Inlägg från: KatjaB |Visa alla inlägg
  • KatjaB

    Juli 2010 del 3

    Vi har själva två små som kommer vara 1,5 och 3 år då. Min syrra kommer ha en 1-åring och sen är det 7 barn till mellan 2-5 år. Så för att kunna bjuda alla vi vill bjuda och även de som har en bit att åka så blir det många småbarn.
    Finns några som börjar bli tonåringar så de sköter ju sig själva.
    Om vi skulle bli bjudna till ett barnfritt bröllop så har vi rätt många runtomkring oss som skulle kunna vara barnvakter. (mormor,farmor,farfar,mostrar) men jag vet att en del av våra vänner har inte samma relation till sina föräldrar, de bor långt ifrån osv, så det är jättesvårt för dem att fixa barnvakt och VI brukar ställa upp då.

    Så vi har istället gjort så att vi har större lokaler där det finns ett extra rum med soffa, tv och så ska vi ta med leksaker, kritor, papper, godis och barnfilmer. De större barnen har lite extra koll på de minsta och så finns det på gården gungor och sandlåda. Det kan ju bli mycket barnaspring ändå, men vi hoppas att de inte tröttnar helt

  • KatjaB
    JollyO skrev 2009-09-16 17:59:10 följande:
    Förstår nu varför man ska gifta sig innan man skaffar barn Förstod i för sig det redan på svågerns bröllop när deras 1 1/2-åring grät under halva vigseln och absolut skulle vara i pappas famn... Tsss...Det är bara svågern med fru som har barn bland de vi ska bjuda, vilket är skönt. Men det är ju mer än nio månader kvar så... Vad som helst kan ju hända!
    ja det gäller att gifta sig innan hela bekanstskapskretsen börjar med bebisverkstad För några år sen var det ingen som hade barn, nu har varenda en fått barn nästan.
    Barn som gråter under vigseln känns ju sådär.. det finns ju tillfällen då mutor i form av godis och leksaker i form av mammas dyra mobiltelefon är alldeles ypperliga, hehe
  • KatjaB

    Eva och Lars skrev 2009-09-16 19:01:54 följande:


    Hej på er juli brudar här har ni mig, jag heter Eva och ska gifta mig den 3:e juli 2010. Jag håller med om att barn och alkohol inte hör ihop så vi ska också ha ett barnfritt bröllop. Vi har inte barn själva så då blev det ett självklart val förresten har någon tips på hur man kan skriva i inbjudningskorten att det är ett barnfritt bröllop jag menar har ni tips på några bra dikter eller hur ska man göra?
    era små odågor får stanna hemma, hehe jag skojar bara.
    Såg nånstans här att de hade skrivit nåt i stil med "barn är en gudagåva men ikväll får de stanna hemma, förutom de som ska amma de får följa med mamma" minns inte exakt men det rimmade och var nåt åt det hållet
  • KatjaB

    jag tror på tydlighet.. finns ju fall där folk som inte haft något stadigt förhållande och som träffat någon bara veckor innan bröllopet som bara antagit att de kan ta med sig sin dejt. Och det kan ju vara helt okej, men det kan lika gärna vara helt fullt och tvärt omöjligt. Så är det så att många har barn kan det vara bra att vara tydlig i inbjudan. Då slipper ni också ta den diskussionen med många som är osäkra, de vet vad som gäller.

  • KatjaB

    det kan nog vara bra att veta höjden, och vidd på underkjol (om du ska ha en) för då tas nog det i beräkning när hon syr klänningen.. är det en klänning som går att lägga upp så är det ju ingen större fara men om du ska ha en sån kant som på klänningen du tagit inspiration av är det nog inte helt lätt att lägga upp.

  • KatjaB

    testade en klänning som var lite åt det hållet som din, fast smalare i modellen. Den hade inte underkjol utan mängder med tyll insytt så att det stod ut längst ner

  • KatjaB
    Lycklig81 skrev 2009-09-17 08:52:05 följande:
    Samma för mig här..mina syskon och syskonbarn kommer åka en lååång väg (148mil) och har inte möjlighet att fixa barnvakt.Men våra vänner som bor här runtomkring oss får fixa barnvakt, dom har nästan ett år på sig att fixa de så de borde inte va några problem. Vi kommer oxå ha ett rum med Tv, leksaker mm.
    fast det där tycker jag är så svårt.. för visst finns de barn som är mer jobbiga än andra, no offence, alla barn är ju underbara på sitt sätt men ni förstår kanske vad jag menar.
    Våra barn är ju rätt lätta att ha att göra med, och många andra barn också. Sen finns ju de i bekantskapskretsen vars barn som är jämngamla med våra är skitjobbiga. Speciellt en unge som känns som en högeffektiv torped när han härjar runt hemma hos oss. På 5 minuter har han hunnit ha sönder nåt, välta soffbordet (?!) och grisat ner mattan och fönstren med ett blött mariekex.
    Och jag vet ju hur de är i den familjen, de skulle aldrig kunna ta att man tog upp det här och sa att de kanske ska ha mer koll på honom eller skaffa barnvakt dagen till ära.
  • KatjaB

    vi har skaffat en pappersskärare och det kan jag säga är guld värt! går hur fort som helst att få till helt perfekta exakt lika stora kort

  • KatjaB
    Lycklig81 skrev 2009-09-18 08:37:21 följande:
    jo tack jag vet vad du menar..har 13 syskonbarn och alla är inte änglar.ett tips är att lägga ut en annons på gymnasiet och se om någon på Barn och fritidsprogrammet kan ställa upp och kolla till vissa barn för en billig peng.De har jag tänk att göra, men mest för att kolla till min minsta dotter som kommer va 2år. Sen skulle jag ta och prata med föräldren till de barnet och förklara hur de ligger till..De är ju faktist Eran dag och föräldranas uppgifft att hålla Pli på dina barn. Stå på dig!
    ja det kan ju vara en idé, själv tänkte jag ju på koppel hehe, skämt åsido, hoppas ni här inne inte tror att jag är helt galen, haha
  • KatjaB
    källerudd skrev 2009-09-18 08:30:55 följande:
    Min sambo lånade hem en av dem de har på jobbet..så alla korten + alla delarna till dem är färdiga...har nästan stämplat alla delar som ska stämplas oxå...Så jag håller på med montering nu..Det tar nästan 5 min/kort men blir sååå bra
    ja det tar ju lite tid.. vi satt och fäste sidenbanden på våra save the datekort, men Simon var ju helt urusel på det. Nu är jag ju skitlöjlig men jag vill att ändarna på sidenbandet ska ligga åt rätt håll och inte stå rakt ut med en alldeles för hårt åtdragen knut.
    Så jag tyckte att han kunde få slicka igen alla kuvert medan jag gjorde piffet. haha
Svar på tråden Juli 2010 del 3