• Ore

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Jag är för övrigt litet mallig efter att ha pratat med min svägerska. De lät en kompis till dem fotografera deras bröllop, han hade en jättefin kamera och skulle vara jätteduktig. Och tekniskt är bilderna bra (skärpa, ljus m.m.), men det här med bildseende och vinklar hade han inte lika bra koll på... Så trots att min lilla systemkamera inte är världens bästa, så gillade hon mina bilder mycket mer Givetvis är det tråkigt att hon inte fick så fina bilder som hon ville, men jag är samtidigt jätteglad att hon blev så glad över bilderna jag tog Kanske ska belöna mig själv med ett nytt objektiv bara för det?

  • Ore

    Snaily: Sån är jag också med tider... Maken hittade en "Kalle och Hobbe"-strip som han tyckte stämde perfekt på mig. Hobbe frågar Kalle "hade inte du läxa som du måste göra". Kalle säger "jo, jag väntar på inspiration". "Vadå för inspiration?" "Sista minuten-panik".

    Muggles: Grattis till Moas pottbestyr

    Telis: Den är grå, litet randig på sitsen, och litet blå detaljer. Maken tyckte att jag skulle dämpa det blåa liiiitet grann, det är annars min absoluta favoritfärg! På den här sidan är den ganska långt ner, och heter 3490. www.teutonia.de/dessins/dessins-2008.html

  • Ore

    Telis: Aha, det hade jag aldrig hört, att man inte fick bli inseminerad som singel... Hade dock hört något om att det skulle vara för att man inte får vara anonym och "ansvarslös", dvs en kille som donerat sperma skulle i princip vara skyldig att betala underhåll till barnet... Men jag ska nog klassa min källa i frågan som dåligt påläst, helt enkelt, och erkänna att jag inte varit tillräckligt källkritisk

  • Ore

    Hej hej!

    Är nu tillbaka på jobbet - chockstart, typ... Fast jag har inte kunnat göra så mycket eftersom datorn krånglat (massa nya inställningar, en heeelt överbelamrad inbox så att allt bara låste sig för att den var för full och litet smått och gott..) Och om drygt 45 min ska jag åka, har tid hos BM

    Min bedömning av Madonna-konserten var att den var bra, men inte superbra... Hon är ju grymt proffsig, men det där vaga "hjärta och själ" saknades på något vis. Det var bara en "normal dag på jobbet" för henne.

    Jag satt INTE under tak, så det var tur att det mest bara var under "för-DJ:n" som det regnade, och även tur att jag stannat och inhandlat en regncape på vägen, när maken ringde och sa att det regnade i gbg... Den användes!

    Annars var det trevligt att träffa Lappis med make, få ett ansikte och röst utöver fotot i galleriet Och även trevligt att träffa Muggles med make, såklart.

    Kängu: Drygt 7400 kr hade de dragit för vagnen från kontot, så det stämmer nog att eurokursen gått ner. Typ 10:17 blir kursen då (banken räknar väl också in någon slags "istället för växlings-avgift" har jag för mig...)

    Snaily: Låter trevligt med en tur upp på fjället. Håller tummarna för att både Pergo och progg har haft en plussitiv effekt

    Tinga: Nej, stackars liten förkyld Piff! Lille stackaren, vad allt går emot honom... Hoppas han kryar på sig snart! Men kanske inte heller jättemärkligt att han inte har så jättebra immunförsvar när han inte fått tillräckligt med näring.

    BS: Usch vilken otäck reaktion på myggbett, hoppas det finns något att göra åt det...

    PB: Håller tummarna för att besiktningen går bra, återkom med rapport SNARAST!

    Hmm, det var något mer men jag minns inte riktigt vad det var...

  • Ore

    koko: Skönt att det inte var begynnande havandeskapsförgiftning... Hoppas att det blir vagnköp

    Frejis: Det var 11-13 veckors leveranstid på vagnen, har inte fått något datum än, det kommer väl i mailen så småningom, när de har kollat med tillverkarna... Eftersom jag är i v 27 nu så finns det ju risk att bebisen kommer innan vagnen, men i så fall får jag låna en av svågern och svägerskans vagnar, en stabil fyrhjulig Brio med mjuklift, lär det nog bli då.

    Ego: Var hos BM idag, frågade vad smärtan som jag har ibland uppe i magens överkant kunde vara, och hon pratade om att det kunde vara gallbesvär... "Får du rejält ont, och kanske även feber så ska du åka till förlossningen". Öhhh, jaha...? Och även om det inte gör ondare än tidigare så känns det mycket "allvarligare" helt plötsligt...

  • Ore

    MrsB: Trist att behöva skriva in sig som arbetssökande, hoppas att det dyker upp något bra jobb snaaaart!

  • Ore

    Vänner: Jag tror tapeten funkar bra till det vita (Och jag är ju helt inne på tapeter för egen del...) Härligt att du lyckades "bita ihop" på jobbet, bra gjort! Och jag tror dessutom att du tänker helt rätt kring förlossningen, även om du hade en besvärlig förlossning så är ju inte det ditt fel på något sätt, du gjorde ju allt du kunde på bästa sätt...

    Tinga: Grattis till Puffs framsteg med gåendet!!! Häftigt!

  • Ore

    AM: Livias dagisentré var ju stencool, hon är min idol idag
    Är ingen tårtexpert, men om man gör långpannebottnar kanske man kan göra ett lager med choklad och två med vanlig botten, och lägga chokladen i mitten eller nåt? Så får man litet av varje? Kakburken är ett bra ställa Men faktum är att blå karamellfärg finns i min ICA-butik i alla fall, så kan man tänka sig att knåda in färgen själv så går det att köpa marsipan och färg. I ICA-butiken finns även "extravit" marsipan som är lämplig för infärgning

    Vickan: När jag skrev min "fusklapp" vad jag skulle kommentera så skrev jag att jag skulle gratulera till att du mådde illa, men sedan fick du ett litet "återfall"? Jag mådde illa varje dag fram till vecka 12, alla dagar utom en i vecka 13 och ungefär hälften av dagarna i vecka 14, sedan var det bra. Så förhoppningsvis är det på rätt väg?

    Snaily: Skit och fan med minus...

    EA: Även om ni inte varit mycket ensamma i sommar så betyder ju det att ni är populära i alla fall Alltid något att trösta sig med? Angående inseminationer så tycker min logik (som inte har någon fakta bakom) att om inte du har några hinder i äggledarna, och makens spermier verkar simma utan några som helst problem, så är jag tveksam till att insemination har bättre effekt än något annat...?

    Muggles: Ingen aning om centraldammsugare egentligen, men vi hade ingen lust med det. Tyckte de ganska tog stor plats, även om det är i något förråd någonstans. Så ska det dras ledningar till alla uttag, och har man inte så många uttag (och vart vill man ha uttag egentligen?) så får man istället ha en lååång slang för att det ska räcka överallt och det är väl minst lika besvärligt att stuva undan som en liten dammsugare, när det inte används.

  • Ore

    Muggles: Jag har tänkt mig ca 10 månaders mammaledighet, sedan vill jag nog jobba igen... Då får maken ta över Hade kunnat tänka mig litet kortare också, om det inte var för att jag INTE vill börja jobba mitt i sommaren.

    Jag vet ju inte om jag kommer känna annorlunda när bebisen är född, men som det känns nu så är det litet mardrömsscenario att vara hemma i flera år...

  • Ore

    Telis: Ja, om utgångspunkten är två års föräldraledighet så kanske chefen sedan är djupt tacksam över om det "bara" blir 0.5-1 år...?

    Lappis: Området kring Slovenien-Kroatien-Venedig är fint Har varit i trakterna två gånger, en gång på studieresa (och givetvis är då en vingård och vinframställning av högsta kemitekniska intresse )

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor