Inlägg från: Martinaa |Visa alla inlägg
  • Martinaa

    P-piller cerazette

    Jag har haft p-stav i sex år, vilket innehåller precis samma hormoner som Cerazettte. När jag först satte in en stav hade jag till-och-från-mens i ungefär ett halvår, sedan uppehåll i ungefär två år. Sedan började jag få mens igen, och den sista tiden hade jag precis vanlig och regelbunden mens.

    För bara drygt en månad sedan plockade jag ut mina andra stav och började istället äta Cerazette också. Normalt sett skulle jag inte få mens än, men har fått det nu en vecka för tidigt. Så jag antar att jag kommer ha det lite oregelbundet nu igen, men förhoppningsvis kommer jag slippa den helt om ett tag! :)

    Anledningen till att jag valde p-stav (förutom smidigheten över att inte behöva tänka på ta piller i rätt tid osv) var att min pappa har fått en propp en gång, vilket skrämde mig tillräckligt för att inte våga äta vanliga p-piller. Nu måste jag förvisso komma ihåg det här med att ta ett piller, men jag känner mig tryggare med det här än ett vanligt p-piller, trots att riskerna för mig antagligen är väldigt små.

  • Martinaa
    tågjäntan skrev 2009-12-28 21:41:53 följande:
    Jag skulle rekomendera p-ring. Då slipper man komma ihåg att man ska ta tabletter varje dag och det är en minder mängd hormonner som utsöndras (för att den är i direkt kontakt med slemhinnan). Utsöndringen är jämnare och andra fördelar eftersom den inte smälts i samband med maten. Fast ajg vet inte vilken verksam substans det är, så den kanske inte rekomenderas om det finns risk för propp eller så.
    Nix, jag hade tänkt skaffa p-ring men fick inte pga propp i familjen.
Svar på tråden P-piller cerazette