• kullaberg

    Banta med mig!

    Får jag hoppa in här? Jag känner mig lite deppig idag... Behöver gå ner 6 kg för att jag ska känna mig nöjd med mig själv. 3 av dessa kg gick jag upp under min semester, då jag tillät mig själv att äta lite mer utan att tänka så mycket (dvs glass och godis osv som man vill ha det när det är semester). Men, nu har jag ätit nyttigt i 3 veckor (GI anpassat), tränat under dessa veckor (löpning och promenader) minst 3 gånger i veckan. Men jag har inte gått ner ett enda gram!!! Inte nått!!! Trots att jag äter nyttigt och tränar. Jag tänkte först att jag kanske fått mer muskler (väger ju mer än fett) men samtidigt, SÅ mycket har jag inte tränat heller. ÅÅÅÅÅÅ det är så frusterande när vågen inte rör sig trots att man tycker att man gör allt rätt. Känns liksom som att man lika gärna kan ge upp.

    Nån som känner igen sig, har tips, råd?? Hur går det för er andra här i tråden? Behöver pepp nu känner jag!

  • kullaberg

    Jag har gått på GI innan, och då rasade kilona av utan att jag tränade (iaf den första tiden). Morgonpromenader gjorde jag första veckan men det gjorde ingen skillnad. Har gjort morgonpromenader förr också, så jag ska komma igång, för jag vet att i längden hjälper det. Men jag ville inte gå ut för hårt efter 4 veckors stillasittande på semestern.

    MEN det som gör mig så frustrerad är att jag vet att jag har fått i mig mindre kalorier än under ex semestern, så även om jag rört mig "för lite" så borde jag iaf gått ner nått ynka kilo... Men nu har jag mätt centimeterna runt magen också, för att se om jag kanske minskar där till nästa vecka om vågen nu fortfarande står still...

  • kullaberg

    Jag har egentligen ingen panik att gå ner, jag ska ju inte gifta mig förrän nästa sommar Men jag vill ändå känna mig nöjd när jag ska ut och prova klänningar, vilket jag tänkte göra i september. Så jag funderar på att köra en kur av Cambridge, nutrilett eller annat. Eller ev byta ut lunchen mot en Naturdiet shake, men annars äta enligt GI. Jag har svårt att inte äta något alls. Vad tror ni om det? Jag vill ju ändå orka fortsätta med min löpning, vilket jag inte tror jag orkar om jag går på ren kur.
    Jag är bara så besviken för GI (eller LCHF) funkade för mig tidigare... Och nåt litet gram hade jag ju velat gå ner på 3 veckor...

  • kullaberg

    Ja, middag är nog det jag vill äta, just för att äta tillsammans. Men lunch och frukost äter jag ju ändå här på jobbet... Cambridge, kan man bara få tag på det över nätet eller hur funkar det? Jag har gått på Herbalife innan, men jag blev inte mätt någon längre stund...
    Fast egentligen har jag alltid varit en som tror på att äta hälsosam mat och röra på sig, och inte hålla på med massa shakes hit och dit. Men nu vet jag inte... Kanske behöver en rejäl kickstart först för att få igång viktnedgången???

  • kullaberg
    Daaling skrev 2009-08-16 19:50:58 följande:
    Jag ska börja på ny kula imorgon. Har varit jätteduktig i 2 veckors tid, men allt går så långsamt och jag vill ut och börja leta brudklänning om 2 veckor. Jag vet att man inte ska stressa för då går allt åt skogen, men jag är så besviken på mig själv att jag låtit mig själv hålla på och strunta i vikten så länge trots att jag vet att det är orsaken till att jag känt mig trött och lat, men tack vare er peppning ska jag bli starkare! Tack! Nu kör vi
    Åå jag känner så väl igen mig i detta resonemanget! Jag var så duktig i 3 veckor och kämpade på, men det hände ingenting på vågen, och då gav jag liksom upp. Men nu är det dags igen!!! Ska snart också ut och prova brudklänningar och då vill man ju iaf ha gått ner lite! Så nu kör vi tjejer!
  • kullaberg

    Jo jag vet att alla är olika. Men det som stör mig är att jag gick ner massa kilo på GI för ett år sedan. De första veckorna rasade jag i vikt... Men kroppen kanske har förändrats på ett år och matsmältningen inte är likadan längre?

    Men jag ska prova en måltidsersättare nu 2 ggr om dagen för att få en kickstart på viktnedgången.

    Och ja, nära råvarans naturliga ursprung är helt klart bäst!

  • kullaberg

    Vad tror ni tjejer är bäst om man vill gå ner i vikt.

    Att springa ca 20 min 3 ggr i veckan varvat med promenader (30-60 min) de dagar man inte springer.

    Eller att promenera längre (ca 1 timme) de flesta dagar och kanske springa 20 min en eller två ggr i veckan.
    Jag har fått för mig att man bränner mer fett när man promenerar en längre sträcka, men att man formar kroppen snyggare om man springer. Försöker nu lägga upp den optimala träningen för mig.
    Tacksam för tips och erfarenheter

  • kullaberg

    Ajdå.. Denna vecka blir det nog bara löpning 2 ggr... Men jag ska försöka få in lite fler promenader iaf.
    Förhoppningsvis kan jag få till lite mer jogging nästa vecka istället!

  • kullaberg

    sunzhine >> Grattis! Ja man ska vara glad för det lilla! Jag ska inte väga mig förrän på fredag, så jag vet först då hur det har gått...

    Jvö>> Jo det där med undanflykter är man bra på... Ska också försöka promenera varje dag de dagar jag inte springer.

    Jag äter enligt GI, dvs långsamma kolhydrater och mycket proteiner och grönsaker.

    Daaling>> Tack för tips och uppmuntran!

    Igår blev det 45 min promenad på morgonen och 40 på kvällen (hade inte träningskläder med mig och jag väntade på m2b som skulle träna, så då passade jag på att promenera istället för att bara sitta och vänta...)

    Idag blir det förhoppningsvis en långpromenad i skogen och imorgon är det planerat för jogging.

    Så det är bäst för vågen att den visar minus på fredag!!

  • kullaberg

    Jag har köpt en måltidsersättare från Gymgrossisten, och tänkte äta det istället för lunch på jobbet men i övrigt äta frukost och middag hemma på kvällen. Men att jag äter enligt GI när jag äter, dvs inga snabba kolhydrater. Jag hoppas detta kommer ge resultat snabbt. Trött på att vågen står stilla nu... Trots sund mat och promenader. Funkar det inte ska jag byta ut två mål istället, men jag börjar med ett för att testa.

    Hur gör ni andra för att hålla uppe motivationen? Mer än att tänka att det är ett kommande bröllop... Några andra tips?

Svar på tråden Banta med mig!