säga till om nåt heller..). På senaste mötet så sa de att om man vill att ens barn ska ha en hjälm, får man ta med en o lägga på dagis så fixar fröknarna det. Idag tog jag med en hjälm o la på Ws plats. När jag sen hämtade W så pratade vi om cyklandet o då säger han att han inte hade fått cykla idag för fröken hade sagt att han får cykla hemma för dom vill inte ta på honom hjälmen!

    Ehh?? Ok.. dom kringgår alltså beslutet på senaste f-mötet genom att säga att man inte får cykla om man ska ha hjälm på sig. Vilken bra förebild för våra barn vårt jä..la bajdagis är!! (ok nu kan det ju vara så att W hittar på hela historien men det tror jag inte , ska fråga imorgon för säkerhets skull men jag kan inte tänka mig att han hittar på det)

  • Frujj

    ja dötrötta lata tanter som är livrädda för minsta förändring. Deras motto är: "Ja men så har vi ju alltid gjort" och "ja men det har ju aldrig hänt nåt"

    *suckar*

  • Frujj

    Är det Ikea på dagtid vi pratar om så kan jag bara imorgon denna veckan. Torsdag ska jag på prao-besök och fredag är det öppna förskolan.

  • Frujj

    Godmorgon
    Jösses vad jag är trött på Ws dagis. Igår hämtade E honom och när hon kom så stod hon bakom en gärdsgård och grät, för en annan kille hade kastat sten och sand på honom. Och vart var fröken?? Jo en var inne och den andra stod utanför ytterdörren och såg ingenting. E sa ju ingenting (vilket jag inte förväntade mig heller) men det gjrode jag idag när jag kom dit och lämnade honom, sa att jag tycker inte det är ok att det kastas sten osv. Den fröken jag pratade med sa "ja men det kan inte jag ta på mg för jag var inne" ... nä...men man kan ju inte hålla på o skylla på alla andra hela tiden eller, eller frånta sig ansvaret för att man är inne?? Sen fick jag höra att det var si och så många barn på de andra avdelningarna, dom roterar minsann och barn är snabba. Jo tack det vet jag men sen skiter väl jag i hur många de är på de andra avdelningarna de får väl se till sina egna barn först??!!!
    Dessutom tyckte tanten att E skulle sagt till när hon hämtade, men det tycer inte jag hon ska behöva göra.. hon är storasyster och inte mamma...

    Suck suck...

  • Frujj

    Hej
    Har varit en fruktansvärt sorglig vecka här. Först tråkiga besked i början på veckan som jag ältat i några dagar, sedan när jag nästan kommit över det fick jag ett annat tråkigt besked igår. Var ingen nära mig men just hela själva situationen gjorde att jag kände av det mycket. Idag promenerade jag ner till öppna förskolan och på väg ner så flaggades det på halv stång i bostadsområdet nedanför här. Bara det fick tårarna att börja bränna bakom ögonlocken.
    *snörvel*

    Förhoppningsvis blir nästa vecka bättre.

    Jag vacklar oxå om influensavacciet. Kommer nog bestämma mig i sista sekunden. Tycker det är obehagligt att läsa att det är två som dött av vaccinet! Lika många som dött av influensan här i Sverige. Brr... Samtidigt så verkar det ju inte vara nån pandemi på gång här vad det ser ut som nu. Det som kvällstidningslöpsedlarna basunerar ut vet man ju inte hur sant det är.

    Hade varit lättare om någon bara sagt "du ska" eller "du ska inte".

    Hoppas alla får en trevlig helg!

  • Frujj

    Bauti: Nej det är väl som vanligt tidningarna som blåser upp sina rubriker. Och tyvärr är man väl mottaglig för sådant. Eller snarare man blir påprackad all info som man egentligen inte vill ha.

    *funderar vidare*

    Fast det är ju likadant med de två som dött av själva influensan, de två kända fallen i Sverige var ju två som oxå hade allvarliga sjukdomar "i botten". Så det var ju inte friska svensson som kolade bara för att han fick svinflunsan.

  • Frujj

    Ja verkligen motsägelsefullt. Undra om nån egentligen vet nåt??

    Igår var jag och jobbade lite och träffade då ett gäng läkare. En av dem fick ett telsamtal av sin dotter som handlade just om vaccinationen, och hon skulle låta sin dotter vaccinera sig i skolan. Så då tänkte jag att ok, låter hon sin dotter vaccinera sig, ja då ska det väl inte vara så farligt...
    Men jag nojjar mig för jag gillar inte att varken ta tabletter mot saker och ting eller att ta sprutor...
    *nojj nojj*

  • Frujj

    Jag menar inte att jag litar blint på all skit som står i kvällspressen, men man får ju all deras skit kastad rakt på sig så fort det hänger en löpsedel nånstans i närheten. Och det är svårt att låta bli att se den och det är klart att alla olika infallsvinklar man får gör ju att man funderar.

    En anledning till att man faktiskt kan fundera en extra gång trots att en hel vårdapparat rekommenderar ett vaccin är att man kan ju tänka tillbaka på Neurosedyn som rekommenderades på 60-talet... det skulle ju vara ofarligt sas det men det visade ju sig ha en otrevlig biverkning. Så att man nojjar sig tycker inte jag är konstigt.

  • Frujj

    Nån som kan rekommendera en bra kemtvätt där man kan lämna in en matta?

  • Frujj

    Nibla: Låter roligt med England. Nu får jag ju ta och tipsa mina kusiner i England om det klädmärket :)

    Vintertidsomställningen i helgen har gjort våra (små) barn väldans morgonpigga, både söndag morgon och imorse hade vi två jätteglada, pladdrande, hoppande barn kl 6!!! Usch.. vi som är vana vid att de är lite av morgonsovare...
    Fast på sätt och vis är det ganska skönt att komma upp tidigt, man får mycket gjort :)

Svar på tråden Fikasugna Göteborgsfrugor slutar aldrig tjöta. Tråd 14!