• Sundance

    Bröllop 2010 del8

    Det har ni helt rätt i. Det kan ju faktiskt vara så att han den osociala inte ens skulle tycka om att va med vid en sån tillställning. Han kan ju inte sitta med sin flickvän för hon är tärna och kommer sitta ihop med bestman. Jag ska prata med dem så snart jag kan. Tack!

  • Sundance

    Tack! Förhoppningsvis känner tärnorna att de kommer ha så mycket annat att tänka på den dagen att de inte kommer sakna sina respektive så mycket. Och en av dem kommer då ha en liten son på snart 2 så det kanske blir bäst om pappa är hemma med honom då... Vi får se

  • Sundance

    Här nere i malmö får vi vänta till februari innan vi får gå på mässa. Då är det å andra sidan två samma helg och jag läst rätt.

  • Sundance

    Smart att skriva in vad som ska inhandlas när. Ska jag nog också göra.

    Min vigselring tänkte jag börja titta på redan nu men jag beställer den nog inte förrän i mars. Då har han gott om tid på sig att göra den innan han går på semester (guldsmeden alltså). Han gjorde min förlovningsring på 5 veckor har jag för mig.

  • Sundance

    Jag jagar stolsöverdrag för fullt. Blir nog att jag hyr fina vita till själva festlokalen. Eller köper och sen säljer och ut till vigseln (utomhus) så kör jag nog knoppalakan på vanliga klappstolar.

    Jag åker nog med mamma och pappa ut till platsen för viseln/festen och sedan kommer jag att komma fram till där den röda mattan börjar i en fin bil som kompisar till oss har. Vi viger oss liksom mitt ute på gården så det blir väldigt långt att gå om jag ska gå ända fram till röda mattan som ingångsmarch. Så därför tänkte vi att jag blir avsläppt i en fin bil men i och med att det rör sig om 2 minuter så ville vi inte lägga en massa pengar på det.

  • Sundance

    Snälla ni, nu behöver jag verkligen lite stöd och goda råd. Och jag ber om ursäkt direkt om detta inlägg blir lite långt.

    Vi hade ju tänkt oss en maffig utomhusvigsel på slottsbacken med slottet i bakgrunden. Vita stolar och röd matta á la USA. Vackra, vita parasoll som markerar vigselplatsen och mycket rosor. Killarna skulle komma gående över slottsbacken i sina snygga kostymer och jag och tärnorna skulle komma åkande i en ursnygg bil och bli avsläppta precis vid röda mattan. Så hade vi tänkt oss det och det är vår drömvigsel. Som reserv vid regn(men det var verkligen nödlösningen om det öser ner) skulle vi ha vigseln i slottets källarvalv. Där nere är det dock ganska trångt och jag är inte säker på att vi får in 60 stolar ens, utan får då ha stående vigsel. Och ingen lång röda mattan som jag kan skrida fram längs, mot min blivande.

    Så till dilemmat. Min sambos familj är goda vänner med en jätteduktig sångerska som är relativt känd i Sverige och som vi nu bad hans mamma att fråga om hon kunde tänka sig att sjunga på vår vigsel. Musiken och sången är otroligt viktig för mig, för det är alltid den som tar fram de starkaste känslorna i mig. Det var dock den här sångerskans svar som nu ställde till det då hon sa att hon jättegärna sjungit för oss om det inte varit utomhus. Efter hennes erfarenhet (och hon har erfarenhet) så kunde hon säga att ljudet ofta blir väldigt dåligt utomhus och att det ska mycket ljudanläggning till för att sång och tal ska höras. Min m2b's syster hade också varit på ett utomhusbröllop och sa att de inte hade hört någon som sas. Inte löftena eller nåt. Som m2b sa; man vill ju liksom att folk ska höra sången och talet, och framför allt löftena. Och man vill ju kanske inte stå och säga sina löften i en mikrofon. Och han var inte beredd att lägga ut flera tusen på att hyra en hejdundrandes ljudanläggning för bara 20 minuter. Så nu vet vi inte hur vi ska göra. Kyrkan är inget alternativ. Och det där källarvalvet... jag vet inte. Där var iofs öppen spis och så men vi vill ju liksom egentligen inte ha en mysig vigsel utan en mer storslagen vigsel. Och så blir det ju trångt. Finns det några andra alternativ för inomhusvigsel här i skåne. Ska vi prioritera ljudet framför vårt drömbröllop (visuella drömbröllop)? Allt hänger ju ifos ihop. Suck... Vad tungt det känns.

  • Sundance

    Jo, där finns ju säkert ljudanläggningar att hyra men de verkar bli rätt dyra. Men det är sant att det kan va värt att fråga henne om hon känner någon. Men jag fick intrycket av att hon bara inte ville sjunga utomhus. Hade hon sagt nåt i stil med att "jag kan sjunga men då får det vara en sån och sån ljudanläggning" så hade vi ju kunnat kolla på det. Men hon verkade som sagt inte vilja sjunga utomhus alls. Och som sagt så vill vi ju inte läsa våra löften i mikrofon och så heller.

    Klänningen var underbar! Föstår att du föll pladask.

    Vad kul med din nya vän! Sådant är ju underbart

  • Sundance

    Spanien låter underbart! Vi planerar bröllopsresa dit men är helt nollställda på vart i Spanien. Vi vill ha fina stränder men gärna nära till någon stad där det kan hända lite. Min kära m2b blir så rastlös av att bara ligga på stranden. Valencia, är det fint?

    Tack Fenixx. Jo, vi har vergkligen sett framför oss hur allt skulle va och var helt inställda på utomhusvigsel. Det konstiga är att min sambo verkar tycka det är viktigare att vi får den här sångerskan än utomhusvigseln. Jag kan mycket väl tänka mig utomhus och en annan sångerska men samtidigt så undrar man ju hur mycket det ligger i det hon säger. Om att gästerna inte kommer att höra med en "vanlig" ljudanläggning. Och hur mycket av löftena som hörs om man inte säger dem i mikrofon.

  • Sundance

    Ja, jag har också hittat att hyra i den prisklassen men jag funderar ändå på att köpa. Då kan man ju sälja dem sedan och få tillbaks största delen av pengarna.

Svar på tråden Bröllop 2010 del8