• Sundance

    Vad ska ni äta idag?

    Åh, snälla ni hjälp mig! Ska bjuda hem kollegorna på middag på fredag och nu när jag pratat runt så har det visat sig att där finns en del allergier (nötter, mandel, i princip all frukt, ägg). vad ska jag bjuda på??? Min favorit-rätt som alltid går hem innehåller mango så den gick bort. Sen är jag en hejare på lasagne men det är ju ägg i plattorna. Och så är det ju ägg i pasta också, eller hur??? Och vad gör man till efterrätt? Hade tänkt göra kladdkaka men det går ju inte. Och inte paj heller (frukt i). Glass innehåller väl också ägg? Är så dålig på sånt här.

  • Sundance

    Jag bestämde mig till slut för att bjuda mina kollegor på lax med en röra på fetaost och creme fraich uppe på, som man slänger in i ugnen. Har dock inte bestämt mig för om jag ska ha potatisgratäng till bara kokt potatis. Och så sallad...

  • Sundance

    Det blev den där laxen med creme fraich och fetaost men måste erkänna att jag inte tyckte om det så där jättemycket. Fick tipset av en av tjejerna som skulle komma och som tur är åt de andra glupskt men jag tyckt som sagt att det var sådär. Så nu vet jag det.

  • Sundance
    TesshjärtaFred skrev 2009-09-20 18:24:57 följande:
    I kväll blir det lammfärsbiffar med ugnsrostade rotsaker och fetaoströra och sallad.
    Hur gör du fetaost-röran?
  • Sundance

    Vi åt aromatbiffar med potatisgratäng igår. Jag brukar ha vitlök i potatisgratängen men fick inte för sambon för han skulle börja nytt jobb idag (i butik).

  • Sundance

    Igår åt vi rotfrukter i ugen (potatis, morötter och rödbetor) med aromatbiffar och vitlökssås till. Det var ok, men jag får aldrig till potatisen i ugnen. Den blir så mosig liksom. Något tips?

  • Sundance

    Nej, jag tror faktiskt att det bara fanns mjölig den här gången. Säkert det som är felet då. Ska testa mandel nästa gång! Tack!

  • Sundance
    drömland skrev 2009-10-18 19:36:10 följande:
    Idag lagade jag apelsin och dragon-marinerad lax. Till detta serverades ugnsrostade grönsaker med chili.
    RECEPT!!!!
  • Sundance

    Jag gjorde spagetti och köttfärssås igår men vi köpte en färs på Willys som var storpack och billig och där måste ha varit väldigt mycket vatten eller fett i den färsen för såsen blev alldels "oljig". Såg inte alls aptitligt ut. Framför allt inte idag när jag skulle värma den på jobb och "oljan" stelnat till en orange massa.

  • Sundance
    TesshjärtaFred skrev 2009-10-20 10:25:12 följande:
    Kollade ni inte fetthalten på förpackningen? Själv köper jag aldrig något annat än ren nötfärs som har max 10 % fett.
    Nej, med största säkerhet inte. Det var sambon som köpte och han tänkte nog bara att nötfärs var magert så det kollade vi aldrig. Men det ska jag absolut kolla nästa gång. Tack för tipset.
Svar på tråden Vad ska ni äta idag?