Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    PB,
    men vad FAN!!!!! Hur dumma i huvudet ÄR männsikor egentlgien?!?!?!!? Va VA VA?????!!!!!
    Fy vad arg jag blir nu!
    Hur kan man säga ngt sådant?! jag bara undrar???????
    Hm, du skulle klämt till med att "Visst, hormoner KAN ju ev ge ökad risk för bröstcancer men i ditt fall spelar ju inte det ngn större roll ändå eftersom du uppenbarligen redan är hjärndöd!"

    Alltså jag blir helt kokarg!!!!!!!! Tokarg och kokarg!
    Grrr!

    I vilket fall kan jag säga att även p-piller kan öka risken för bröstcancer. och p-piller eller annan form av hormonellt preventivmedel är det faktiskt rätt många som använder.
    Och dessutom så minskar den ökade risken när man slutar ta hormonerna vilket gäller även extra hormoner vid t ex IVF behandling eller liknande.

    OCH sedan kan jag tillägga att GRAVIDITET (rent statistiskt iallafall enligt vissa studier) visserligen minskar risken för bröstcancer MEN det ökar risken för livmodercancer!!!!!!! Detta gäller även efter att barnet är fött. SÅ ska man nu tänka på ALLA risker och undvika dessa så kan man som kvinna helt enkelt välja mellan två onda ting. Hepp!
    Sedan ska man inte sticka under stol med att lutven vi andas inte är helt ren så att andas KAN öka risken för lungcancer!!!!
    Hoppas även att din "vän" aldrig ngnsin vistas i solen. Inte ens med solskyddsfaktor och kläder eftersom ALL UV-strålning faktiskt ökar risken för hudcancer!!!!!!!!!!!!!
    Och mat då, DET är ett kapitel för sig. Så mycket skit och tillsatser de har i alla mat nuförtiden. klart att det kan öka risken för mag- och tarmcancer.
    Och så detta med bilkörning. Hoppas din vän aldrig ngnsin åker bil!!! För DÄR kan vi snacka om att det rent statisktiskt är HÖG RISK för att man blir allvarligt skadad eller t o m dödad!!!!!!

    Det är jävligt farligt att leva!
    Så är det bara.
    Take it or leave it. men man får faktiskt prioritera lite VILKA faror man tycker känns okej och vilka man helst undviker. Detta är ju olika från person till person, men tycker absolut att alla bör respektera varandras val oavsett vad man väljer. inte fan sitter jag och häver ur mig till en överviktig person att "visste du att mättat fett kan öka risken för hjärt- och kärlsjukdomar". Inte heller säger jag till någons som röker eller snusar att risken för cancer är stor. inte ehller säger jag till folk som måste pendla i bil varje dag till jobbet att risken för att de ska dö i en bilolycka är rätt hög rent statisktiskt.
    Inte heller säger jag till de som bor i storstäder att risken att de ska få astma eller andra problem med lungorna är högre än om de bodde mitt ute i ingenstans.

    fan vad sur jag blir på sådana där ONÖDIGA och jävligt NÄPPSIGA kommentarer från personer utan vett, förnuft eller någon som helst medkänsla! Fy fan!'

    Oj, jag blev visst lite upprörd....
    Jaja, nu har jag lugnat ner mig. Men sådana där kommentarer kan få mig att se rött!

  • sweetstreet

    Lappis,
    vad kul med både nyheter inför adoption och även med att din pappa kommer!!!
    Jag ahr totalt misssat det med din pappa.

    Det där ang flera språk tycker jag du och maken kan ta med en nypa salt faktiskt. FAST som Telis redan så klokt har sagt så måste man ju inte säga allt till de där "intervjuarna".
    Här är det supervanligt med 2- 3språkighet. Flera av våra vänner här kommer från olika länder och rpatar därmed 2 olika språk. Sedan bor de i ett land som ingen av dem kommer ifrån = ytterligare ett språk.
    MEN det går i regel kalasbra!

    haha, jag träffade förresten ett par från Indien där han sa till oss "Oj, pratar ni svenska hemma. men då blir hon 2-språkig. Bra! Fast kasnke är det en nackdel vid själva inlärningen??? Tur att ni iallafall inte pratar ytterligare ett språk hemma för 3 språk är alldeles för mycket. barnet skulle bli FÖR förvirrat" Hm, denna kommentar var oerhört rolig eftersom hans fru, så fort han själv avslutat meningen sa "men du, det DÄR stämmer ju ändå inte. DU lärde dig ju 3 språk från början när du var barn!!!!!!! Engleska, hindi samt det lokala indiska språk som talades i trakten din familj är från" Haha! Då skrattade han till och sa "ja men du, det är ju faktiskt sant! Jag är 3-språkig från början men det var tydligen så "enkelt" att jag helt glömt att jag har 3 språk med mig...."

    Så nja jag tror verkligen inte att fler språk betyder att det blir svårare.
    Visst vissa studier visar att en del barn lär sig prata senare när de har fler språk att välja mellan. Ofta blandar de språken i början också. MEN inga studier visar att barn som växer upp med fler srpåk än ett får svårare med srpåket senare i livet. Snarare tvärtom. Det finns studier som visar att om man som barn lärt sig MINST 2 språk så har man senare lättare att lära nya språk. Hjärnan "formas" liksom annorlunda då.

    här i NYC så är det t o m så att i vissa rikare familjer så sätter man barn att lära sig minst ett annat språk redan i späd ålder (ifall föräldrarna endast pratar engelska). just för attt man vill ta till vara detta att barn lär sig språk mer eller mindre automatiskt, och att man då kan ge sitt barn ett extra språk "gratis".

    Vår lilla tjej hör ju engeleska hela dagarna på dagsi men svenska hemma. Tror inte det stör henne nämnvärt faktiskt.

    På ngt vis känns sådana där kommentarer väldigt gammeldags.
    var soctanten lite äldre?????'
    För på t ex 70-talet sa man ju att man inte skulle lära barn mer än ett språk i taget. Men nu säger nästan alla tvärtom.
    Dessutom känns det väldigt "trångsynt" att säga ngt sådant. Vadå! ALLA lever faktiskt inte i ett förhållande där båda kommer från typ samma by! Det gjorde man kanske förr, men idag är många väldigt mycket mer internationella. man kasnke lever med en av samma nationalitet men i ett annat land. Man kasnke har en partner från annat land med annat språk...
    Hallååå! Det är 2000-talet!!!!!!

  • sweetstreet

    Nej nu är lunchen slut och jag måste jobba vidare. har ingen större lujst faktiskt. Känner mig lite trött. Sov sisådär inatt.....
    Men på torsdag åker maken till Sverige med Lillskruttan så då får jag 10 dagars eldigt!
    Shit! Jag har aldrig varit från henne sedan hon föddes! Alltså på natten. Konstigt!
    Känns blandat. Ska bli ljuvligt skönt att få rå sig själv lite. SOVA! och kunna äta frukost i lugn o ro.
    men fy vad jag kommer börja sakna henne....
    Ojojoj!!

    jaja back to work.

    Kram!!!

  • sweetstreet

    Men!!

    här sitter jag och försöker läsa ikapp alla hundratals siodor och vad serm jag!!!!???!?!?

    KOKO!!!

    G-R-A-T-T-I-S!!!!!!!!!!!!


    WOW!!!!!

    Coooooolt!!!!!

    Nu kom jag helt av mig....

    Iiiiih!

  • sweetstreet

    Vill även gratulera Telis!
    Men du har väl kasnke redan lyft mot västligare länder...?!?!?
    Men det låter toppen att Televinken mådde finfint och att du nu har semester!


    Grattis!

    Hoppas nu ni får en riktigt underbar resa!!!!

  • sweetstreet

    Mugglan,
    STOOOOR VARM KRAM till dig också!!!!!!
    Detta med sorgekänslor kommer säkert att gå lite upp och lite ner ett tag framöver.

    Jag tycekr det låter kanon att du ska prata med ngn. Sådant kan betyda så otroligt mycket ifall man får tag på gnn bra.
    Se bara på FruLLan och vilken bra hjälp hon fick när hon till slut fick "hjälp".
    Att tala med ett proffs är verkligen inte ett tecken på svaghet utan jag tycker det är ett tecken på klokskap och styrka. Att man helt enkelt GÖR något. Man känner att man itne mår bra, men TAR TAG i detta och försöker lösa det problem man har. DET är väl inte svaghet alls utan endast ett tecken på att man faktiskt är kapabel att ta hand om sig själv och sin närmsta omgivning som ju också mårt bättre ifall man själv gör det.

  • sweetstreet

    usch,
    har glömt vad jag skulle kommmentera. Som vanligt.
    Men själv är jag ensam nu.
    För allra första gången sedan Lill-Skruttan kom!!!!!
    I torsdags när jag kom hem efter att ha vinkat av maken och tjejen på flygplatsen mådde jag rätt skit. Usch. Jag skämdes nästan över min egen reaktion för jag hade ALDRIG trott att jag skulle reagera så.
    Jag har ju längtat och sett fram emot att ha lite tid för mig själv. Men sedan kändes hemmet så tomt och ja det var en stor vemodssaknad i bröstet och en längtansboll i magen....

    Men igår efter att jag rpatat med maken och visste att de mådde bra och var framme så kändes det bättre. och sedan gick jag ut igårkväll med kompisar och festade loss lite! SÅ JÄÄÄÄÄÄDRA KUUUL!!!!!!!

    Det blev cocktails på några olika ställen i East Village. Så HÄRLIGT att vara ute igen en kväll/natt utan att behöva tänka på att man skulle väckas tidigt av en liten pigg tjej.
    Härligt att känna pulsen ute igen!
    Härligt att snattra i timtal med vänner och dricka goooooda drinkar!!!!!!
    Mmmmmmm!!!!
    Så underbart!

    Och nu njuuuuuuter jag för fulla muggar av att ha en hel helg framför mig som jag kan göra EXAKT vad JAG vill NÄR JAG VILL!!!!!!!!!
    haha, har projekt på gång. Vill rensa ut gammal skit ur garderober och lådor. Framförallt massa gamla kläder samt även en del som är Lillskruttans och som hon vuxit ur.
    Känns jätteskönt att äntligen få tid att göra detta.

    Ska en sväng till jobbet också tänkte jag.
    har lite dåligt samvete över jobbet som ju ändå blir lite lidande när man har barn. tycker iallafall jag. Så det blir kanske ngn timme eller två där också. Vilket faktiskt känns riktigt kul!
    Att gå dit utan att behöva stressa hem igen. Att få jobba lite utan dåligt samvete. DET är också frihet tycker jag som ju gillar mitt jobb...

    Oj vad jag blev ego.
    Men jag ahr nog nästan inte ens riktigt förstått att jag faktiskt har "ledigt" fram till nästa söndag! haha!

    Samtidigt är saknaden där hela tiden.
    För att aldrig varit ifrån dottern sedan hon kom hem från sjukhuset gör att det känns väldigt konstigt nu. och även att maken är borta.
    Vi pratade om det häromdagen och sa att vi nog har skapat otroligt starka band nu sedan lilltjejen kom eftersom vi ju i stort sett alltid gör allt tillsammans alla tre. utan föräldrar eller syskon eller andra nära som kan hjälpa till med avlastning eller dyl så blir de egna familjebanden väldigt tighta. På gott och ont.
    Lite annorlunda kanske än andra vänner jag har och deras familjesituation.

    Nej nu ska jag ta itu med lite här hemma.

    Bamsekramar till alla er som behöver!!!!!!!!!!!!!!!


    och jag undrar också. VAR ÄR NENNE!?!?!?!?!??!??!?!??!??????

  • sweetstreet

    Men heeeeej vickan!'Nu såg jag att du var inne här!
    och då kan jag ju inte slita mig...

    Härligt med alkofri cider som är god!

  • sweetstreet

    Vickan,
    haha! ja men det är ju förtåa gånge på dryga året för mig.
    Men oj vad det var kul!

  • sweetstreet

    BS,
    ang Elsa så kanske ni kan testa att bytra kattsand??
    Ibland kan ju katterna gilla viss snad mer än annan?

    Fast våra katter krafsar både i lådan och utanför...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor