Inlägg från: Rockstar |Visa alla inlägg
  • Rockstar

    FÅR inte boka festuppsättning istället för brud?

    På min salong är det så här:

    Bröllop sker oftast på en lördag. på en brudfrisyr lägger vi ner nästan 2,5 timmar. Den är tekniskt sett svårare, och innehåller oftast löshår, pärlor, blommor, tiara, slöja... m m.

    Tärnans frisyr är enklare. Och är därför billigare. Men det ska hålla exakt lika bra och länge som brudens frisyr.

    Festfrisyrerna är också enklare. Men ska oxå hålla superbra! MEN! De innehåller nästan aldrig blommor, eller tiaror, pärlor, eller löshår. Vi har samma pris på festfrisyr och tärnfrisyr.

    Varför är då brudens frisyr så dyr? Jo, därför vi är egna företagare. Och för att få en någolunda bra timpenning så kan man inte tänka att "ja men hon tjänar ju 2000 på mig" Nä det gör vi inte. VI betalar vår egen skatt och moms, och dessutom materialkostnad. Det går åt enorma mängder produkter. Och det är inte helt gratis att köpa in. Dessutom så jobbar vi en lördag. Från kanske 8-16 vissa dagar. Utan lunch, för det hinns inte med. Och hade en anställd jobbat helg, så hade hon ju velat ha OB tillägg, eller hur? Det vill vi oxå ha.

    Plus att många har hyror att betala, för hyra av salong.

    Så vi lägger inte på pengar för att vara elaka, utan för att överleva. O det tror jag de flesta frisörer/Make up artister kan hålla med mig om.

    Men visst kan man vara lite schysst i bland o dra ner priset på brudens frisyr om den är väldigt enkel. Men oftast vill man inte ha så enkel frisyr på sin bröllopsdag.

  • Rockstar
    FruKråka skrev 2009-08-12 19:49:12 följande:
    Självklart förstår jag att man vill ha betalt för arbetstiden man lägger ner och att det är på en lördag med ob osv. Men säg att jag och tärnan ska ha exakt samma frisyr (utan pärlor, blommor, slöja och tiara) och jag inte vill ha en provuppsättning innan- då borde vi ju få samma pris?
    Ja..Om det skulle vara så, då skulle jag nog ge er samma pris.
Svar på tråden FÅR inte boka festuppsättning istället för brud?