• Fru Bygg

    I vått och torrt och väntan

    Godmorgon alla!

    Japp, Fru Bygg är nöjdare än vad Ninnnis är idag med fotbollen! Det gick ju riktigt bra för mitt lag igår och då är det alltid roligare att se fotboll live!

    Annars är jag på lite sämre humör idag. Är riktigt trött pga dålig sömn inatt och nu har sitter jag på jobb med förvärkar igen. Känns dock inte som om ngt är på gång alls, bara lite träning tydligen inför förlossningen. Undrar just hur många dagar man ska ha sådana här förvärkar innan det sätter igång på riktigt. Kan ju inte säga att de gör särskilt ont, men det är inte behagligt heller! Jaja, nu har jag fått klaga av mig lite. Känns genast bättre!

    Lanovia, vilket härligt sött mail du fick igår. Förstår att du blev så lycklig över det! Det är sådana vänner som man ska ha här i livet, som kan bli så rörda för andra människor. Det är en egenskap som jag beundrar mkt, när man människor är så osjälviska och kan tänka på andra människor. Jag har mest råkat ut för den andra sorten när det gäller vänner. Hade en tjejkompis som jag umgicks mkt med för ett par år sedan, men nu träffar jag henne nästan inte alls. Allt var bara en tävling från hennes sida om att alltid vara bäst. Istället för att glädjas med mig (när ngt bra hände), så antingen nedvärderade hon det eller så fixa hon så att ngt ännu bättre hände henne. Tråkigt att vara i en vänskap, där man inte kan glädjas åt varandras glädje...

    Ojdå, mitt inlägg bara rann iväg och blev lite långt.. Nu är det dags att börja jobba iallafall! Det är ju fredag och snart helg! Jippie!

  • Fru Bygg

    Bruttan, Vad skönt att höra att dina syskonbarn är stabila för tillfället, fortsätter dock att hålla tummarna ett tag till!

  • Fru Bygg

    Åhh, vilken underbar dag ni ha haft idag, Blommis. Kan riktigt se allt framför mig, fast att jag inte alls vet hur du, din son eller ert hus ser ut.
    Det måste kännas underbar att få gå ner lite i tempo mot allt du har hunnit med i samband med er flytt!

    Cravings... ja, jag önskar att jag kunde skylla på det när jag är sugen på alla möjliga saker. Har aldrig varit så förtjust i godis och kakor mm tidigare, men det har kanske att göra med att jag unnar mig sådant nu när man är gravid och då får man ju också ett sockerberoende.. Dock så försöker man ju vara duktig och hålla sig till helgen, det brukar gå rätt så bra. Värre är det med glass, jag ÄLSKAR glass och denna veckan har det blivit det både tisdag, onsdag och idag... Jaja, få se till att skärpa mig efter förlossningen..

  • Fru Bygg

    Nu har jag äntligen kommit in på BT igen. Verkar som sidan har legat nere ett tag, eller iallafall på min dator.

    Idag var vi på besök hos Barnmorskan och allt såg bra ut med lillsnuttan. Hon växer precis som hon ska och barnmorskan tror att hon kommer väga runt 3300-3500 g vid BF, så det känns ju bra. Hon har legat med huvudet neråt (alltså lillsnuttan, inte barnmorskan ... ) nu ett bra tag, men idag sa BM att hon hade sjunkit ner mkt mer och var i stort sett fixerad. Detta är dock tyvärr inget tecken på att förlossning närmar sig.

    I helgen har min familj varit på besök och det var mkt skoj. Det var ett bra tag sedan jag såg dem och nu kommer jag väl inte att träffa dem igen förrän lillsnuttan är född. Det tar dock mkt på krafterna att ha så mkt folk i huset hela dagen, kände jag för när kvällen kom och de var på väg hem igen så var jag helt slut. Vid 22-tiden blev jag riktigt ledsen och började gråta för att jag var så trött och ville bara sova. Maken som inte förstod varför jag inte bara gick och la mig, tröstade mig dock och som alltid känns allt bättre i hans famn! Vilken tur att jag har en sån underbar man! Det är intressant hur man kan gråta för småsaker när man är gravid. Nu i efterhand förstår man inte varför man var ledsen.

    Tyvärr blev det inget bakande i helgen. Dessvärre så åkte lite av de redan bakade kakorna fram till min familj, så nu har vi nästan inget infryset. Jaja, detta är ju sista veckan på jobb innan jag är ledig, så jag hinner nog baka lite innan det är dags för förlossning.

    Vilket långt ego-inlägg detta blev. Hade ju läst igenom hela helgens inlägg från er alla, men nu kommer jag inte alls ihåg vad jag skulle kommentera. Skyller på gravidhjärna!

    Ha det bäst, nu ska jag försöka arbeta lite iallafall!

  • Fru Bygg

    Tack för dina vettiga synpunkter, Blommis!

    Jag känner väl inte det som om jag måste baka, det handlar nog mer om att jag vill så mkt, men sen orkar inte kroppen lika mkt nu som den gjorde innan man blev gravid. Jag har alltid haft lätt för att känna mig rastlös, men nu har man fått vänja sig vid att ta det lugnt, eftersom man inte orkar göra så mkt.

  • Fru Bygg

    Klart att du kommer att få bli mamma igen, blommis! Det håller vi alla tummarna för!

    Det känns som om du läst av mig rätt så bra. Det är en mkt bra egenskap hos dig, du är verkligen en personkännare och det då bara genom att läsa inlägg i ett forum.

    Dock så känner jag verkligen inte så när det gäller besök efter födseln. Jag hade helst av allt velat bara vara hemma med min man och vårt barn den första tiden utan en massa besök. Jag tror/vet att min familj kommer att komma på besök så snart de kan, då detta är deras första barnbarn. Tror dock att min mans familj är lite lugnare med antal besök. Har känt lite ångest inför allt detta tidigare, då min mamma vill att vi ska ringa när vi åker in till förlossningen och att de då kommer att köra ner hit med en gång (har 3 timmars bilresa till oss). Detta verkar dock ha runnit ut lite i sanden nu när det är besöksförbud på BB (det enda som är positivt med svininfluensan). Är det konstigt att jag känner så? Att jag bara vill vara ifred hemma med min man och lära känna vårt barn i lugn och ro?

  • Fru Bygg

    Ni är så underbara allihopa! Tack Daa och Blommis för era kommentarer.

    Blommis, du babblar inte alls på. Allt du skriver tar jag verkligen till mig för det är ju precis så jag känner. Det är så skönt att ha lite mammor och blivande mammor att prata av sig med! Det är ju inte alltid samma sak att prata med sin egen mamma, tiderna har ju förändrats en del sen man själv föddes.

    Daa, visst är det bra med sådana insikter. Ett halvår är verkligen inget och du kommer att bli gravid igen när du känner dig redo för det. Det är jag övertygad om. Har ni börjat försöka igen eller ni avvaktar lite till?

    Nu ska jag äta lite lunch, sen är det dags att gå hem. Vi syns snart igen!

  • Fru Bygg

    Jenny står brud 090801 skrev 2009-09-29 09:20:24 följande:


    tror det är njurarna så jag försöker få kontakt med vårdcentralen nu. Men det är ju inte så lätt lanovia 08 skrev 2009-09-29 07:48:02 följande:
    Det låter inte alls bra. Hoppas du får kontakt med vårdcentralen och får en tid omgående. Annars får du ju ta kontakt med akuten och åka in, om det är njurarna är det ju bäst att kolla upp det omgående.
  • Fru Bygg

    Villemoa, lider med dig och din familj. Många kramar till er alla!

Svar på tråden I vått och torrt och väntan