Vad ska ni äta idag?
Bra tips! Ska absolut gå förbi på väg hem från jobbet. Tror att vi (mannen) planerar att panera fisk idag och äta stekt med lite blandade grönsaker.
Bra tips! Ska absolut gå förbi på väg hem från jobbet. Tror att vi (mannen) planerar att panera fisk idag och äta stekt med lite blandade grönsaker.
Idag blir det färsk lax i ugn med västerbottenost och spenat. Ris till det.
Tack igen för tipset! Köpte nybakade tyska kringlor (men de var nog egentligen österrikiska) till min man som har haft sån enorm hemlängtan den senaste tiden.
Idag är vi bortbjudna på middag. Det är lyx!
Idag blir det Paolo Robertos auberginegratäng. Urgod!
Jag kan faktiskt rekommendera hela "Mina fastrars mat" som jag tycker är en väldigt trevlig receptbok.
Jag googlade efter receptet och tycker mig känna igen det här (jag kan dubbelkolla i boken när jag kommer hem ikväll för säkerhets skull). Det är en del steg man ska igenom, men resultatet blir väldigt bra (tror dock att vi tar i lite mer på parmesanen. ):
Ingredienser
3 st medelstora auberginer
2 st ägg
1.5 dl vetemjöl
1 dl parmesanost, riven
125 g mozzarella, i små bitar
olivolja till stekning
0.75 tsk salt
Tomatsås
250 g krossade tomater
0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
5 st strimlade basilikablad
3 msk olivolja
ca 0.5 tsk salt
1 nypa socker
parmesanost till servering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala auberginerna och skär i 0.5 cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
3. Värm upp olivoljan till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, basilika, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
4. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet. Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
5. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
6. Gratinera i ugn i ca 15 minuter.
7. Strö över riven parmesanost och servera.
Det var det receptet som jag trodde. Jag dubbelkollade när vi gjorde gratängen i helgen.
Idag ska maken äta älgfärs. Då kontrar jag med en färdig arlasoppa som jag "pimpar" med räkor och gröna bönor.
Min man var vansinnigt sugen på Bratwurst med Blaukraut idag, så det får väl bli quorn till mig. Av kålen kan jag äta ungefär två tuggor, så jag får fylla på med potatis.
Ja du, jag gissar att jag inte kommer att locka någon, men det är typ kokt rödkål med vinäger och lite socker i. Väldigt populärt till korv och kött i Bayern där min man kommer ifrån (eller kanske i hela Tyskland förresten.).
Jag förstår det. Smakar dock helt okej om man gillar kål, typ surkål och liknande.