• tinapigall

    Banta med mig!

    Hej!
    Jag är helt ny på detta forum, för jag trodde väl aldrig min sambo skulle fråga... men nu så till våren ska vi förlova oss.. Jo jag vet man ska väl inte planera in det så långt i förväg men nu blev det så som en extra morot för mig att gå klart min trista utbildning. Till saken! Jag väger 76 kg och det beror på att sköldkörteln slutade fungera och då går ämnesomsättningen på sparlåga. Har gått upp 20 kg på drygt ett år, så det är inte kul! nu vill jag så gärna gå ner igen, har ju nästan normala hormonvärden nu, med medicineringen, så jag borde ju kunna banta!
    Har för vana att gå en liten promenad varje dag, men måste nog öka på. Och äta nyttigare! Skulle vara underbart att komma i en fin brudklänning så småning om!! Lycka till ni allihopa!

  • tinapigall

    Hej igen! Gu vad ni har varit duktiga! Jag har ätit godis i helgen och god mat... Usch! Svårt att komma i gång. Men nu känner jag mig lite mer peppad, när jag läser hur duktiga ni är! Ser fram emot i höst då en alldeles nybyggd simhall öppnar i byn där jag bor! Simmning är så skönt tycker jag, fast jobbigt! Jag har iallafall gått en promenad i dag, och ätigt hyfsat.
    Vad har ni andra för drömklänningar? Jag vill ha en ganska enkel inte släp och sånt, och jag vill ha tillbaka min midja som försvann!! Hi hi!
    Kämpa på nu alla! Jag tycker ni är superduktiga! Jag ska nog ta och gå en runda till i kväll

  • tinapigall

    Hej igen!
    Daaling! Kul att du också har fel på sköldkörteln... alltså inte kul så utan kul att "träffa på" nån som har samma problem som jag själv har! Det är verkligen inte kul! Men men vi får försöka ändå! Jag hakar på 45 minuter om dan promenad och något svettigt en gång i veckan kanske? Har inte riktigt kommit i fas med medicineringen ännu (TSH 17 nu - förut 99) men är på god väg! MAO jag har inte riktigt ork och kondition, men jag ska försöka äta bra!
    Kämpa på allihopa! Hejja hejja!

  • tinapigall

    Hej Lajsan! Vad duktig du är! Jag håller med Daaling angående vägning! Mitt tips är att bara väga sig en gång i veckan och då direkt på morgonen innan man ätit! Med ett måttband kan man också mäta midjemåttet, för om man ökar på träningen så kan det ju vara så att man får mer muskler och då får man ju kanske inte utslag på vågen fast man blir av med fettet! Jag kan också pendla upp och ner i vikt under dagen, så nu väger jag mig bara varje måndagmorgon. Nu ska jag ut och powerwalka! Här är strålande höstväder i dag! Kämpa på alla!

  • tinapigall

    Hej igen! Ett tag sen jag var här! Jag ser att ni kämpar på och är duktiga! Hejja! Hejja!
    Kullaberg!!! Snälla gå till husläkaren och ta ett enkelt blodprov och be dem kolla ditt TSH värde!! Jag har fel på sköldkörteln och får nu medicin. Det är lätt att missa denna sjukdom för att det är så diffusa symptom. Det blir allt vanligare med sköldkörtelsjukdomar, och det är bara ett enkelt blodprov som ställer diagnosen. Det ser ju ut som du gör alla rätt med kost och motion, men tyvärr hjälper inte det om man har underfunktion i sköldkörteln, eftrsom det innebär fel på ämnesomsättningen.
    Har kommit igång med promenader. Försöker gå 10000 steg pm dagen.
    Har även börjat med Alli och följer recepten från Alli till viss del.
    Har gått ner lite grann, 1,5 kg
    Ett tips på långpromenaden är ljudbok i mobilen, Storytel. Jag unnar mig att lyssna på ljudböcker, deckare! Spännande bok får mig att vilja gå länge! Inga problem att komma upp i 17000 steg!
    Ha dett gott allihopa och kämpa på!

  • tinapigall

    Hej alla duktiga kämpare! Har kommit igång rejält och tycker det funkar bra. Äter Alli och promenerar minst 10000steg om dagen. Har gått ner 5 kg från då jag vägde som mest, och det känns urskönt!!! Måtte min motivation hålla i sig, ska ner iallafall 10 kg till!
    Håll ut i deppperioderna, det är inte lätt men det går!!! Tack för all pepping här på sidan, och kämpa på allihopa! Glöm ej att glädjas åt de små framstegen

Svar på tråden Banta med mig!