• fruNils2b

    CAMBRIDGE kuren - tråd 15. Alla nya och gamla se hit!!

    Här går det bra! Idag har jag varit på konferens och tyckte inte ens det var jobbigt att bara titta på när mina kollegor åt lax, oreo-kaka, frukt och choklad.

    Väger numer 80 komma någonting och börjar känna lukten av en 7:a som startvikt! Känns underbart! Kunde dessutom dra åt skärpet till ett hål jag aldrig använt tidigare! Och när jag checkade in igår kväll flirtade hotellportieren!

    Just nu känns det som om jag skulle kunna fortsätta med det här för alltid. Det jobbigaste är att jag har svårt att komma ihåg att äta min soppor/shakes. Den tredje får jag nästan tvinga i mig...

    Tycker det är helt fantastiskt, varje vecka har man liksom en ny vikt att förhålla sig till. Och det är inte några ynka hekton hit eller dit, det är 1-2 kg mindre för varje vecka!

  • fruNils2b

    Invägningen efter 5:e veckan visar på -1,5 kg, totalt -10,1 kg och jag har numer en 7:a som startsiffra på vikten! Lycklig, lycklig, lycklig!

  • fruNils2b

    December2009: Det är klart du klarar det! Heja, heja!

    Meii: Cambridgekuren är en VLCD-kur, dvs Very Low Calorie Diet. På ren kur innebär det att du äter 3 soppor/shaker (pulverpåsar du blandar med vatten) samt dricker minst 3 l vatten om dagen.

    samoa: Kanske är du extra känslig för kolhydrater och därför har svårt att hamna i ketos? Men bra kämpat om du stått ut i fyra veckor med hunger. Och du har ju gjort bra resultat!

    Själv har jag haft ett par dagar med väldigt mycket matsug. Mest av allt på ostbågar. Gissar på att det härrör sig från lördagens fest där det var uppdykat ett helt enormt snitt-bord och efter det en snacks-buffé utan dess like. Dessutom har jag börjat känna/höra puls i öronen? Vet inte vad det beror på. Men det är bara 19 dagar kvar på ren kur så jag biter ihop och fantiserar om mitt nya smala jag!

  • fruNils2b

    majsan801: Jag tror inte du ska köra ren kur när du ammar, utan vad jag läst är det hårdaste du kan/ska köra kombinerad kur enligt 2 cambridgemål och 2 mål enligt tallriksmodellen.

  • fruNils2b

    samoa: Vad skönt att det känns bättre! Har du inte styrketränat något under ren kur? Jag har försökt hålla träningen uppe samt lägga till lite styrketräning för att just inte tappa så mycket muskler. Läste en studie som visade att de som styrketränat i kombination med ren kur tappat mer i fettprocent och bibehållit andelen muskler medan de som konditionstränat i kombination med ren kur tappat mindre fett och mer muskler.

  • fruNils2b

    Hur går det för alla mina med-CK:are? Här rullar det på. Börjar bli något fruktansvärt trött på mina smaker nu (har kört väldigt mycket kyckling, grönsak, vanilj och kakao-mint).

    Dock börjar jag se ljuset i tunneln - 18 dagar kvar på ren kur, sedan börjar upptrappning!

    Super-pepp idag eftersom jag fått flera kommentarer från kollegor om hur mycket det börjar synas! Yippie!

  • fruNils2b

    Verkar bara vara du och jag som hänger här för tillfället samoa. Hur går det för dig? Känns det fortfarande bra?

  • fruNils2b

    Jobbigt. Jag har inte haft några problem med sömnen. Eller egentligen har jag ju inte haft några problem alls förutom magen som inte vill vara med riktigt, trots linfrön och omega 3.

    De senaste dagarna har jag dock haft lite hjärtklappning och så har det har snurrat till lite grann ibland. Min konsulent menade på att det kunde ha att göra med att jag gått ner mer än 10 kg nu och att blodtrycket behöver komma ikapp.

  • fruNils2b

    gladaDessie: Kör du fortfarande ren kur? Och isåfall, har snittakten i viktminskning per vecka minskat mycket över tiden för dig? Jag märker nämligen att min snittakt blir lägre och lägre allt eftersom tiden går...

  • fruNils2b

    Jag har snittat 2 kg i veckan sett över hela tiden, men takten minskar allt eftersom. Förra veckan gick jag "bara" ner 1,5 kg. Nu börjar jag ju dock närma mig normalvikt så det kanske inte är så konstigt att det går saktare.

    Jag har ju ätit lite kött vid 3 tillfällen under den här tiden, sammanlagt inte ens 200g. Jag skulle aldrig våga äta "på riktigt". Är rädd att motivationen att fortsätta på ren kur skulle försvinna då.

    Ska bara gå på ren kur i 15 dagar till, sedan ska jag gå över på kombinerad i 2 veckor. Har lite svårt att få i mig alla sopporna. Känner mig mätt och osugen. Iag på soppor och shakes...

Svar på tråden CAMBRIDGE kuren - tråd 15. Alla nya och gamla se hit!!