• Hante

    Juli 2010 del 3

    Då vår gamla tråd är stängd fortsätter vi här, än är det ju långt kvar tills juli.
    Gamla tråden se nedan:

    www.brollopstorget.se/Forum-1-22/m3436683.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-05 15:11
    Whitewedding: 3 juli
    tessomac: 3 juli
    AnneliM: 3 juli
    h and a 2010: 3 juli
    Lyckligtjej: 3 juli
    Idajohanna82: 3 juli
    Fenixx: 3 juli
    aikidoaasa: 3 juli
    Mrs Opp: 3 juli
    happytoaster & tommystena: 3 juli
    JollyO: 3 juli
    NightElf: 3 juli
    AnnaMartin: 3 juli
    Korallbruden: 3 juli
    Jessie81: 3 Juli
    Julibrud10: 3 juli
    KatjaB: 10 juli
    brudjuli2010: 10 juli
    kikki kikki: 10 juli
    Tokisen: 10 juli
    Periwinkle: 10 juli
    sommar10: 10 juli
    Kullaberg: 10 juli
    sockersmulan: 10 juli
    Juli 2010: 10 juli
    Fru Indosaurie: 10 juli
    zeldae: 10 juli
    Sussi08: 10 juli
    Ceke o Kece: 10 juli
    Chippis419: 10 juli
    Bruden 100710: 10 juli
    trendig: 10 juli
    HemligE : 10 juli
    Björnisarna: 10 juli
    Lycklig 81: 17 juli
    LoveA: 17 juli
    Mia77: 17 juli
    wiicky: 17 juli
    100717: 17 juli
    Juli 2010. 17 juli
    Casmel: 17 juli
    Sandie87: 24 juli
    Juli100724: 24 juli
    Everton: 24 juli
    Gotlandstös: 24 juli
    Nyen80: 24 juli
    suzem: 24 juli
    Rosesarered: 24 juli
    Hante: 24 juli
    Karlstadtös i Stockholm:24juli
    BlivandeFruPettersson: 24 juli
    Miss Alice: 25 juli
    Källerudd: 28 juli
    Blomman82: 30 Juli
    Sarahkka: 31 juli
    Jossposs: 31 juli
    Grönprickig: 31 juli
    Clea: 31 juli
    Sajberpillan: 31 juli
    Fru i juli 2010: 31 juli
    El amor: 31 juli
    karinochjonas: 31 juli
    MrsMuffin: 31 juli

  • Svar på tråden Juli 2010 del 3
  • KatjaB

    källerud: usch vad tråkigt! förstår att det inte känns alltför kul att planera när något sånt händer i ens omgivning.

  • KatjaB

    Våra tilltänkta toastmasters tackade nej, de ska nämligen ha barn i maj så de har ju fullt upp ändå förstås. Är jätteglad för deras skull såklart.. undrar vem vi ska be istället nu då. Man vill ju gärna ha någon som känns som rätt person för det och som dessutom kommer tycka att det är kul

  • CeKe

    Hmm, där sa du nåt. Vi har i o f sig inte frågat killen som vi skulle vilja ha som toastmaster ännu (en kusins man), men fick höra av mamsen för någon dag sen att de väntar barn.. Barnet lär ju ploppa ut strax innan bröllopet, så vi kanske ska tänka om vi också! Men vi ska fråga honom när vi träffar honom, så får han ju ta ställning själv! Annars funkar det att kolla med brorsan min också =)

  • kullaberg

    Vad intressant, vårt toastmasterpar väntar också barn... De ska visserligen ha sitt i februari, så de har ändå tackat ja till att axla uppgiften. Även om de antagligen kommer få ha med sin lille/lilla men de tänker sig att någon från deras familj ska följa med och passa under tiden, så får tjejen smita iväg och amma när det behövs. Men iom att de är två så kan ju den andra ta över när den ena behöver titta till lillen.
    Många av kompisarna som är i barntider just nu. Jag är lite "orolig" att min bästa vän kommer få barn precis vid bröllopet och då vet jag inte om de kommer kunna komma. Så klart kul att de ska ha barn, men man vill ju såklart ha sin bästa vän på sitt bröllop. Ja, vi får se hur det blir.
    Vi hade ju egentligen tänkt oss en barnfri fest, men ammande barn är ju en sak... Hmm... Min tärna har också precis fått och kommer således ha en 1-åring vid bröllopet. Men förhoppningsvis funkar det ju med barnvakt i det fallet.

    Hur tänker ni andra med barn på bröllopet?

  • Miss ida

    Ja eftersom vi har en liten kommer då vara 14 måander, så är barn ok ha med sig. Min syrra har oxå en liten på 2 år då. Så barn är välkomna. Vill gärna att dom är med och firar vår dag.

  • CeKe

    I kyrkan är barn välkomna, men sedan vill vi köra barnfritt! Annars får vi ett barnkalas på ca 35-40 ungar i åldrarna 1-12 år, varav de flesta är under 5... Däremot kommer min sambos yngsta syster att vara 6 år när vi gifter sig och hon är såklart välkommen även under middagen.

    Men det är visst en lite känslig fråga =) Vi har ju själva inga barn och anser inte heller att fester med alkohol och barn går ihop, så därför får gästerna helt enkelt ordna med barnvakt på något sätt efter kyrkan. Kan kan tyckas va egoistiskt, men så vill vi ha det =)

  • källerudd

    Hehe vi är lite i samma sits...min närmaste vän har jobbat ett tag på att bli gravida nu så risken/chansen finns ju oxå att hon kommer att ha vid bröllops tid.

    Ammande barn är välkomna på vår fest, men i övrigt har vi valt en barnfri fest..dels för att vi ska vara precis vid en sjö...vill att föräldrarna ska kunna slappna av lite oxå.

  • kullaberg

    Ja, jag håller med, barn och fest känns sådär. Jag tycker egentligen inte det är egoistiskt, det måste ju vara skönt för föräldrarna också att kunna få slappna av helt. Men vi har heller inga barn, så det kanske är lätt att säga. Men vi vill iaf ha barnfritt, om man inte har spädbarn. Ammande barn är ju som sagt en helt annat sak.

  • KatjaB

    Vi har själva två små som kommer vara 1,5 och 3 år då. Min syrra kommer ha en 1-åring och sen är det 7 barn till mellan 2-5 år. Så för att kunna bjuda alla vi vill bjuda och även de som har en bit att åka så blir det många småbarn.
    Finns några som börjar bli tonåringar så de sköter ju sig själva.
    Om vi skulle bli bjudna till ett barnfritt bröllop så har vi rätt många runtomkring oss som skulle kunna vara barnvakter. (mormor,farmor,farfar,mostrar) men jag vet att en del av våra vänner har inte samma relation till sina föräldrar, de bor långt ifrån osv, så det är jättesvårt för dem att fixa barnvakt och VI brukar ställa upp då.

    Så vi har istället gjort så att vi har större lokaler där det finns ett extra rum med soffa, tv och så ska vi ta med leksaker, kritor, papper, godis och barnfilmer. De större barnen har lite extra koll på de minsta och så finns det på gården gungor och sandlåda. Det kan ju bli mycket barnaspring ändå, men vi hoppas att de inte tröttnar helt

Svar på tråden Juli 2010 del 3