• kullaberg

    Banta med mig!

    fansanb>> Intressant fråga!

    För mig handlar det enbart om att må bra och känna mig nöjd med mig själv. Jag är 170 och vill väga ca 60 kg. Jag vägde 61 kg tidigare och var då nöjd med min kropp. Det är dit jag vill igen. Om det är "normalvikt" enligt BMI har jag faktiskt ingen aning om. Just nu har jag lite putmage som jag har komplex för och det är den jag jobbar med att bli av med.

  • kullaberg

    Vad härligt att höra att det går bra för så många här inne! Grattis alla till viktminskning!

    Idag var jag ute och gick 45 min och igår sprang jag. Så jag känner mig nöjd med veckan än så länge. Har ätit bra och nyttigt också. Imorgon är det dags för vågen... nervös för att den inte har rört sig denna veckan heller... jaja vi får se!

    superstarfia >> hur orkar du springa 50 min?? Imponerande! Själv pallar jag max 20 min.. hihi.. men det är väl bara fortsätta kämpa!

  • kullaberg

    Haha, okej då är jag med! Funderar på att också köra lite sån intervall, men hitintills har det bara blivit promenader eller jogging, inte kombinerat. Så jag försöker gå minst 4 dagar i veckan och springa 3 gånger iaf. Efter jag har sprungit mina 15-20 min kör jag lite styrketräning på ett utomhusgym vid motionsslingan (de har lite ribstolar, stockar man kan lyfta, bänk för situps mm) Faktiskt riktigt härligt så här på sommaren!

  • kullaberg
    Superstarfia skrev 2009-08-20 09:04:51 följande:
    haha låter som att du bor i samma stad som jag.. :) vi har nämligen också ett utomhus gym.. :)
    Haha kanske det, men vad jag vet finns det många utomhusgym. Jag har två stycken i närheten av mig Bor strax utanför Malmö btw
  • kullaberg

    Bra jobbat tjejer! Vad kul att se att det går så bra! Sjukt bra resultat för en del ju!

    Själv vägde jag mig i morse och för första gången på fyra veckor (trots bra mat och motion) visade min våg minus! Visserligen bara -0.8 kg (sen förra fredagen) men det går på rätt håll! Och minus 3 cm på magen! Jippi!

    Har rört på mig varje dag denna vecka, morgonpromenader och jogging varvat och en dag med gym också. Så nu är det bara att köra vidare och förhoppningsvis visar vågen ännu mindre minus nästa fredag!

  • kullaberg
    dandelionkid skrev 2009-08-21 12:28:48 följande:
    Gud vad duktiga ni är! En annan äter enligt GI OCH försöker SLUTA röka. Rökningen går fint faktiskt. Vikten mindre fint. Vi åt GI förut och gick ner flera kg på två veckor. Nu har vi ätit upp oss och började om igen. Sambon gick ner, men inte jag. Har börjat på gymmet också men inget händer. varken "fastare" eller smalare. Jag blir tokig snart!
    Det är inte så att din matsmältning har förändrats för att du slutat röka? Jag tror nämligen att det är så för mig. Jag rasade som sagt i vikt förut när jag gick på GI men då rökte jag också. Sen har jag lagt av och nu har det mer eller mindre varit omöjligt att ens gå ner ett gram. Först nu när jag börjat med måltidsersättare som jag fick resultat.
    Fortsätt kämpa! Det är strongt att ta tag i både rökning och vikt samtidigt!
  • kullaberg
    dandelionkid skrev 2009-08-22 09:34:22 följande:
    Det är endel som säger att det är vanligt att man inte kan gå ner i vikt när man slutar röka. Som du säger något med ämnesomsättningen men jag vet inte om fallet är så med mig. Nästa vecka ska jag prova stenhård kaloriräkning istället coh hoppas att det funkar, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till. Jag vill juh inte börja röka för att kunna banta direkt :P
    Nej det vore ju dumt Forsätt kämpa, det går säkert att gå ner men jag tror att det blir lite jobbigare, iaf till kroppen har vant sig vid att vara icke rökare (hur lång tid det nu tar...) Det är iaf vad jag tror, och vad jag själv har upplevt. Lycka till!
  • kullaberg

    Usch, denna veckan kommer det inte bli mycket motion för min del. Det är mycket på jobb och mycket som händer efter jobb. Plus att jag ska upp till Stockholm en sväng vilket innebär att det blir viss rubbning i matintaget (det är inte lika lätt att äta nyttigt när man blir bjuden på både lunch och middag, även om jag försöker tänka GI så mycket det går). Men jag hoppas ändå på att vågen visar minus på fredag.
    Jag försöker iaf få in så mycket "vardagsmotion" som möjligt, dvs jag hoppar av bussen några hållplatser tidigare, tar trapporna istället för hissen osv.

    Bra jobbat av er andra här inne! Fortsätt kämpa!

    För att svara på Lajsans fråga så är jag 170 cm och väger 66 kg. Jag vill ner till 62, helst 60, men jag är nöjd med 62 om jag samtidigt är någorlunda vältränad (har varit där innan).

  • kullaberg

    Tjejer, idag är jag lika frustrerad som förra veckan och veckan innan dess och veckan innan dess... ja ni fattar...
    Jag har nu ätit pulver till lunch i 1,5 veckor, tränade bra förra veckan, denna veckan har jobbet tyvärr gjort så jag inte har hunnit men jag har iaf gått åtminstone 30 min varje dag. Oftast på morgonen. Visst har jag "syndat" lite i veckan med nån affärslunch men har ändå försökt tänka på vad jag äter och inte stoppa i mig allt för mycket.

    MEN, jag har inte gått ner ett gram denna vecka! Ingenting. Och inte har jag minskat midjemåttet heller... Jag blir så frustrerad... Vad gör jag för fel??? Jag menar, för bara nåt år sen räckte det med att jag slutade äta onyttigt så gick jag ner de kilo jag gått upp under en period när jag åt onyttigt. Men det verkar inte funka nu. Verkar som jag behöver minst en timmes motion om dagen samt snålt med matintag för att lyckas gå ner. Kan det förändras så radikalt på så kort tid. Jag vet ju att man har svårare att gå ner när man blir äldre, och jag märkte stor skillnad när jag blev runt 28, innan behövde jag inte ens tänka på vad jag åt. Men nu är jag 31 år och så stor skillnad bör det väl inte vara bara på ett år äldre i denna åldern???
    Åå, det är så jobbigt när man tycker att man gör rätt men inget händer...

    Sorry, lite långt, men behövde "gnälla av mig"...

  • kullaberg
    Daaling skrev 2009-08-28 11:23:41 följande:
    Jag är i precis samma situation... är 29 och kunde för 1 år sedan äta GI och rasade 5 kilo på 6 veckor, men nu går det jättesegt! GI funkar inte ens denna gång. Jag har kört pulvershakes till frukost och middag denna vecka och börjar känna lite i byxorna, men det går trögt. Jag tror inte att du gör något fel, det är bara att det tar längre tid innan kroppen fattar att du gjort en kostomställning. Jag hoppas på att när kroppen fattat det så ska det börja visa sig på vågen och med måttbandet... Ge inte upp! Kämpa på! Om inget hänt på 1-1,5 månader så får vi snickra ihop en ny plan.
    Tack för peppningen! GI verkar inte funka denna gång för mig heller. Får väl kanske utöka pulvershakes till två om dagen istället för en om dagen.
    Och ja, jag snickrar gärna ihop en ny plan om jag sitter i samma sits om 1 månad Men vad då, man kan ju inte gärna sluta äta helt...
Svar på tråden Banta med mig!