• Lajsan

    P-piller cerazette

    Skulle gå till barnmorskan i dag för att få ett nytt recept på mina p-piller som jag ätit i 11 år, trionetta, även kallad triregol som den billigare versionen på apoteket. Men så gick hon in i datorn och såg att det stod att min mamma dog av en hjärtinfarkt för 3 år sen när hon var 61 år och tyckte det var konstigt att inte dom sagt till mej tidigare att byta ut denna sorten, så hon sa att bara en gynekolog el läkare kunde skriva ut ett sådant recept i fall det skulle hända något, så hon tyckte jag skulle byta sort till cerazette, nu är min fråga hur ni andra tycker om detta? Hon sa att det kan komma blödningar lite då och då dom närmsta 3 månaderna men att dom sen ev skulle avta helt. Jag tycker mest det är jobbigt när jag nu har haft en fast dag då mensen kommer varje månad och nu inte veta. Tacksam för råd/tips. Blev långt det här...

  • Svar på tråden P-piller cerazette
  • Lajsan

    Tack för era svar, verkligen olika hur allas kroppar fungerar, kan hålla med om att det måste kännas konstigt att inte ha någon mens... lite jobbigt bara att börja på ny kula i vuxen ålder med att inte veta när/om blödningar kommer, men jag ska ge det en chans, har ju aldrig mått dåligt av trionetta under dessa 11 år.

  • Lajsan

    Har nu tagit dessa cerazette i 5 dagar, skulle igentligen fått mensen i dag om jag hade fortsatt med triregol, så nu vet man ju inte vad/när som händer. Kan bara hoppas att det aldrig kommer någon blödning.

  • Lajsan

    Oj vilken skillnad det är på alla tji fick jag - mensen kom i går kväll ändå som beräknat.

  • Lajsan

    det har nu gått ca 3 månader med cerazette, först fick jag mensen som jag skulle fått om jag fortsatt med triregol, sen hade jag uppehåll 2 veckor och fick mens igen, sen hade jag uppehåll i 5-6 veckor och fick mens, så var jag på återbesök för 2 veckor sen för att se hur det gått och då var jag precis i slutet på mensen och det var då som jag hade haft uppehåll på 5-6 veckor och det tyckte både hon och jag såg bra ut, men så sa jag att jag ska på bröllopsresa 2-16 feb och vill inte ha mens då hon skulle kolla med en gynekolog om det gick att skjuta på mensen på något sätt för som det är nu så vet jag ju inte när den kommer, men bara 2 dagar efter den blödningen så fick jag en mensomgång till som nu slutade för 2 dagar sen, barnmorskan skulle ringa på mån när hon pratat med en gynekolog, men jag blir trött på detta nu och inte veta när och hur ofta det kommmer, tips på hur ni skulle gjort?

Svar på tråden P-piller cerazette