• pandis81

    Bröllop 2010 del8

    men det kan ju vara en bra grej att boka och köpa också för att inte ändra sitt färgtema.

    Jag har ändrat vårat säkert 40 gånger. Men så köpte jag min klänning och då vart det spikat färgtema då den går i benvitt med rosa detalj på..


    anoli skrev 2009-10-13 09:23:43 följande:
    Ok.. kanske ska fundera över det där med att beställa hem skorna då, skulle ångra mig så mkt om de vart slutsålda. Men de är i Fuschia, så då får vi inte ändra färgtemat nå mer sen ;)
  • pandis81

    tycker att det låter jättebra och gott.
    tycker också att våran låter bra, men vet inte om man ska ha något mer.

    Eller hur mycket mat man ska ha, man ska ju få i sig tårta också


    KatjaB skrev 2009-10-13 09:31:40 följande:
    Vi har ett utkast på meny om vi gör det själva. anlitar vi kocken så kanske det blir lite annat eftersom det då var tal om 3 rätters, inte buffé.. Men så här ser det ut nu, om jag inte glömt nåt.Snittar till brudskålen. PotatisgratängTjälknul på älgRödvinsåsLönnebergaskinkaOstPastasallad med ruccola, pesto och kyckling (krämig)GrönsalladLaxqueasadillasKycklingspett (vet inte om dessa behövs)ostar, kex, fruktfateller så skippar vi laxquesadillas och kycklingspett och gör istället pajer med olika fyllning. vet inte riktigt hur mycket varm/kall mat det ska vara. Undrar om man kan hyra/låna värmekantiner någonstans. Det vore ju rätt så smidigt
  • pandis81

    Hur gör du
    Pastasalladen med ruccola,pesto och kyckling (krämig) låter jättegott..


    KatjaB skrev 2009-10-13 09:31:40 följande:
    Vi har ett utkast på meny om vi gör det själva. anlitar vi kocken så kanske det blir lite annat eftersom det då var tal om 3 rätters, inte buffé.. Men så här ser det ut nu, om jag inte glömt nåt.Snittar till brudskålen. PotatisgratängTjälknul på älgRödvinsåsLönnebergaskinkaOstPastasallad med ruccola, pesto och kyckling (krämig)GrönsalladLaxqueasadillasKycklingspett (vet inte om dessa behövs)ostar, kex, fruktfateller så skippar vi laxquesadillas och kycklingspett och gör istället pajer med olika fyllning. vet inte riktigt hur mycket varm/kall mat det ska vara. Undrar om man kan hyra/låna värmekantiner någonstans. Det vore ju rätt så smidigt
  • pandis81

    lät jättegott det ska jag skriva upp när jag kommer hem.. Nu måste jag rusa till pendeln för att åka och jobba.

    Ha en bra dag allihop..


    KatjaB skrev 2009-10-13 10:05:53 följande:
    pandis81 skrev 2009-10-13 09:35:54 följande:
    jag har inga mått eftersom jag alltid höftar, men ungefär det här brukar jag ha ikoka pastaskruvar eller fjärilar.blanda creme fraische, pesto och gräddfilBlanda såsen med pastan,stekt tärnad kyckling, körsbärstomater, purjolök och ruccola i en skål. Strö över lite hackade valnötter, parmesanost och ev färsk basilika. salta och pepprasen kan du ju ha i mer saker om du vill, eller byta ut tomaterna till soltormad tomat som också är jättegott
  • pandis81

    Jag såg att ni pratade om hur länge ni har varit tillsammans och jag känner att vi är nog långsammast här tror jag.

    Vi har varit tillsammans i 10 år (firade i torsdags 8/10) och när vi gifter oss så har vi varit förlovade i 10 år (på så där 2 dagar. Firar 10 år som förlovade 26/4-10 och gifter oss 24/4-10)

    Vi kommer också att ha en rimlig summa i baren en tjuga hade vi tänkt oss. Och det känns rimligt.

    Fick idag reda på att det finns vin och champagne glas i lokalen att hyra. det känns riktigt bra och då behöver vi inte tänka på det mer.
    Hade ju annars tänkt att köpa glas, nu slipper vi det. Skönt.

    Idag kom även dotterns klänning hem, den är dock hos min mamma eftersom min moster hjälpte mig att köpa den på ebay. Så jag får se den när hon kommer till oss nästa gång och det vet jag inte när det blir men hon sa att den var riktigt fin och att det var underkjol och grejer på.. så det låter bra. så skönt två saker som vart klara idag.

  • pandis81

    ja det är utdraget, men vi har hunnit med så mycket tillsammans och det har liksom inte varit läge att gifta sig.... förän nu.
    och det tycker vi har varit bara bra ...
    så nu är det dags.


    EåN2010 skrev 2009-10-13 18:53:36 följande:
    10år? ja det var en utdragen förlovning... är de i Sverige eller usa där de har att man är förlovad i 9månader? å sen gifter sig?? nån som vet?
  • pandis81

    vi kommer att ha hälften bubblor (med 2 duvor på) och hälften med bröllopsris (smälter sedan på backen och försvinner)
    Får man något över så kan man sälja det vidare.
    Det jag ska ha nu är bara en korg att ställa dom i.

  • pandis81

    jag tycker inte det är tidigt om det är så att man hittar sin ring som man verkligen vill ha, man ska ju inte stressa in i något och köpa en ring bara för att annonsen går ut. Utan hittar ni verkligen en ring som ni vill ha så köp den.

    Sen kan det ju vara smart att kanske köpa i en metall som man faktiskt kan förstora eller förminska om det så skulle behövas. Och inte någon svår bearbetad metall.

    Jag köpte min i slutet av sommaren och vi gifter oss i april.
    Och jag älskar den verkligen fortfrande.

    vi är tre skrev 2009-10-18 19:01:24 följande:


    tänkte hör om hur ni gör med ringar. fick ett anonsblad nu om på varje 500kr får man 100kr rabbat. går ut som jag förstår i början av november, är de lite för tidigt att köpa ring.....vi gifter oss i slutet av agusti. början av september.
  • pandis81

    Hej hej

    Vad har ni tänkt nu att din klänning och mannens kläder och tärnas kostar??

    Det jag kan säga till dig. Är det som jag själv har gått igenom nu.
    Eftersom vi själva har haft samma problem att vi inte visste om vi skulle få ihop dom pengarna.
    Vi letade efter saker som vi ville ha, men på sajter där man kan hitta dom till en billigare peng.

    Vi har våran familj 20 mil från oss och vi har också många som fyller år nu i okt,nov,dec som vi vill fira.
    Och då även jul och nyår.

    Det som vi själva har gjort är att, fira andra som fyller år med saker som man själv har gjort som inte kostar så mycket pengar. Det är väldigt uppskattat och det man behöver lägga ner själv är mer tid än pengar. Och för en billig peng kan man komma på massor med roliga saker, tex billigt rea papper, och lite kort som man har liggande hemma, (ett hemma gjort album) eller en billigt vin och göra en snygg etikett och ge bort.

    Jul: Vi har gjort så att vi vuxna kör ett paketlotteri och då får du en att handla till och så brukar vi sätta en symbolisk summa på ca 100 kr. Och så är det ju till barnen. Men till barnen så kan man ju köpa många små saker och slå in. Och då behöver det inte bli så dyrt. Dom är glada om dom får paket.

    Och DU tänk på att DET ÄR TANKEN SOM RÄKNAS INTE SUMMAN

    Nyår: Så behöver man inte göra så mycket, laga en god tre rätters för en billig peng. Det finns mycket billigt och gott som man kan göra för små enkla medel och det behöver inte alls vara dyrt. Eller det behöver inte ens vara tre rätters. Bjud hem vänner och dom tar med sig varsin rätt så har ni ett mysigt buffebord som alla har bidragit till..

    Det finns så mycket man kan göra och på så sätt spara pengar. Du ska se att det inte alls är omöjligt.
    Du måste ha tålamod och lusten uppe för att det ska funka, Vi har klarat det och kommer ni också att göra.
    Det vet jag.
    Styrkekramar.


    Humlan66 skrev 2009-10-18 19:16:00 följande:
    Hej hej Vi har fått ett problem , känner mig så himla ledsen och nere just nu och går med en knut i magen konstant *suck*.Vi har kommit på att det är ca 9 mån kvar tills våran månad och vi har ännu inte hittat våran lokal, sen är det det här med pengar. Eftersom vi just inte har något sparat så måste vi börja spara nu och vi vet inte hur vi ska hinna få ihop alla pengar vi behöver. Hade ju tänkt köpa lite då och då, men det blir en del stora utlägg som tex min brudklänning + hans kläder och tärnans klänning ( systerdotter som lever på csn bidrag på 1000 kr/mån )Dels är det ju det att varje månad läggs det en massa pengar på resor eftersom vi fortfarande bor 60 mil ifrån varandra och sen blir det jul och många fyller år för mig i familjen i Nov + Dec. sen kommer Nyårer och då vill man ju alltid hitta på nått även om det inte är nått större. Ja vi tror inte att vi kommer att få ihop det tills nästa år faktikst och Låna pengar känns inte så lockande.Är det någon har någon bra ide ?
  • pandis81

    Om dom vill och kan komma så kommer dom lösa allt praktiskt kring boende och allt runt erat bröllop, och vill dom sova så kommer dom att ha chansen att spara pengarna också som behövs. Från att dom får sina inbjudningar.

    Det tror jag inte du ska lägga så stor vikt i. Utan det löser dom.

    Att ni vill hitta just DEN lokalen det kan jag verkligen förstå för det är viktigt.
    Men vart letar ni ???
    Och vad har ni för krav på lokalen???


    Humlan66 skrev 2009-10-18 20:10:53 följande:
    Tack så mycket för stödet. Men det känns som att det kommer att lossna lite den här klumpen i magen om vi bara hittar den där lokalen. Den är så pass viktig så jag inte vill att vi hyser in oss var som helst typ och jag vill verkligen ha den fest jag /vi drömt om. Det ska erkännas att det är viktigare för mig än honom.men det känns som jag vridit och vänt på varenda vrå i stan med omnejd för att hitta lokalen, men nääe. Nu funderar vi åter igen om vi ska söka på hans ort ( Göteborg )eller i närheten där jag bor, men jag va lite orolig för min pappa som nyss hade en stroke om han skulle orka komma, och sen blir det krångligt för då måste man hitta hotell osv . frågan är om min familj har råd att göra det. Dom är nämligen inte lika täta som m2b's famsuck va svårt. Tiden går ju och alla lokaler blir uppbokade
Svar på tråden Bröllop 2010 del8