• Sundance

    Vad ska ni äta idag?

    Jag känner verkligen att jag skulle behöva något ordentligt ikväll men både jag och sambon är sjuka efter att ha vaccinerat oss. Han har legat hemma i feber men jag tog mig iväg till jobbet i alla fall, och då tycker man, när man är trött och självisk, att han kunde åka och handla hem något, men jag är väl lite orättvis. Han har ju feber och jag bara värk i varenda led, även leder jag inte ens visste oma tt jag hade. Men jag tror att det typ blir korv m bröd för oss.

  • Sundance

    Jag funderar på att lyxa till det hemma för min sjuka sambo och göra grillad kyckling med mango chutney-sås och ris. Eller så blir det korv och makaroner...

  • Sundance

    Jag får också tänka mig för vad gäller socker, för min hys skull. Men jag unnar mig ibland det jag är sugen på på helgerna och säkert som amen i kyrkan ploppar finnarna upp någon vecka senare. Har bestämt mig för att två månader innan bröllopet köra detox och helt ta bort sockret.

    Ikväll får det bli nåt supersnabbt hemma. Jobbar till 20. Träning mellan 20.50-21.30. Sedan ska jag hinna duscha och laga mat innan So you think you can dance börjar vid 21.55. Lutar åt jag mer eller mindre tvingar sambon att handla typ nachos och guacamole. Det är vår supersnabbmat.

  • Sundance

    Jag föreslog för min sambo att handla till den där kasslern igår men så ringde han och sa att "jag känner inte för att ställa mig vid spisen, kan jag handla nachos och guacamole istället". Suck, som om det skulle blivit han som stod där framför spisen. Det har han inte gjort sedan innan vi blev tillsammans. Men i vilket falls om helst så kände jag plötsligt inte heller för att stå vid spisen så det fick bli nachos ändå. Får väl göra ett nytt försök ikväll...

  • Sundance

    Ska nog göra en supergod korvgryta med kokt potatis till. Och lite rårivna morötter. Sambon är galen i den. Det är nog det enda vi kan käka 2-3 gånger/vecka utan att tröttna. Och billigt också

  • Sundance

    Falukorv, typ en halv.
    Lök som du bryner tillsammans med korven. Och vitlök också. En klyfta kanske, men efter behag. Sambon är nojig över att lukta vitlök på jobb så det är inte alltid jag har i det. Sedan häller du på ett paket krossade tomater. Eller 1 1/2 kanske. Och sen ska det i svartpeppar, senap, tomatpurré, salt och oregano. Har tyvärr inte de exakta måtten här nu, men jag kan skriva in dem imorn. Men tror att det var 1 tsk senap, 1 tsk oregano, 1 krm svartpeppar, och 1 msk tomatpurré. Saltet minns jag inte alls tyvärr. något krm kanske... Älskar oregano så denna är en klar favorit. Vi brukar göra dubbel sats så att vi kan ha med lunchlådor också, så den funkar bra att värma.

  • Sundance

    Jag vet inte... Jag fick receptet av en kollega för många år sedan... Men det är säkert klassiskt

    Vilken härlig grej Heloise! Träffas ni varje måndag och turas om att laga mat då eller? Hur många är ni? Hur gör ni om någon slutar sent eller så? När brukar ni käka? Skulle vilja dra igång något liknande bland mina väninnor men många av dem slutar vid 20-20.30 och är inte hemma förrän vid 21-21.30.

  • Sundance

    I korvgrytan var det 2 tsk senap, 2 tsk oregano, 1 msk tomatpuré, 2 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt och 2 vitlöksklyftor :-O. Smaka den, den är super god. Och potatis till som sagt. Ikväll vet jag inte vad det blir ännu. Men måste nog laga nåt i alla fall så jag har lunchlåda imorn.

  • Sundance

    Vi lagade också falukorv och makaroner men det var för lunchlådorna. Vi hade båda ätit så mycket korvgryta från gårdagen till lunch så vi nöjde oss med fil och flingor till middag. Ikväll äter m2b ute med jobb och jag hinner inte handla (först träning och sen So You Think You Can Dance, så det blir nog tyvärr makaroner och korv även till middag idag. Men imorn ska jag göra Kyckling med Mango Chutney!!!

  • Sundance
    MV85 skrev 2009-11-25 18:30:19 följande:
    Potatisgratäng och falukorv.Man tager vad man haver...
    Pefekt blandning mellan lyx och vardag
  • Sundance

    Vi åker till mina föräldrar över helgen så då blir det mammma-mat . M2B åker hem på söndag men jag stannar ända till nästa torsdag så då ska jag passa på att önska sånt han inte gillar. Typ kroppkakor! Och raggmunk, och kolpudding. Kanske rotmos också. Är uppvuxen med husmanskost som ni hör .

Svar på tråden Vad ska ni äta idag?