Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Men OJ!!!!
    Det lät dramatiskt med Koko och Connys lillebror!!!

  • sweetstreet

    Frejis!
    Viklen vecka är du i nu???
    Jag gissar att du är runt samma vecka som min Lill-Skrutta kom?
    Hon kom vecka 33+3.
    Iallafall känns det ju tryggt att din lilla Busa i magen SKULLE kunna komma nu utan att det vore någon direkt fara, även om jag självklart hoppas hon stannar hela vägen.
    Känner du annars av ngt mer nu? Minns dina tidigare problem med värk etc.

  • sweetstreet

    Cicci,
    ojojoj! Tänk att Kokosen fick det så dramatiskt!
    Men jag är glad att höra att allt gick bra och att de alla mår bra!
    Får man fråga hur mycket Victor sover och sov som bebis?
    För Lilltjejen sover vääääldigt lite har jag förstått jämfört med de flesta andra barn jag vet.
    Hon har alltid sovit lite. Även som superliten bebis. Ja inte de första 2 månaderna eller så men då skulle hon ju knappt ens varit född egentlgien...
    Nu sover hon mest på dagis. Där KAN hon faktiskt sova t o m 2 timmar när hon "nappar" men oftast är det 45-65 minuter. Alltid enbart en gång om dagen runt 13-tiden efter lunchen där.
    Här hemma med oss på helgerna blir det sällan längre än någon halvtimme. Visserligen KAN hon ibland sova 2 ggr istället för 1 men inte alltid och ibland blir "andra nappen" då enbart 20 minuter eller så.

    Vi tog upp detta med dagisprsonalen samt med hennes barnläkare men ingen var bekymrad eftersom hon växte bra och allt annat verkar finemang med henne. De sa mest att "hon behöver nog inte så mycket sömn" och att detta kan vara väldigt olika mellan olika barn.
    Hon sover däremot ok om nätterna nu. Förutom att hon nästan alltid vaknar vid midnatt och då tar vi över henne i vår säng för annars somnar hon inte om.
    Men oftast lägger vi henne runt 20-21-tiden på kvällen och sedan sover hon till 06.30--07.30-tiden på morgonen.
    Dock bökar hon alltid omkring som en liten griskulting i sängen så själv sover man sisådär när man har henne i sängen. Haha såhär i efterhand önskar jag att vi köpt en King Size bed istället för Queen när vi flyttade hit..,..
    Men men...

  • sweetstreet

    Vickan,
    jag minns hur det var att pendla! och gå upp TIIIIDIGT!!!
    och ändå komma hem relativt sent.
    Jag tror jag gick upp vid tidiga morgonamningen då runt 04 och sedan åkte jag till jobbet runt 05.30. Försökte sedan komma hem runt 17.30-tiden. Så visst var det lååånga dagar hemifrån.
    Och trött var jag nästan hela tiden.

    MEN du har ju ändå fördelen att du kommer vara föräldraledig lite längre än jag var!!!
    Jag tyckte det var allra tyngst mina första 6 månader på jobbet. Dels för att jag ju fortfarande ammade då och sov rätt lite om nätterna. Dels var det kanske även för att det var så mörkt då eftersom jag började jobba i september och sedan kom ju höst och vintermörkret.
    Men som sagt, jag tror jag skulle känt lite annorlunda om jag pendlat nu. Viserligen sover man inte tipp topp men helt klart är man piggare nu än när Lillskruttan var 3 månader!
    Vilket hon ju var när jag började jobba.
    Man blir ju även lite trött av alla amningshormoner också. Men jag gissar att du inte kommer att börja jobba igen efter mammaledigheten förrän du slutat amma. Iallafall nästan helt, beroende på hur länge du ammar. Men iallafall har du ju slutat att helamma då så det borde bli bättre. Plus att ni bor stort så du kan säkert se till att få lite mer ostärd sömn på nätterna också!

    Men visst, jag avundas dig inte. Det kommer säkert kännas tungt emellanåt för det ÄR tungt att pendla. Men du får se till att sova på bussen! Haha, ibland kunde jag fakitskt uppskatta mina 35-45 minuter på t-banan (jag hade ju byten så det var längsta tiden på ett och samma fordon). Då kunde jag sova mer eller mindre ostört! Fast ett par ggr missade jag min station och fick åka tillbaks!

  • sweetstreet

    Telis,
    så ni ställde in resan!!!!???!?!??
    HOPPAS att ni kommer få en härlig semester trots allt!
    Surt att behöva ställa in p g a sjukdom. MEN eftersom jag ju tror att du kanske någonstans fortfarande inte kände dig helt "på" för denna resan så kanske det ändå var ett skönt beslut att ta??????
    Hoppas iallafall att ni får en Greklandssemester eller en semester där ni kan njuta av ledigheten, god mat, bra böcker, varandras sällskap oavsett VAR ni är!
    Men känner jag dig rätt så kommer det bli just så!!??!!!
    Du verkar kunna njuta av livets goda!
    Nu är ni dessutom tre som ska njuuta av Livets Goda tillsammans!!!
    Härligt!

    Iiiih när jag tänker på det så kan jag inte låta bli att bli lite gladhispig!
    TÄNK att Televinken varit inne mer än halvvägs nu!

  • sweetstreet

    Å har inte hunnit in idag, men försökt läsa ikapp nu.
    Skickar en BAMSEKRAM till passionsblomman!!!!!!!!
    Vännen förstår verkligen att du känner dig nere.
    Och jag håller med Nenne att det var konstigt att de inte började med att undersöka dig!!!!!
    'Oftast brukar de ju göra just "koll-av-kroppen" på både mannen och kvinnan för att se vad som ev kan vara fel INNAN man påbörjar behandling. Om inte annat så för att man kanske itne vill ksota på en behandling som itne hjälper p g a att problemet ligger någonannanstans. Så ofta kollar man VUL samt konstraströntgen på kvinnan. även hormonernivåer i cykeln kan kollas. Och mannen brukar man kolla spermiekvliteten på.

    På VUL kan man itne se äggledarna. De är alldeles för tunna för det. Oftast ser man väl bara livmodern med VUL tror jag. Om det ev är ngn cysta eller så där kan man se beroende på hur den sitter. men jag hade ju t ex en polyp i livmodern men den upptäcktes inte med VULet utan med kontraströntgen.

    Förstår om det känns jobbigt nu men hoppas du kan trösta dig lite med att det inte behöver vara kört. Du har ju i vilket fall minst en äggledare kvar som verkar vara funktionell. och det kan räcka!
    Men hoppas du snart fåt lite mer information om läget samt hur ni ska kunna tackla detta.

  • sweetstreet

    Nenne!
    Heeeeej vännen! Underbart att se dig här igen!
    Har tänkt på dig så mycket men itne fått tummen ur att maila. Jädrans mig!!!
    Kram på dig och hoppas sprutorna inte är alltför hemska med ditt humör....

  • sweetstreet

    FruLLan,
    Kram till dig!
    Vad GLAD jag blir att du känner att du får så bra hjälp!!!!
    Hoppas nu att du kan jobba vidare med detta så att du kan bearbeta det på ett bra sätt. Låter iallfall otroligt hoppingivande tycker jag!
    Och jag håller med Piggis om att dina inlägg känns lugnare och "stabilare" på ngt vis nu.
    Kraaam!

  • sweetstreet

    Tänkte skriva mer men jag inser att jag är sjuuukt trött.
    är ju ensam hemma nu eftersom maken och dottern är i Sverige.
    Det är ju helt GALET vad jag saknar och längtar efter dem. Särksilt Lill-Skruttan.....
    MEN jag har varis skitduktig nu i helgen och även nu idag. MEN jag börjar tro att jag dövar min saknad genom att sysselsätta mig till max, vilket börjar få konsekvenser nu. är sååå trött....
    I helgen har jag jobbat, sedan rensat garderober och byrå här. ORDENTLIGT. Det var sååå skönt! Plötsligt fick jag plats att sätta in ena vagnen som vin haft stående framme i vardagsrummet, i ena garderoben! Hur skönt som helst!!!
    Sedan tog jag och tokstädade badrummet igår. Skurade väggar och golv och jag vet inte vad.... Det luktar fortfarande bleech där nu...

    Och idag har jag jobbat 11-timmar sedan varit på banken och fixat presentkort till dagislärarna eftersom vi ska avskedsfrukost imorgon och ska ge presenter till dem.
    men inte nog med det. Jag rensade ju frysen igår också och har därför lagat mat med en del som jag tog ut därifrån. En jättesats med fransk köttgryta med vin (som jag också "rensat" ur vinstället) så imorgon ska jag frysa in så vi har färdigmat i frysen istället.

    MEN nu ÄR JAG TRÖTT!!!!!!!!!!!!!!

    Oj, denna takten klarar jag inte att hålla resten av veckan. Men kommande dagar ser rätt fullbokade ut ändå....
    Imorgon ska jag ha vänner på middag. Sedan ska vi ut och fira en arbetskompis som förlovat sig på onsdagkvälöl. På torsdagkväll ska jag ha andra vänner på middag. och ja sedan ska jag minsann ta det lugnt!!!!!! haha!

    Imorgon ska jag iallafall skypa med familjen! åååå jag längtar att få se Lillsnorpan!!!!!
    Tack gode gud för internet!!!!!!

    Nä gott folk nu blir det bingen.
    natti natti!!!!

    *klipper trött med ögonen*

  • sweetstreet

    Ååå KOKISEN!!!!!
    GRATTIS!!!!

    Men vilken draaamaaatiiiiik!!!!

    Satt med hjärtat i halsgropen och tårar i ögonen när jag lsäte, TROTS att jag ju visste att alllt gått bra!

    Ojojoj!

    Skönt attt höra att ni mår bra nu allihop!

    Jag blev ju också snittad och det blev lite akut även det eftersom mina värkar satte igång och det gick snorsnabbt eftersom jag inte hade ngt vatten kvar. Det gick ju ca 2 dygn innan förlossningen startade. Minns att jag aldrig trodde att de skulle kunna sticka rätt med ryggbedövninge p g a att jag hade sådan frossa att jag skakade konstant.... Så jag var rädd att de skulle sticka fel. men det gjorde de ju inte!

    Ang återhämtningen så minns jag ockås att jag hade svinont de första dygnen. men fick rätt mycket värkstillande. Värst var det på morgonen för då ahde man ju liksom stelnat till under natten. Men jag rörde mig ju mycket den närmsta tiden efteråt. Jag gick ju fram och tillbaks till sjukhuset flera ggr per dag eftersom lilltjtjen var på neo där. Det var jävligt tröttsamt MEN jag tror faktiskt såhär i efterhand att det var detta som gjorde att jag ändå återhämtade mig rätt snart.

    Bamsekram till er nu!!!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor